OPDATERING: Secret Escapes overtager det konkursramte online rejseselskab Travelbird.

Det hollandske online rejsebureau TravelBird er per 31. oktober 2018 gået i betalingsstandsning.

TravelBird er et 8 år gammelt online rejsebureau med hovedkontor i Holland. Selskabet er vokset eksplosivt de seneste år, og TravelBird har bl.a. været meget aktive i Danmark via Travelbird.dk – også med markedsføring og salg af billige pakkerejser til USA.

Travelbird konkurs

Ifølge en meddelelse fra TravelBird, har selskabet ellers været rentabelt for første gang i første halvår 2018, men grundet sæsonudsving har der alligevel manglet penge til betaling af TravelBirds partnere.

TravelBird har i høj grad markedsført sine ferietilbud til danskere via nyhedsbreve med daglige rejsetilbud.

Er man dækket ved konkurs i TravelBird?

Ja. TravelBird B.V. (KvK nr. 32169836) er knyttet til SGR (rejsegarantifond i Holland).

Uddrag fra TravelBirds hjemmeside:
De rejser, der er offentliggjort på denne webside, ligger indenfor rammerne i SGR-garantiordningen og er således dækket af SGRs garanti. Denne SGR-garanti indebærer, at kunden er garanteret, at den forudbetalte rejse bliver refunderet, hvis rejseudbyderen, på grund af finansielle problemer, ikke kan opfylde den aftalte serviceydelse. For så vidt aftalen også omfatter transport og bestemmelsesstedet allerede er nået, vil der blive sørget for hjemrejse.

OBS: SGR kommunikerer udelukkende på engelsk og hollandsk. Garantiordningens hollandske tekst er bindende.

Har man som dansker penge i klemme på allerede bestilte pakkerejser hos TravelBird skal man således på engelsk kontakte rejsegarantifonden i Holland – Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Link: Den hollandske rejsegarantifond SGR.

Bemærk: SGR anbefaler på sin hjemmeside at man ikke betaler flere penge til TravelBird. Betalinger foretaget efter 31. oktober 2018 er ikke længere garanteret af SGR garantifond i Holland.

Derudover oplyser SGR at hovedprioriteten pt. er at hjælpe TravelBird-rejsende, der er strandet i udlandet.

Se ny situations-status fra Travelbird.

SGR har nu også lavet en særlig TravelBird Informationsside, der løbende opdateres. (Scroll ned for engelsk version nederst på siden)

TravelBird konkurs – meddelelse

Kære rejsende,
Desværre måtte TravelBird fra og med i dag stoppe med at sælge online-rejsetilbud og indgive en betalingsanmodning, efter at ny finansiering ikke kom i tide.

TravelBird er medlem af SGR, hvilket betyder, at rejser, der er reserveret via TravelBird, bliver dækket i henhold til garantiordningen for SGR. Hvis du har bestilt en rejse med TravelBird, vil SGR kontakte dig med yderligere oplysninger.

TravelBird er vokset eksplosivt siden sin lancering i 2010 og var rentabel for første gang i første halvdel af 2018. På grund af sæsonudsving har der været en forsinkelse i betalingen til TravelBirds partnere i de seneste måneder, og TravelBird har aktivt forsøgt at skaffe yderligere finansiering for at kunne betale dem. Det lykkedes desværre ikke i tide.

Gennem de sidste 8 år har TravelBird inspireret mere end 7 millioner rejsende med unikke og personlige rejseoplevelser. Vi er meget taknemmelige for, at du har valgt at rejse med TravelBird, og for at du har rejst rundt i verden sammen med os.

Tak til alle vores involverede og respekterede 310 medarbejdere og tak til vores partnere, der altid har arbejdet så hårdt for vores rejsende.

Alle danske medarbejdere har arbejdet fra TravelBirds hovedkontor i Amsterdam.

Rejseselskabet havde over dobbelt så mange medarbejdere i 2015. Investorer har gennem årene investeret over 20 millioner Euro i TravelBird, og ved seneste investeringsrunde blev selskabet valueret til ikke mindre end 140 millioner Euro.

På Trustpilot kan man se eksempler på at problemerne har stået på i et stykke tid, idet TravelBirds kunder har rapporteret om at de er ankommet til hoteller, der ikke havde modtaget betaling – på trods af at kunderne for længst havde forudbetalt til TravelBird.

Eksempel på nylig TravelBird Trustpilot anmeldelse
Vi ankom til Mallorca den 18. oktober. Vi er to ældre damer, og vores hotel var ikke betalt. Receptionen forlangte 350 euro fra hver, men vi havde jo betalt. Heldigvis kom en venlig herre os til hjælp, som dagen før havde været udsat for det samme. Vi fik ringet til TravelBird, som overførte penge indenfor ca. 1 time. Dem der ankom om aftenen og i weekenden havde ikke noget valg. Det var en ret ydmygende oplevelse. Jeg kan slet ikke forstå denne forretningsmetode. Vi vil ikke en anden gang rejse med TravelBird.

TravelBird rejser til USA

TravelBird har bl.a. solgt følgende pakkerejser til USA:

  • Storbyferie New York
  • Rundrejse USA
  • Den ultimative roadtrip på USA’s Vestkyst
  • Manhattan centrum & One World Observatory
  • Roadtrip på Route 66
  • Rundrejse i Texas og New Mexico
  • Klassisk rundrejse: Fra LA til Las Vegas
  • Drømmerejsen: Roadtrip i smukke Florida
  • Rundrejse i Florida i egen lejebil

Relaterede artikler:

Dutch travel agency TravelBird offline after failing to find extra financing

Artikel og video fra 2015:
TravelBird is a European scale-up to watch: 650 staff, €95 million annual turnover, and just getting started

Denne artikel er senest opdateret: 14. november 2018.