Santa Monica

Route 66 – den gamle verdenskendte vejstrækning mellem Chicago i øst og Los Angeles i vest – har sin vestlige afslutning i Santa Monica, hvilket har gjort badebyen til en attraktivt endestation for mange på roadtrip på den berømte rute.

Santa Monica LA

Seværdigheder i badebyen i den vestlige ende af Route 66.

Oplevelser i Santa Monica, Californien

Santa Monica i den allervestligste del af Los Angeles er kendt for sit ”hippe” strandliv, hvor folk fra Beverly Hills og oppe fra de eksklusive adresser i Santa Monica Mountains kommer ned og slapper af med badning, jogging, surfing, rulleskøjteløb osv. Ikke mindst kom badebyen for alvor på landkortet ifm. tv-serien Baywatch, men også scener fra bl.a. Forrest Gump og Titanic er optaget her.

Find og book overnatning i Santa Monica.

Der er mange gode (dyre) restauranter i den populære strandby, som naturligvis også vidner om det klientel, som bor i og besøger den mondæne badeby. Forbered dig på gode muligheder for at spotte film- og tv-stjerner i dette område.

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier er den kendte træmole på stranden, hvorpå det lille tivoli Pacific Park ligger. Selve molen stammer helt tilbage fra 1909 og gør den til en af de ældste moler i USA. Et meget stemningsfyldt sted, hvor der dog godt kan være rigtig mange mennesker i høj-sæsonen – så et godt råd er at komme tidligt på formiddagen.

Santa Monica Pier California

Santa Monica Pier. Kendt seværdighed i Californien med hyggeligt lille tivoli.

3rd Street Promenade

Parallelt med strandvejen Ocean Drive løber 3rd Street Promenade, som er en hyggelig gågade med et væld af special-butikker og kendte mærkevarebutikker. Gaden domineres udover høje palmetræer også af musikere og gøglere, som med deres optræden skaber liv i gågaden. For enden af 3rd Street Promenade ligger butikscentret Santa Monica Place, som er et open-air butikscenter i den dyrere ende med både special-butikker, spisesteder og biografsale.

Third Street Santa Monica

3rd Street Promenade – shopping i Santa Monica, Californien.

South Bay Bicycle Trail

Langs stranden både nord og syd for badebyen løber cykelstien South Bay Bicycle Trail. Her er der rige muligheder for at motionere på joggingben, cykel, rulleskøjter mv. eller evt. leje den mindre konditions-krævende Segway og udforske den dejlige Stillehavskysts flotte strande. Fra Santa Monica Pier til Venice Beach er der blot omkring 5-6 km, så det er hurtigt at benytte South Bay Bicycle Trail mellem de to berømte strande.

South Bay Bicycle Trail LA

South Bay Bicycle Trail. Oplev berømte strande i Californien.

Relaterede artikler og links

Visit Santa Monica

Rejsetip: Book oplevelser i Los Angeles.