I 2022 er sommerfestivaler i USA heldigvis tilbage efter et par års corona-aflysninger.

Hvert år er der masser af sommerfestivaler i USA. Befinder du dig i nærheden af nogle af nedenstående arrangementer i sommeren 2022, kan det varmt anbefales at tage forbi og mærke stemningen og atmosfæren ifm. sommerfestivaler i USA.

sommerfestivaler i USA

Besøg sommerfestivaler i USA.

Når det kommer til festivaler i USA, så begynder sæsonen allerede i april i det sydlige Californien med Coachella Valley Music and Arts Festival. De sidste sommerfestivaler finder sted i oktober, hvor bl.a. Austin City Limits Music Festival løber af stablen.

Herunder er nævnt en række af de forskellige sommerfestivaler i USA, som du kan opleve i løbet af festival sæsonen 2022.

Coachella Valley Music and Arts Festival

I weekenderne 15. – 17. april samt 22. – 24. april 2022 afholdes Coachella Valley Music and Arts Festival i Indio, Californien.

Coachella Festival Californien

Coachella festival i Californien.

Ca. 2 timers kørsel øst for Los Angeles – tæt på byen Indio – finder Coachella festivalen sted, og i år er det med stjerner som Billie Eilish, Harry Styles, Kanye West (YE) og mange mange flere.

Find og book overnatning i Indio.

Coachella er ifølge DR begyndt at blive kendt som en over-hypet festival, men er stadig sammen med Burning Man i Nevada en af de bedst kendte sommerfestivaler i USA.

Link til Coachella Valley Music and Arts Festival

New Orleans Jazz & Heritage Festival

29. april til 8. maj 2022 er der omend muligt endnu mere fest i gaden i New Orleans end til hverdag. New Orleans Jazz & Heritage Festival er trods navnet en musikfestival med et meget bredt repertoire.

New Orleans Jazz & Heritage Festival

Populær festival i USA – New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Find overnatning i New Orleans.

I 2022 er eksempelvis både The Who, Foo Fighters, Elvis Costello og Norah Jones med på det meget omfattende musikprogram for festivalen.

Link til New Orleans Jazz & Heritage Festival

Boston Calling Music Festival

I 2022 finder Boston Calling Music Festival sted i weekenden ifm. Memorial Day: 27. – 29. maj.

Denne musikfestival er den største af multi-genre musikfestival i New England, og store kunstnernavne indenfor både rock, hip hop og elektronisk musik optræder hver år ved Harvard Athletic Complex i Boston.

Find og book overnatning i Boston

Boston musikfestival

Boston Calling Music Festival.

I 2022 er hovednavnene bl.a. Metallica, Foo Fighters, Rüfüs Du Sol og The Strokes.

Governors Ball i New York

10. juni – 12. juni 2022 kan man ved Citi Field i Queens opleve den populære New York musikfestival Governors Ball. Citi Field er hjemmebane for baseball-holdet New York Mets og ligger i Flushing Meadows Park i den nordlige del af Queens.

Governors Ball New York

Sommerfestival i New York – Governors Ball.

Den 3-dages musikfestival i New York er kendt for at dække over mange forskellige musikgenrer, og ligeledes inkluderer arrangementet kunstinstallationer og forskellige udendørs spil på de grønne arealer i Flushing Meadows Park.

Find og book overnatning i New York.

Nogle af de kendte musiknavne i 2022 er bl.a. Kid Cudi, Halsey og J. Cole.

Link til Governors Ball i New York

Summerfest, Milwaukee

I Milwaukee, Wisconsin – flot beliggende ved Lake Michigan, afholdes den årlige musikfestival Summerfest i dagene 23. – 25. juni, 30. juni – 2. juli samt 7. – 9. juli 2022.

Summerfest Lake Michigan

Den nok flottest beliggende sommerfestival i USA – Summerfest i Milwaukee.

Den første Summerfest i Milwaukee blev afholdt tilbage i 1968, og festivalen har gennem årene kun vokset sig større, og kan idag bryste sig af at være den største musikfestival i USA. 800 optrædender fordelt på hele 12 forskellige scener og med et besøgstal på over 840.000 deltagere.

Find og book overnatning i Milwaukee.

I 2022 optræder bl.a. så forskellige navne som Rod Stewart, Justin Bieber, Avril Lavigne og Machine Gun Kelly.

Link til Summerfest, Milwaukee

Lollapalooza, Chicago

I Chicago kan man i perioden 28. – 31. juli 2022 opleve festivalen Lollapalooza i Grant Park.

En af de mindre kendte festivaler, som du kan deltage i og med store (og forskellige) navne er Lollapalooza. Denne festival er ligeledes kendt for at være en af de børnevenlige af slagsen – ikke mindst pga. børneområdet Kidzapalooza.

Lollapalooza Festival

Lollapalooza Festival i Chicago.

Find og book overnatning i Chicago.

I 2022 festival-programmet finder man bl.a. kendte navne som Metallica, Green Day og J. Cole.

Programmet for Lollapalooza kan findes via nedenstående link.

Link til Lollapalooza

The Burning Man, Nevada

En af de mest kendte sommerfestivaler i USA er The Burning Man i Nevada. I 2022 afholdes Burning Man 28. august til 5. september.

En tur til Nevada, men ikke Las Vegas? De fleste kan ikke sige Nevada uden at sige Las Vegas. Byen der er fuld af lys, liv og hvor du har held i livet, er on a roll og hit the jackpot som de populære udtryk lyder.

Det er dog lige netop det, som The Burning Man alligevel vælger at sælge dig. En tur til Nevada på en helt anden måde, end du ellers er vant til eller kunne forestille sig. En tur ud i ørkenen.

Festival Burning Man

En af de kendte sommerfestivaler i USA – Burning Man i Nevada.

Festivalen sælger sig selv som en drøm ude i ørkenen og vælger du at deltage får du med garanti også en anderledes oplevelse, end du er vant til, da folk ofte er klædt ud og der er skabt et specielt ydre midt i ørkenen, der vil få enhver til at gnide øjnene en ekstra gang.

Se meget mere på Burning Man hjemmesiden

Electric Zoo, New York

Denne electronic dance festival Electric Zoo er ofte blevet sammenlignet med den amerikanske udgave af Tomorrowland (der har fået en masse presse på godt og ondt), og det er ikke helt uden grund, da det er nogle af de samme kreative hoveder bag Tomorrowland, der står bag denne festival.

Electric Zoo New York

Electric Zoo – sommerfestival i New York.

Festival bliver afholdt i Randalls Island Park i New York, hvor storbyen og parken bliver forvandlet om til noget, der kunne være plukket ud af et eventyr.

Find og book overnatning i New York.

Electric Zoo afholdes hvert år ifm. Labor Day weekend.

Life Is Beautiful Music & Arts Festival, Las Vegas

D. 16. – 18. september 2022 afholdes den årlige musik og kunst festival i Downtown Las Vegas – Life Is Beautiful Music & Arts Festival.

Denne festival er en skøn blanding af musik, stand-up, billedkunst, madoplevelser og meget mere.

Life is Beautiful festival

Life is Beautiful Festival i Las Vegas.

Find og book overnatning i Las Vegas

På programmet 2022 er kendte navne som Gorillaz, Arctic Monkeys og Lorde.

Austin City Limits Music Festival

I weekenderne 7. – 9. oktober samt 14. – 16. oktober 2022 afholdes Austin City Limits Music Festival.

En af de senere festivaler, som ofte bliver forbundet med en sommerfestival på trods af, at den ligger senere på året, er Austin City Limits Music Festival. Pga. klimaet i det sydlige Texas er der dog stadig sommertemperaturer i vente under Austin City Limits Music Festival.

Austin City Limits Festival

Musikfestival i USA i oktober – Austin City Limits Music Festival.

Festivalen byder også på et stort kunstmarked, store boder af lækker mad og drikke, familie områder og selvfølgelig musikoplevelsen i sig selv.

Find og book overnatning i Austin.

Festivalen var oprindeligt afholdt over en enkelt weekend, men på grund af den store succes, så bliver den nu holdt hen over to weekender.

Link til Austin City Limits Music Festival

Læs også: