Youtuber celebrity Car Wizard har kørt en tur med sin kone og fortæller down-to-earth om den oprindelige Route 66 i den del, der findes i Memorial Day weekend road trip køreafstand fra Oklahoma via Amarillo, Texas til New Mexico.

Gode tips til Route 66 road trip.

Route 66 er den oprindelige Mother Road fra Chicago til Santa Monica, California.

Vejen blev anlagt i starten af 1920erne og var den første vejforbindelse tværs igennem USA, som kunne tilbagelægges i bil. Tidligere var kun muligt at bevæge sig på tværs af USA med jernbane eller i hestevogn.

The Mother Road

Den amerikanske forfatteren og senere Nobelpristager i litteratur  John Steinbeck fik i 1939 udgivet sin berømte The Grapes of Wrath – på dansk: Vredens Druer.

Novellen handler om en familie fra Oklahoma som af økonomiske årsager under Dust Bowl (omfattende tørke i 1930’ernes USA) er nødt til at opgive deres landbrug og i stedet satse alt på at flytte, dvs. køre, til Californien – naturligvis af Route 66.

The Grapes of Wrath – Vredens Druer.

I Vredens Druer omtales Route66 som The Mother Road og navnet har hængt ved.

Den samlede Route66 strækker sig over 3940 km (2448 miles) og går gennem staterne Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien.

Route 66 - The Mother Road kort

Kort over The Mother Road – se kort i fuld størrelse.

Car Wizard – hvem er han?

Der er så småt ved at forme sig et community af kendte youtubere med interesse for biler. Især i USA har det været muligt for mange youtubere at tjene penge på at optage deres oplevelser og anbefalinger.

Car Wizard aka David Long, er lidt speciel, for han er egentlig en vigtig del af en anden youtubers; Tyler Hoovie (kanal: Hoovies Garage) , som mekaniker. Car Wizard har siden udviklet sig til en stjerne i eget underdrevne format med egen YouTube kanal.

Car Wizard driver værkstedet Omega Auto Clinic i Newton, Kansas (tæt på Wichita) med speciale i europæiske biler af enhver slags inklusiv eksotiske sportsvogne. Nu kører den dygtige mekaniker  desuden fuld skrue som YouTube-navn med merchandise og anbefalinger af produkter, men er heldigvis stadig mestendels down-to-earth.

Se mere om YouTube kanalen Car Wizard.

Relaterede artikler:

Pops restaurant på Route 66 i Oklahoma – road trip oplevelse

Berømt spisested i Barstow på Route 66 – McDonald’s i en togvogn

Big Texan restaurant i Amarillo – super-tip til Route 66 road trip

Denne artikel er senest opdateret: 2. august 2019.