De seneste 12-13 måneder har dollarkursen været fortrinsvis nedadgående, og i slutningen af januar 2018 nåede kursen for 1 amerikansk dollar ned under 6 danske kroner. Det er den laveste dollarkurs i tre år, og for bare godt et års tid siden – i december 2016 – var kursen oppe og ramme 7,13 danske kroner.

Laveste dollarkurs i tre år

Laveste dollarkurs i tre år gør det billigere at holde ferie i USA.

Lav dollarkurs = billigere at leje bil og opholde sig i USA

Den lave dollarkurs gør at både varekøb, restaurantbesøg, overnatning, billeje, oplevelser mv. er billigere for danskere, der har valgt at holde ferie i USA. Besparelsen vil i forhold til priserne for et par år siden ligge på ca. 15%.

Søg og book billig billeje i USA

En lav dollarkurs betyder dog ikke at flybilletpriser til USA er billigere, idet kursen umiddelbart ikke har indflydelse på flyselskabernes prissætninger.

Danske firmaer, som eksporterer til USA, kan miste indtjening

For virksomheder, som sælger varer og tjenesteydelser til USA, kan en lav dollarkurs derimod have negativ effekt. Danske virksomheders varer vil koste mere for amerikanerne, når dollarkursen er lav, så firmaer med stor eksport af varer til USA kan blive ramt hårdt. Nogle eksportører vælger at følge dollaren ned i pris, så varerne ikke bliver dyrere for amerikanerne, men denne strategi går naturligvis ud over fortjenesten på varerne.

Større interesse for ferie i USA

Interessen for at rejse over Atlanten og opleve både den fantastiske natur, amerikansk gæstfrihed og de utallige seværdigheder stiger helt naturligt i perioder med lav dollarkurs.

Mange besøgende i USA udnytter også chancen for at købe billige produkter med hjem, når dollarkursen ligger lavt. Ikke mindst Nike sko, Levi’s cowboybukser – ja, generelt tøj og sko – er der næsten altid penge at spare på i USA i forhold til i Danmark – og udvalget er enormt.

Ligeledes er eksempelvis iPad’s og iPhones en hel del billigere at købe i USA i perioder med lav dollarkurs. En ulempe ved at købe elektroniske produkter i USA er dog garantibetingelserne, og ved reklamation og evt. returnering af produkter bliver man nødt til at sende varen retur til USA med deraf følgende ekstra omkostninger.

Læs ligeledes artikel om strømstik i USA, inden du køber elektriske køkkenredskaber mv. i USA for at tage dem med retur til Danmark.

Den skarpe konkurrence på billige flybilletter til USA sammenholdt med den lave dollarkurs gør at en ferie i USA ikke behøver at sprænge budgettet i 2018.

Denne artikel er senest opdateret: 1. februar 2018.