Den årlige Rebildfest 4. juli menes at være den største fejring af den amerikanske uafhængighedsdag udenfor USA. Flere tusinde mennesker deltager hvert år i den traditionsrige fest i Rebild Bakker.

Rebildfest 4. juli

Rebildfest 4. juli i Rebild Bakker.

Lige siden 1909 er USA’s Independence Day blevet fejret i Danmark. I 1909 foregik fejringen af uafhængighedsdagen i forbindelse med Landsudstillingen i Aarhus, og siden 1912 er Rebildfest 4. juli afholdt i Rebild Bakker.

Rebildfesten består af både officielle talere, musik og underholdning samt selvfølgelig hyggeligt socialt samvær blandt unge og gamle, som alle har forbindelse til eller stor interesse i USA.

Rebildfesten arrangeres af Rebildselskabet – Rebild National Park Society, som er den første dansk-amerikanske venskabsforening. Rebildselskabet  arrangerer i dagene omkring 4. juli flere aktiviteter i Nordjylland – se her det fulde program for dagene 2. – 5. juli 2019.

Den officielle Rebildfest 4. juli starter kl. 14 i Rebild Bakker og afsluttes ca. kl. 16.30.

Mange deltagere i Rebildfesten er med til Rebildselskabets Teltfrokost, som er åben for alle – også ikke-medlemmer af Rebildselskabet. Tilmelding via Rebildskabets Sekretariat.

Talere til Rebildfest 4. juli 2019:

  • Ole Sønnichsen, Forlagschef, journalist og forfatter – Årets danske hovedtaler ved Rebildfesten
  • Henrik Fogh Rasmussen, Stifter af Argonne Global – Årets amerikanske hovedtaler
  • Carla Sands, USA ambassadør i Danmark – Hilsen fra USA
  • Jeppe Kofod, nyudnævnt udenrigsminister i Danmark – Hilsen fra den danske regering

Ole Sønnichsen er forlagschef for Storyhouse – et fagligt forlag under Lindhardt og Ringhof. Sønnichsen er bl.a. forfatter til den store, dokumentariske fortælling – REJSEN TIL AMERIKA – om de 300.000 danskere, der udvandrede til USA. Derudover har han skrevet en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel. Senest har Ole Sønnichsen været medforfatter på bogen One Dollar Man – Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig

Henrik Fogh Rasmussen er stifter og præsident for konsulentfirmaet Argonne Global. Henrik Fogh Rasmussen har boet i USA siden år 2000, og er idag amerikansk statsborger. Som navnet antyder er han søn af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, og Henrik har i mange år været aktiv i flere dansk-amerikanske foreninger og organisationer.

Musikunderholdning ved Rebildfest 4. juli 2019 vil bl.a. Tamra Rosanes samt folkemusikduoen Jensen og Bugge stå for.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret i