Slidte veje og parkfaciliteter, som trænger til opgraderinger, er et par af grundene til, at den amerikanske regering nu ønsker prisstigning på entre til USA nationalparker.

Opdateret artikel april 2018: Upopulært forslag droppet – mindre stigninger på entré til nationalparker i USA i 2018.

Såfremt forslaget om gebyrstigninger vedtages, kan indgangsbilletten til bl.a. Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone, Redwood National Park samt flere af de mest populære nationalparker i USA blive tre gange så dyr.

Et gebyr for at køre ind i en nationalpark i de 5 mest populære måneder – typisk mellem maj og september – vil for en personbil kunne stige fra $25 til $70 per køretøj. For besøgende, som kommer med offentlig transport, går eller cykler foreslås en forhøjelse af entre fra $15 til $30 per person.

Grand Teton National Park

Højere entre til nationalparker i USA – her Grand Teton i Wyoming.

USA’s indenrigsminister Ryan Zinke oplyser, at den høje stigning i entrepriserne er nødvendig for at kunne restaurere og bedre vedligeholde infrastrukturen i de populære nationalparker. De højere indtægter til US National Park Service, som står for administrationen og vedligeholdelsen af de nationale naturområder, skal bidrage til at sikre at parkernes gæster stadig får ekstraordinære oplevelser under deres besøg i USAs imponerende  naturparker.

Man regner med, at den årlige merindtægt via prisstigning på entre til USA nationalparker vil ligge på ca. $70 mill. De populære nationalparker, som vil blive berørt af de højere indgangspriser er Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Denali, Glacier, Grand Canyon, Grand Teton, Olympic, Yellowstone, Yosemite og Zion.

Forslaget skal i høringsrunde, og såfremt det vedtages, kan stigningen træde i kraft allerede fra 1. maj 2018.

Anbefaling – køb årskort til USA nationalparker

Danskere på besøg i USA, som er på rundrejse til flere nationalparker, vil med fordel kunne købe et årskort, som giver adgang til alle amerikanske nationalparker i et år. Årskortet gælder for et køretøj inkl. 4 voksne – og børn op til og med 15 år er gratis.

Et årskort til nationalparkerne hedder America the Beautiful – Annual Pass og koster $80 (2017). Årskortet gælder til både nationale parker, skove, og øvrige nationale fredede områder – ialt ca. 2000 naturlokationer i USA er inkluderet.

Læs mere om årskort til USA nationalparker inkl. hvor du kan købe det samt se liste over naturområder årskortet gælder til.

Denne artikel er senest opdateret: 17. april 2018.