Amerikanere samt personer med Green Card / permanent resident i USA, som flyver med SAS, får nu mulighed for nemmere og hurtigere at komme igennem sikkerhedscheck i amerikanske lufthavne. Fra maj 2018 er SAS kommet med på listen over flyselskaber, som er godkendt til at benytte TSA PreCheck i USA.

TSA PreCheck i USA muligt for SAS kunder

TSA PreCheck i USA muligt for SAS kunder.

TSA PreCheck

TSA PreCheck er navnet på denne “fast track” service, som Transportation Security Administration (TSA) er ansvarlig for i USA. Ordningen har eksisteret i flere år, men det er først nu, at Scandinavian Airlines er blevet en del af den.

I praksis fungerer ordningen ved, at den rejsende får påtrykt “TSA PRECHK” eller “TSA PRE” på boardingkortet, og herefter kan man tage en specifik TSA PreCheck kø ved sikkerhedschecket i lufthavnen, som oftest går hurtigere end de normale (ofte lange) køer.

Fordele ved at benytte TSA Precheck i amerikansk lufthavn:

  • Oftest hurtigere og kortere kø end ved de normale sikkerhedscheck
  • Rejsende må beholde bælter, sko og lette jakker på under scanning
  • Rejsende behøver ikke tage pc, tablets og toiletsager ud af tasker

TSA PreCheck

TSA PreCheck i USA muligt for SAS kunder.

For at kunne benytte TSA PreCheck muligheden skal amerikanere eller personer med Green Card i USA ansøge om at blive del af programmet via TSA PreCheck hjemmesiden. Det koster $85 at blive medlem af ordningen, og medlemsskabet gælder for 5 år ad gangen. Rejser du med børn under 12 år, er de gratis med i ordningen, når du har medlemskab.

Lufthansa, KLM, Finnair og Thomas Cook Airlines også med i ordningen

Med de senest tilføjede navne er over 50 amerikanske og internationale luftfartsselskaber per 2018 med i ordningen fra TSA – udover SAS er eksempelvis også Lufthansa, KLM, Air France og Finnair med. Se den aktuelle liste over TSA PreCheck airlines.

Per 2018 kan TSA PreCheck benyttes i 200 lufthavne i USA – skriv navn på en amerikansk lufthavn på TSA hjemmesiden, og se om den er en af de 200 lufthavne i USA, som tilbyder denne service.

Nogen gange kan ikke-amerikanere samt ikke-medlemmer af ordningen også få glæde af TSA PreCheck

I nogle tilfælde sker det at flyselskaber giver mulighed for TSA PreCheck, selvom rejsende ikke er medlem. Det sker oftest, såfremt der er tale om hyppigt rejsende på bestemte afgange, som evt. har fordelskort ved det pågældende flyselskab, som selvsagt skal være med i ordningen.

Ser du TSA PreCheck logoet på dit boardingkort i USA, er det blot om at udnytte muligheden og komme hurtigere gennem security i lufthavnen i USA.

Relaterede artikler:

Lufthavn i USA giver adgang til ikke-rejsende gæster

5 amerikanske lufthavne med på top-20 liste over de travleste

Denne artikel er senest opdateret: 4. maj 2018.