Godt nyt til Star Wars fans! Disney oplyser, at selskabet planlægger produktionen af en ny Star Wars film trilogi i samarbejde med Lucasfilm. Ligeledes er også en helt ny Star Wars serie på tegnebrættet.

Ny Star Wars film

Ny Star Wars film trilogi i sigte.

Den nyeste Star Wars film – The Last Jedi – har premiere i december 2017, og efter den store succes med de forrige film – The Force Awakens fra 2015 og Rogue One fra 2016, har Disney store forventninger til den nyeste film i rækken om Galaxen langt langt væk. En Han Solo film får ligeledes premiere i maj 2018.

Disneys udfordringer i 2017

Disney offentliggjorde i denne uge et skuffende kvartalsregnskab, som bl.a. viser at Disney’s to tv-kanaler – børnekanalen Disney Channel samt sportskanalen ESPN – oplever store udfordringer for tiden. Mange abonnenter vender ryggen til traditionel tv til fordel for de mange nye streamingtjenester – ikke mindst Netflix og HBO.

I de tre første kvartaler i 2017 har Disney heller ikke oplevet samme succes på film-fronten, som man ellers har været vant til. De senere år har det i høj grad været store film-succes’er, som har banet vejen for positive synergieffekter for både salg af merchandise samt antallet af besøgende i Disney forlystelsesparkerne rundt om i verden.

Eksempelvis har Cars 3 samt den seneste Pirates of Caribbean film ikke genereret de indtægter, som Disney havde håbet på både via billetsalg og via salg af diverse merchandise.

Disney med ny streamingtjeneste i 2019

I 2019 vil Disney introducere deres egen streaming-tjeneste, og både Star Wars film samt den nye kommende Star Wars serie vil blive store trækplastre for at få folk til at melde sig til den nye online-tjeneste ved Disney.

Pt. har Disney og Netflix en samarbejdsaftale om at Disney udlejer deres film til Netflix – denne aftale ophører i 2019, og det vil betyde at alle Disney’s egne produktioner samt produktioner i samarbejde med bl.a. Marvel og Lucasfilm kun vil være at finde på den nye streamingtjeneste fra Disney.

De nye Star Wars områder i Disneyland, Californien og Disney World, Florida, som også åbner i 2019, vil yderligere forstærke Star Wars brand’et, som Disney satser så stort på de kommende år.

Denne artikel er senest opdateret: 10. november 2017.