Upopulært forslag vedr. høje gebyrstigninger til amerikanske nationalparker er droppet til fordel for en mindre stigning i entré til nationalparker i USA.

Læs artikel fra okt. 2017 om foreslåede prisstigninger på entre til USA nationalparker.

Mindre stigning i entré til nationalparker i USA

Mindre stigning i entré til nationalparker i USA – her Yellowstone National Park.

Tilbage i oktober 2017 kom indenrigsministeriet i USA med forslag om at sætte entrépriserne til de populære nationalparker i USA væsentligt i vejret. Helt op til det tredobbelte af nuværende indgangsgebyrer blev der fremsat forslag om for derigennem at få bedre råd til at vedligeholde bl.a. mange af de slidte veje og besøgsfaciliteter i parkerne.

Siden det upopulære forslag kom frem har over 100.000 brugere af nationalparkerne protesteret højlydt mod de foreslåede drastiske stigninger, og det har fået indenrigsministeriet til at trække det oprindelige forslag tilbage.

Entrépriser til nationalparker i USA stiger med $5

I stedet for det vidtgående forslag har indenrigsministeriet sammen med NPS (National Park Service) besluttet at hæve indgangsbilletter til parkerne med $5 for både køretøjer, motorcykler og enkeltpersoner i de fleste populære nationalparker i USA.

Stigningen vil træde i kraft fra 1. juni 2018 for langt de fleste parker, og det betyder eksempelvis stigning i indgangsgebyr til populære nationalparker i USA som følger:

Gebyrstigninger for 1 stk. køretøj med 4 voksne (børn under 16 år er gratis) – gælder i  7 dage:

Death Valley: Fra $25 til $30

Everglades: Fra $25 til $30 (stigning gælder først fra 1/1 2020)

Grand Canyon: Fra $30 til $35

Sequoia-Kings Canyon: fra $30 til $35

Yosemite: Fra $30 til $35

Yellowstone: Fra $30 til $35

Zion: Fra $30 til $35

Se info om alle parkerne i overblik over prisstigninger på NPS hjemmeside.

Anbefaling – køb årskort til USA nationalparker

Danske turister, som er på rundrejse til flere amerikanske nationalparker, vil stadig med fordel kunne købe et årskort, som giver adgang til alle amerikanske nationalparker i et år. Årskortet gælder for et køretøj inkl. 4 voksne – og børn op til og med 15 år er gratis.

Et årskort til nationalparkerne hedder America the Beautiful – Annual Pass og koster $80 (2018). Årskortet gælder til både nationale parker, skove, og øvrige nationale fredede områder – ialt ca. 2000 naturlokationer i USA er inkluderet.

Årskortet kan købes ved indgangen til den første nationalpark, man besøger i USA.

Se mere om årskort til USA nationalparker inkl. hvor du kan købe det samt se liste over naturområder årskortet gælder til.

Relateret artikel: Amerikanske Nationalparker

Denne artikel er senest opdateret: 30. januar 2019.