Update forår/sommer 2020:

Pga. Corona-udviklingen er nedennævnte festivaler aflyst i 2020.


Hvert år er der masser af sommerfestivaler i USA. Befinder du dig i nærheden af nogle af nedenstående arrangementer i sommeren 2020, kan det varmt anbefales at tage forbi og mærke stemningen og atmosfæren ifm. sommerfestivaler i USA.

sommerfestivaler i USA

Besøg sommerfestivaler i USA.

Når det kommer til festivaler i USA, så begynder sæsonen allerede i april i det sydlige Californien med Coachella Valley Music and Arts Festival. De sidste sommerfestivaler finder sted i oktober, hvor bl.a. Austin City Limits Music Festival løber af stablen.

Herunder er nævnt en række af de forskellige sommerfestivaler i USA, som du kan opleve i løbet af festival sæsonen 2020.

Coachella Valley Music and Arts Festival

I weekenderne 10. – 12. april samt 17. – 19. april 2020 afholdes Coachella Valley Music and Arts Festival i Indio, Californien.

Coachella Festival Californien

Coachella festival i Californien.

Ca. 2 timers kørsel øst for Los Angeles – tæt på byen Indio – finder Coachella festivalen sted, og i år er det med stjerner som Rage Against the Machine, Thom Yorke, Travis Scott og mange mange flere.

Find og book overnatning i Indio.

Coachella er ifølge DR begyndt at blive kendt som en over-hypet festival, men er stadig sammen med Burning Man i Nevada en af de bedst kendte sommerfestivaler i USA.

Link til Coachella Valley Music and Arts Festival

New Orleans Jazz & Heritage Festival

23. april til 3. maj 2020 er der omend muligt endnu mere fest i gaden i New Orleans end til hverdag. New Orleans Jazz & Heritage Festival er trods navnet en musikfestival med et meget bredt repertoire.

New Orleans Jazz & Heritage Festival

Populær festival i USA – New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Find overnatning i New Orleans.

I 2020 er eksempelvis både The Who, Foo Fighters, Elvis Costello og Norah Jones med på det meget omfattende musikprogram for festivalen.

Link til New Orleans Jazz & Heritage Festival

Governors Ball i New York

5. juni – 7. juni 2020 kan man i Randall’s Island Park opleve den populære New York musikfestival Governors Ball.

Governors Ball New York

Sommerfestival i New York – Governors Ball.

Den 3-dages musikfestival i New York er kendt for at dække over mange forskellige musikgenrer, og ligeledes inkluderer arrangementet kunstinstallationer og forskellige udendørs spil på de grønne arealer i Randall’s Island Park.

Find og book overnatning i New York.

Nogle af de kendte musiknavne i 2020 er bl.a. Tame Impala, Missy Elliott, Ellie Goulding og Vampire Weekend.

Link til Governors Ball i New York

Summerfest, Milwaukee

I Milwaukee, Wisconsin – flot beliggende ved Lake Michigan, afholdes den årlige musikfestival Summerfest i dagene 24. – 28. juni samt 30. juni – 5. juli 2020.

Summerfest Lake Michigan

Den nok flottest beliggende sommerfestival i USA – Summerfest i Milwaukee.

Den første Summerfest i Milwaukee blev afholdt tilbage i 1968, og festivalen har gennem kun vokset sig større, og kan idag bryste sig af at være den største musikfestival i USA. 800 optrædender fordelt på hele 12 forskellige scener og med et besøgstal på over 840.000 deltagere.

Find og book overnatning i Milwaukee.

I 2020 optræder bl.a. så forskellige navne som Ozzy Osbourne, Chris Stapleton, Marilyn Manson, Sam Hunt, Justin Bieber og Guns N’ Roses.

Link til Summerfest, Milwaukee

Lollapalooza

I Chicago kan man i perioden 30. juli – 2. august 2020 opleve festivalen Lollapalooza i Grant Park.

En af de mindre kendte festivaler, som du kan deltage i og med store (og forskellige) navne er Lollapalooza, Denne festival er ligeledes kendt for at være en af de børnevenlige af slagsen – ikke mindst pga. børneområdet Kidzapalooza.

Lollapalooza Festival

Lollapalooza Festival i Chicago.

Find og book overnatning i Chicago.

Programmet for Lollapalooza kan findes via nedenstående link.

Link til Lollapalooza

The Burning Man

En af de mest kendte sommerfestivaler i USA er The Burning Man i Nevada. I 2020 afholdes Burning Man 30. august til 7. september.

En tur til Nevada, men ikke Las Vegas? De fleste kan ikke sige Nevada uden at sige Las Vegas. Byen der er fuld af lys, liv og hvor du har held i livet, er on a roll og hit the jackpot som de populære udtryk lyder.

Det er dog lige netop det, som The Burning Man alligevel vælger at sælge dig. En tur til Nevada på en helt anden måde, end du ellers er vant til eller kunne forestille sig. En tur ud i ørkenen.

Festival Burning Man

En af de kendte sommerfestivaler i USA – Burning Man i Nevada.

Festivalen sælger sig selv som en drøm ude i ørkenen og vælger du at deltage får du med garanti også en anderledes oplevelse, end du er vant til, da folk ofte er klædt ud og der er skabt et specielt ydre midt i ørkenen, der vil få enhver til at gnide øjnene en ekstra gang.

Afropunk Festival, Brooklyn

Afropunk Festival inkluderer live musik, film, kunst og mode produceret af farvede kunstnere. Afropunk startede i 2005 på Brooklyn Academy of Music, og har over årene bredt sig til flere dele af verden.

Afropunk Festival i New York

Afropunk Festival i New York.

Det er dog en noget anderledes stemning, som du finder her. Festivalen startede ud som en DIY-bevægelse i USA, som en respons til at føle sig som en outsider. Festivalen blev derfor skabt for at give folk en fornemmelse af at høre til et sted, men den har siden hen udviklet sig, og er blevet en af de mest kendte kulturelle bevægelser.

Find og book overnatning i Brooklyn.

Det er et mix af kunst, aktivisme og musik, hvor næsten 60.000 mennesker samles og spreder budskabet i hele verden.

I 2020 afholdes Afropunk Festival, Brooklyn 24. og 25. august.

Electric Zoo

Denne electronic dance festival Electric Zoo er ofte blevet sammenlignet med den amerikanske udgave af Tomorrowland (der har fået en masse presse på godt og ondt), og det er ikke helt uden grund, da det er nogle af de samme kreative hoveder bag Tomorrowland, der står bag denne festival.

Electric Zoo New York

Electric Zoo – sommerfestival i New York.

Festival bliver afholdt i Randalls Island Park i New York, hvor storbyen og parken bliver forvandlet om til noget, der kunne være plukket ud af et eventyr.

Find og book overnatning i New York.

Electric Zoo afholdes hvert år ifm. Labor Day weekend.

Austin City Limits Music Festival

I weekenderne 2. – 4. oktober og 9. – 11. oktober 2020 afholdes Austin City Limits Music Festival.

En af de senere festivaler, som ofte bliver forbundet med en sommerfestival på trods af, at den ligger senere på året, er Austin City Limits Music Festival. Pga. klimaet i det sydlige Texas er der dog stadig sommertemperaturer i vente under Austin City Limits Music Festival.

Austin City Limits Festival

Musikfestival i USA i oktober – Austin City Limits Music Festival.

Festivalen byder også på et stort kunstmarked, store boder af lækker mad og drikke, familie områder og selvfølgelig musikoplevelsen i sig selv.

Find og book overnatning i Austin.

Festivalen var oprindeligt afholdt over en enkelt weekend, men på grund af den store succes, så bliver den nu holdt hen over to weekender.

Link til Austin City Limits Music Festival

Læs også: