United States Bicycle Route 66; også kendt som Bike Route 66, blev indviet i juli.

Cykelruter er der endnu ikke så mange af i USA, men udviklingen går stærkt. U.S. Bicycle Route System (USBRS) har som mål at runde 50.000 miles og kan allerede henvise til 13.000 miles fordelt på 25 stater.

Det længste ubrudte stykke af Bike Route 66 er allerede en realitet i Missouri, og der findes også brudstykker af planlagte Bike Route 66 stræk i andre stater.

Bike Route 66 – (USBR 66)

Bicycle Route 66 USA

Den første del af USBR 66 begynder i St. Louis og snor sig igennem staten Missouri, hvor den blandt andet passerer igennem byerne Rolla, Springfield og Joplin.

Masser af oplevelser i Joplin, Mo.

Fra Joplin cykler man videre ind i det sydøstlige hjørne af staten Kansas. USA cykelruten føres dog hurtigt ud af Kansas igen, men her på grænsen mellem Missouri og Kansas stopper første del af den planlagte lange USBR 66 rute.

Se meget mere om Bike Route 66 på Adventure-Cycling.org.

I store træk følger USA’s bedste cykelrute den gamle US Interstate 44 hovedvej (I-44), da det ikke er muligt at få plads til både biler og cykler på den oprindelige Route 66. Det skal man imidlertid ikke være ked af, da oplevelsen er meget bedre uden at skulle dele den med alt for mange 4-hjulede. Selv I-44 er for trafikeret ind imellem, så parallelle småveje anvendes i stor udstrækning.

US Bicycle Route 66

Den oprindelige U.S. Route 66

Kært barn har mange navne. Route 66 kendes også som the Mother Road, Main Street of America og slet og ret US 66.

Se 3 hard core cyklister forsøge sig med den oprindelige US Route 66 i video ovenfor.

Den oprindelige rute løber fra Chicago i staten Illinois gennem Missouri, Kansas (kun et lille hjørne af Kansas), Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona. Route 66 slutter i Santa Monica, Californien (del af Los Angeles).

Se mere om Santa Monica.

Denne artikel er senest opdateret: 2. august 2019.