Europcar Mobility Group med hovedkvarter i Frankrig har købt Fox Rent A Car USA, som er et større amerikansk discount biludlejningsselskab.

Fox Rent A Car - discount billejeselskab USA

Overtagelsen er en del af en større satsning, som Europcar billeje over mange år har gennemført på det amerikanske marked.

Se også: Find billigste billeje i USA.

Fox Rent A Car USA

Fox Rent A Car har i mange år været det største uafhængige mellemstore billejeselskab i Amerika, og er i de senere år faktisk også ekspanderet til udvalgte lande i Europa; dog typisk gennem lokale partnere. Et eksempel er Fox Rent A Car i Warszawa Lufthavn i Polen.

Som biludlejer er Fox ikke så kendt og velrenommeret – og slet ikke på niveau i forbrugernes bevidsthed med premium brands som Avis billeje, Enterprise og Hertz billeje i USA. Fox anses for at være et discount brand, og Fox benytter aktivt sloganet “The Discount Car Rental Company”, men hvorvidt Europcar fører selskabet videre som low cost, vides ikke.

Europcar Mobility Group

Europcar gik ind på det amerikanske marked for biludlejning for over 10 år siden gennem strategiske partnerskaber; eksempelvis med Enterprise og Advantage Car Rental. Med købet af Fox får Europcar langt mere kontrol over operations i USA.

Europcar USA

Også i Europa har Europcar ambitioner. Den store SHIFT 2023 plan har allerede resulteret i at Europcar har opkøbt Goldcar; kendt som én af de værste biludlejere på feriedestinationer i Sydeuropa, men også ofte blandt de billigste. Europcar går benhårdt efter markedsandele og fordele ved stordrift.

Goldcar billeje er organiseret sammen med Rhodium (oprindeligt Goldcar brand) og Interrent (et gammelt Europcar sub-brand). Service hos Rhodium og Interrent er præcis lige så elendig, som den er hos Goldcar. Se liste over de værste biludlejere på Guide-Billig-Billeje.dk. Måske der blæser bedre vinde for Goldcar snart. Der er i det mindste per juni 2019 udpeget ny Goldcar / Low Cost Business Unit direktør i form af José Blanco.

I Danmark har Europcar for et par år siden købt franchise rettighederne til Europcar brandet i Danmark tilbage fra Karsten Ree familien, og i Tyskland er det mellemstore, og ganske gode, selskab Buchbinder (findes blandt andet i Flensborg) også blevet opkøbt af den franske koncern.

Hertil kommer opkøb af et utal af tilknyttede services, som eksempelvis opererer inden for scooter-udlejning samt delebil-branchen også kaldet carsharing & mobility. Nogen af andelene i carsharing firmaerne har Europcar dog valgt at sælge igen, da det stort set er umuligt at tjene penge i dén branche.

Anbefaling: I USA har Europcar i de seneste par år haft særdeles gode tilbud på leje af compact SUV biler i større lufthavne, såsom eksempelvis den fortrinlige Toyota RAV4.

Se mere om Europcar Mobility Group samt pressemeddelelse om overtagelsen af Fox billeje.

Relaterede artikler og links:

Biludlejningsselskaber i USA.

Turo – privat billeje i USA og Canada.

Denne artikel er senest opdateret: 9. september 2019.