Rebildfest 2020 er aflyst

Følgende meddelelse fremgår på Rebildfestens hjemmeside:

Rebildselskabet har fulgt Corona-udviklingen i Danmark tæt, og det er med stor beklagelse, at vi den 6. april, sammen med resten af Danmark, modtog statsminister Mette Frederiksens melding om, at alle sommerens store begivenheder i Danmark er aflyst. Vi tager naturligvis myndighedernes udmelding til efterretning, og Rebildfesten den 4. juli 2020 er derfor aflyst. Det gælder også alle andre planlagte arrangementer i den forbindelse fra den 2.-5. juli 2020.

Det er vi meget kede af. Vi havde set meget frem til fejringen af den 4. juli i Rebild Bakker, og planlægningen var i fuld gang. Rebildfesten er en historisk og vigtig tradition; en særlig markering af det tætte bånd, som findes mellem Danmark og USA.

På trods af aflysningen, så ser vi fremad, og fokus vil nu være på Rebildfesten i 2021 og på at udvikle og styrke foreningen, så vi står endnu stærkere sammen. Tak for fortsat støtte og opbakning til Rebildfesten og Rebildselskabet, det har vi behov for!

Jørgen Bech Madsen
Præsident


Fakta om Rebildfesten

Den årlige Rebildfest 4. juli menes at være den største fejring af den amerikanske uafhængighedsdag udenfor USA. Flere tusinde mennesker deltager hvert år i den traditionsrige fest i Rebild Bakker.

Rebildfest 4. juli

Rebildfest 4. juli i Rebild Bakker.

Lige siden 1909 er USA’s Independence Day blevet fejret i Danmark. I 1909 foregik fejringen af uafhængighedsdagen i forbindelse med Landsudstillingen i Aarhus, og siden 1912 er Rebildfest 4. juli afholdt i Rebild Bakker.

Rebildfesten består af både officielle talere, musik og underholdning samt selvfølgelig hyggeligt socialt samvær blandt unge og gamle, som alle har forbindelse til eller stor interesse i USA.

Beskrivelse af seneste Rebildfest, der blev afholdt i 2019

Bemærk at 2020-udgaven er aflyst.

Rebildfesten arrangeres af Rebildselskabet – Rebild National Park Society, som er den første dansk-amerikanske venskabsforening. Rebildselskabet  arrangerer i dagene omkring 4. juli flere aktiviteter i Nordjylland – se her det fulde program for dagene 2. – 5. juli 2019.

Den officielle Rebildfest 4. juli starter kl. 14 i Rebild Bakker og afsluttes ca. kl. 16.30.

Mange deltagere i Rebildfesten er med til Rebildselskabets Teltfrokost, som er åben for alle – også ikke-medlemmer af Rebildselskabet. Tilmelding via Rebildskabets Sekretariat.

Talere til Rebildfest 4. juli 2019:

  • Ole Sønnichsen, Forlagschef, journalist og forfatter – Årets danske hovedtaler ved Rebildfesten
  • Henrik Fogh Rasmussen, Stifter af Argonne Global – Årets amerikanske hovedtaler
  • Carla Sands, USA ambassadør i Danmark – Hilsen fra USA
  • Jeppe Kofod, nyudnævnt udenrigsminister i Danmark – Hilsen fra den danske regering

Ole Sønnichsen er forlagschef for Storyhouse – et fagligt forlag under Lindhardt og Ringhof. Sønnichsen er bl.a. forfatter til den store, dokumentariske fortælling – REJSEN TIL AMERIKA – om de 300.000 danskere, der udvandrede til USA. Derudover har han skrevet en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel. Senest har Ole Sønnichsen været medforfatter på bogen One Dollar Man – Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig

Henrik Fogh Rasmussen er stifter og præsident for konsulentfirmaet Argonne Global. Henrik Fogh Rasmussen har boet i USA siden år 2000, og er idag amerikansk statsborger. Som navnet antyder er han søn af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, og Henrik har i mange år været aktiv i flere dansk-amerikanske foreninger og organisationer.

Musikunderholdning ved Rebildfest 4. juli 2019 vil bl.a. Tamra Rosanes samt folkemusikduoen Jensen og Bugge stå for.

Relaterede artikler: