Sommeren er ved at være slut, selvom den gør sit bedste for at hænge ved så længe som muligt. Det betyder også, at sommerens musikfestivaler desværre er overståede, men frygt ikke for de kommer selvfølgelig tilbage igen næste år.

Fantastiske festivaler i USA

Sommeren bliver bare lidt skønnere med festivaler.

Hvis du planlægger at tage til festival til næste sommer, så kan det være, at du skal kigge over vandet og over mod USA, hvor der bliver afholdt nogle virkelig fede festivaler hvert år.

I denne artikel skal vi se nærmere på nogle af de traditionelle festivaler, der er blevet afholdt år efter år gennem de sidste mange årtier, men vi skal også se på nogle af de nyere festivaler. Der er for eksempel den nye tilkommer på den amerikanske festivalscene Vibra Urbana. Mange af festivalere finder sted i Californien, men Vibra Urbana finder faktisk sted i Las Vegas. Byen er hjemsted for en masse af de andre festivaler, der finder sted i løbet af året, men Vibra Urbana lover noget mere end bare en almindelig festival. Det er en hip og ung og pulserende reaggaetonfestival, der falder godt i med den vibe, som man generelt finder i Las Vegas – og mens man alligevel er i Las Vegas, så er det nærliggende at stoppe ved en af de mange skønne kasinoer og opleve alle de forskellige former for underholdning, som de kan byde på som for eksempel blackjack eller poker. Men nu skal vi se nærmere på den amerikanske festivalscene og på, hvad du kan forvente, hvis du tager turen over på den anden side.

Slå dig løs på Lollapalooza, Chicago

Lollapalooza har være en del af festivalscenen siden 1991 og det har vokset sig enormt stort siden den spæde begyndelse. Festivalen begyndte faktisk som en afskedstour for bandet Jane’s Addiction, men derfra udviklede det sig til en af de allerstørste festivaler med omkring 300.000 besøgende hvert år. Festivalen har haft besøg af blandt andre Nine Inch Nail, Lady Gaga, Daft Punk, Florence & The Machine, Metallica og Rage Against the Machine. Festivalen løber af stablen i july og august.

Nyd indie-viben på Coachella i Indio, Californien

DJ festival USA

Der er altid masser af god musik på Coachella.

Den meget populære festival, Coachella, finder sted i starten af foråret i april, men på grund af lokationen er det allerede ret varmt. Den bliver nemlig afholdt i Indio, som ligger i Cochella Valley i Coloradoørkenen. Det er en princippet en musik- og kunstfestival, der bliver afholdt over to weekender. Den blev afholdt for første gang i 1999 og er kendt for sin indie-vibe. Festivalen er blevet utroligt populær blandt influencere og berømtheder, som hvert år flokkes til den prestigefyldte festival.

Austin City Limits Music Festival – Austin, Texas

Festivalen, der i folkemunde bliver kaldt ACL, har fundet sted i starten af oktober hvert år lige siden 2002. Det er en årligt tilbagevendende musikfestival, der bliver holder i Zilker Park i Austin, Texas. Den bliver afholdt over to weekender og har hele otte scener, hvor diverse bands spiller fra kl. 10 om morgenen til kl. 22 om aftenen fredag til søndag. Det er en kæmpe festival med omkring 450.000 besøgende og med både musik, mad og drikke, kunstmarkeder, og andre aktiviteter, er der noget for enhver smag.

Electric Zoo i New York

Den sidste festival, vi lige skal runde, er festivalen med det spektakulære navn Electric Zoo. Festivalen bliver afholdt i starten af september hvert år på Randall’s Island i New York. Som navnet måske antyder, så er det en festival, der hylder elektronisk musik ved at få internationale djs, bands og andre kunstnere til at optræde på de fire scener, der er til stede.

Festivalen har været en del af scenen siden 2009 og har i dag over 100.000 besøgende hvert år. Ligesom de andre steder, så er der jo altid masser af andre ting at se, hvis man alligevel har taget den lange tur fra Danmark til USA, og New York er ingen undtagelse. Byen bugner af spændende oplevelser og seværdigheder og det er helt klart værd at bruge et par ekstra dage der for at suge det hele til sig.

Tag turen og bliv underholdt

Der er dermed nok at give sig til, hvis man har lyst til at se nærmere på festivalscenen i USA. De fleste festivaler kan klares i løbet af en uge, men hvis man har mere tid, så kan det være en god idé at kombinere turen med en lille roadtrip rundt til de forskellige festivaler.

Denne artikel er senest opdateret: 9. september 2022.