Sommeren er ved at være over os – eller hvis du allerede befinder dig i USA, så har den allerede været der et godt stykke tid i mange dele af landet. Det er sæson for sommerfestivaler i USA.

sommerfestivaler i USA

Besøg sommerfestivaler i USA.

Når det kommer til festivaler, så er sæsonen dog kun netop startet, og der er masser af muligheder endnu, hvis du har et ønske om at slippe din indre festivalgæst fri i det amerikanske.

Herunder er nævnt en række af de forskellige sommerfestivaler i USA, som du stadig kan nå at opleve i løbet af sommeren 2019.

Lollapalooza

En af de mindre kendte festivaler, som du stadig kan nå at deltage i og med store (og forskellige) navne er Lollapalooza.

Denne festival tilbyder i år navne som Arctic Monkeys, Bruno Mars, the Weeknd, Travis Scott, The National, Vampire Weekend og ODESZA.

Festivalen foregår i Grant Park i Chicago fra den 1. – 4. August 2019.

The Burning Man

En tur til Nevada, men ikke Las Vegas? De fleste kan ikke sige Nevada uden at sige Las Vegas. Byen der er fuld af lys, liv og hvor du har held i livet, er on a roll og hit the jackpot som de populære udtryk lyder.

Det er dog lige netop det, som The Burning Man alligevel vælger at sælge dig. En tur til Nevada på en helt anden måde, end du ellers er vant til eller kunne forestille sig. En tur ud i ørkenen.

Festival starter den 25. august og kører indtil den 2. september. Den er grundlagt af Larry Harvey og John Law og er nok den mest populære festival i USA udover Coachella (som desværre allerede er overstået for denne sommer, men også er begyndt at blive kendt som en over-hypet festival).

Festivalen sælger sig selv som en drøm ude i ørkenen og vælger du at deltage får du med garanti også en anderledes oplevelse, end du er van til, da folk ofte er klædt ud og der er skabt et specielt ydre midt i ørkenen, der vil få enhver til at gnide øjnene en ekstra gang.

Festival Burning Man

En af de kendte sommerfestivaler i USA – Burning Man i Nevada.

Austin City Limits Music Festival

En af de senere festivaler, som ofte bliver forbundet med en sommerfestival på trods af, at den ligger senere på året, er Austin City Limits Music Festival. Pga. klimaet i det sydlige Texas er der dog stadig sommertemperaturer i vente under Austin City Limits Music Festival.

Hvis du vil have oplevelsen af en sommerfestival, men ikke kan nå forbi inden oktober, så er dette festivalen for dig, da den afholdes mellem den 4-6 oktober og 11-13 oktober.

Festivalen byder også på et stort kunstmarked, store boder af lækker mad og drikke, familie områder og selvfølgelig musikoplevelsen i sig selv. Festivalen var oprindeligt afholdt over en enkelt weekend, men på grund af den store succes, så er den nu holdt hen over to weekender.

Electric Zoo

Denne electronic dance festival er ofte blevet sammenlignet med den amerikanske udgave af Tomorrowland (der har fået en masse presse på godt og ondt), og det er ikke helt uden grund, da det er nogle af de samme kreative hoveder bag Tomorrowland, der står bag denne festival.

Electric Zoo New York

Electric Zoo – sommerfestival i New York.

Festival bliver afholdt i Randalls Island Park i New York, hvor storbyen og parken bliver forvandlet om til noget, der kunne være plukket ud af et eventyr.

Den afholdes i august og september.

AFROPUNK FEST Brooklyn

Denne festival bliver ligeledes afholdt i New York. Det er dog en noget anderledes stemning, som du finder her. Festivalen startede ud som en DIY-bevægelse i USA som en respons til at føle sig som en outsider. Festivalen blev derfor skabt for at give folk en fornemmelse af at høre til et sted, men den har siden hen udviklet sig, og er blevet en af de mest kendte kulturelle bevægelser.

Det er et mix af kunst, aktivisme og musik, hvor næsten 60.000 mennesker samles og spreder budskabet i hele verden, men i dette tilfælde er AFROPUNK FEST afholdt i september i Brooklyn.

Læs også:

Denne artikel er senest opdateret i