St. Patrick, Irlands skytshelgen, fejres igen i 2022 i USA, efter at fejringen har været stort set aflyst i de sidste to år på grund af corona-pandemien.

St. Patrick’s Day New York – parade på Fifth Avenue

St. Patrick’s Day falder altid den 17. marts og i 2022 vil der påny være St. Patrick’s Day parade i New Yorks gader.

St. Patrick's Day New York Parade

Patrick’s Day Parade på den berømte Fifth Avenue i New York City.

Patrick’s Day-paraden i New York City er en af de største og ældste i verden. Den blev afholdt første gang i 1762, længe før USA erklærede sig uafhængig af den britiske krone.

I dag er der op mod 150.000 aktive deltagere: medlemmer af irske kulturelle, akademiske og forretningsmæssige institutioner, skoler, orkestre, sportsgrupper, uniformerede tjenester, hæren, brandvæsenet og politiet.

Paraden ledes af Grand Marshal, som er en valgt person af stor betydning for det irske samfund i New York. I 2022 er Grand Marshal for paraden i New York James Callahan, som leder International Union of Operating Engineers (IUOE), der har over 400.000 medlemmer.

Op til 2 millioner tilskuere samles langs paradens mere end 3 km lange rute.

St. Patrick’s Day Parade i New York i 2019.

Forberedelserne til paraden tager måneder og udføres i vid udstrækning af frivillige og organisationer med forbindelser til det irske samfund i New York.

Find detaljerede oplysninger på det officielle websted for St. Patrick’s Day Parade i New York City.

St. Patrick’s Day Parade NY – hvor og hvornår?

St. Patrick’s Day New York paraden finder sted den 17. marts 2022 og starter traditionelt kl. 11.00. Den er planlagt til at slutte kl. 17.00.

St. Patrick’s Parade, der ikke har gennemgået større ændringer i forhold til tidligere år, vil gå fra 44th Street, langs Fifth Avenue, til 79th Street.

På ruten er der to steder af særlig betydning for den irske diaspora i New York: Patrick’s Cathedral på Fifth Avenue og American Irish Historical Society for enden af ruten.

REJSETIP: Hoteller i New York – tilbud netop nu

Den 17. marts skal du være forberedt på trafikforstyrrelser i nærheden af paraderuten i New York: mange gader i nabolaget vil kun være åbne for fodgængere.

St. Patrick’s Day New York – Oplev irsk kultur og traditioner

Ud over paraden er New York City i ugen omkring St. Patrick’s Day vært for en række arrangementer, der fejrer den irske kultur og de irske traditioner.

Det irske kulturcenter / Irish Art Center arrangerer traditionelt en bogdag, hvor litteraturværker uddeles gratis.

Der er også irske elementer i New Yorks restauranter, og irske barer og pubber er fyldt til bristepunktet.

Relaterede artikler og links:

Sankt Patricks dag i Chicago.

Book billigere hotel i New York.

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade

Denne artikel er senest opdateret: 18. marts 2022.