Rebildfest 2022 – USA’s nationaldag fejres i Danmark den 4. juli

Rebildfesten afholdes den 4. juli 2022, hvor den danske fejring af den amerikanske uafhængighedsdag i Rebild Bakker bliver afviklet

Der bliver i 2022 tale om en helt særlig Rebildfest, idet der skal fejres 110 års jubilæum med H.M. Dronningen som æresgæst.

Følgende meddelelse fremgår på Rebildfestens hjemmeside:

Rebildfest 2022
Den 4. juli er det USAs nationaldag – og det betyder, at der er stor fest i Rebild Bakker, som der har været i 110 år! Vi samles i tusindvis for at fejre venskabet mellem Danmark og USA, samt bl.a. frihed og demokrati – stærke værdier, som de to nationer har til fælles.

Vi indbyder til en festlig dag med masser af stemning, glade mennesker, god musik, fantastiske talere – alt sammen krydret med traditioner.

Rebildfesten er åben for alle, og vi glæder os til at se dig i 2022!

Fakta om Rebildfesten

Den årlige Rebildfest 4. juli menes at være verdens største fejring af den amerikanske uafhængighedsdag udenfor USA. Flere tusinde mennesker deltager hvert år i den traditionsrige fest i Rebild Bakker.

Rebildfest 4. juli

Rebildfest 4. juli i Rebild Bakker.

Lige siden 1909 er USA’s Independence Day blevet fejret i Danmark. I 1909 foregik fejringen af uafhængighedsdagen i forbindelse med Landsudstillingen i Aarhus, og siden 1912 er Rebildfest 4. juli afholdt i Rebild Bakker.

Rebildfesten består af både officielle talere, musik og underholdning samt selvfølgelig hyggeligt socialt samvær blandt unge og gamle, som alle har forbindelse til eller stor interesse i USA.

H.M. Dronning Margrethe er protektor for Rebildselskabet.

Beskrivelse af Rebildfest 2022

Rebildfesten arrangeres af Rebildselskabet – Rebild National Park Society, som er den første dansk-amerikanske venskabsforening.

Rebildselskabet  arrangerer i dagene omkring 4. juli flere aktiviteter i Nordjylland – se her det fulde program for dagene 3. – 5. juli 2022.

Den officielle Rebildfest 4. juli starter kl. 15 i Rebild Bakker og afsluttes ca. kl. 17.00.

Rebildfestens traditionelle teltfrokost starter kl. 12:30.

Underholdning og talere til Rebildfest 4. juli 2022:

Amerikansk taler: “The Speeches of President Kennedy”
Caspar Phillipson og Anders Agner er tilbage efter 5 års pause med showet ”The Speeches of President Kennedy”.

Oplev Caspar Philllipson i rollen som JFK og Anders Agner som fortæller i showet.

Caspar Phillipson er født i 1971, og har spillet med i en lang række film bl.a. Jackie, hvor han spillede rollen som John F. Kennedy.

Anders Agner er født i 1985 og er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Anders er forfatter til en lang række bøger om Kennedy, bl.a. ”Kennedy – Historien om USA’s største politiske dynasti”. Derudover er Anders Agner chefredaktør på nyhedsmediet Kongressen.com og USA ekspert.

Dansk taler: Jens Bjerg Sørensen
Jens Bjerg Sørensen har været adm. direktør i det danske børsnoterede industrikonglomerat Schouw & Co. siden 2000. Ved siden af positionen
som adm. direktør er Jens Bjerg Sørensen bestyrelsesformand for en række virksomheder, herunder Salling Fondene, der ejer Salling Group
(bl.a. butikskæderne Salling, Bilka, Føtex og Netto).

Efter en årrække i bestyrelsen blev Jens Bjerg Sørensen i 2022 bestyrelsesformand for Danfoss. Det er altså en meget erfaren erhvervsmand, som står i spidsen for Schouw & Co., der har 60 fabrikker fordelt på 30 lande, herunder USA. Lyt til den spændende podcast ”Toppen taler”, hvor Jens Bjerg Sørensen fortæller om sin vej mod toppen i dansk erhvervsliv. Han sætter ord på, hvordan finanskrisen er det værste, han nogensinde har oplevet i sin tid som leder, men som også var det, der gav ham værktøjerne til at styre sikkert igennem coronakrisen.

Jens Bjerg Sørensen er født i 1957, er uddannet Akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi.

Hilsen fra USA: James Boughner
Hvert år kan du opleve en hilsen fra det officielle USA ved Rebildfesten. Årets tale og hilsen fra USA’s siddende præsident, Joe Biden, bringes i år af Chargé d’Affaires, James Boughner fra den amerikanske ambassade i København.

Hilsen fra den danske regering (taler endnu ikke offentliggjort)

Musikunderholdning ved Rebildfest 4. juli 2022 er med Jacob Dinesen, der har haft store hits med bl.a. ”Roll With Me”, ”Into Your Arms” og ”Take Her Away” og til Rebildfesten 2022 vil Jacob Dinesen optræde solo.

Desuden optræder Nordvestjysk Brass Band, Tina Siel & Knud Erik Thrane og The Kelly Caldwell Band.

Anne Kejser er årets konferencier

Praktiske oplysninger

Parkering
Der er mulighed for parkering tæt på festpladsen – følg skiltningen når du ankommer til Rebild. Der opkræves et mindre beløb pr. bil.

Mad og drikke
Man må gerne medbringe mad og drikke, men ikke et bord til anretning. Der er to restauranter i umiddelbar nærhed af festen, og man kan købe drikkevarer, pølser, is m.m. ved en bod på vej ned i bakkerne.

Billetter til Rebildfesten 2022 koster 100 kr. + gebyr til TicketButler. Gratis for børn op til 12 år, samt gratis for medlemmer af Rebildselskabet.

Relaterede artikler:


Tidligere talere ved Rebildfesten:

Rebildfesten 2021:

  • Anders Agner, Chefredaktør, journalist og forfatter – Årets danske hovedtaler ved Rebildfesten
  • Andreas Mogensen, Dansk astronaut hos NASA – Årets amerikanske hovedtaler
  • Stuart A. Dwyer Chargé d’Affaires, den amerikanske ambassade i København – Hilsen fra USA

Musikunderholdning ved Rebildfest 4. juli 2021 var med Erann DD trio.

Rebildfesten 2020:

Aflyst grundet Corona-pandemi.

Rebildfesten 2019:

  • Ole Sønnichsen, Forlagschef, journalist og forfatter – Årets danske hovedtaler ved Rebildfesten
  • Henrik Fogh Rasmussen, Stifter af Argonne Global – Årets amerikanske hovedtaler
  • Carla Sands, USA ambassadør i Danmark – Hilsen fra USA
  • Jeppe Kofod, nyudnævnt udenrigsminister i Danmark – Hilsen fra den danske regering

Musikunderholdning ved Rebildfest 4. juli 2019 var med Tamra Rosanes samt folkemusikduoen Jensen og Bugge.

Denne artikel er senest opdateret: 3. juli 2022.