Jul i New York

Flere og flere danskere har i årenes løb taget en decembertur til USA for at opleve jul i New York. Dels for at nyde den fascinerende metropol i julemåneden og dels for at foretage lidt juleshopping i den amerikanske storby inden den kommende højtid.

Efter mange jule-attraktioner i 2020 var aflyst pga. COVID-19, er 2021 heldigvis mere normaliseret. Der er igen masser at opleve i USA’s største by i december måned – herunder følger vore anbefalinger til jul i New York.

Julebelysning New York

Masser af julestemning i New York.

Mange besøgende i New York benytter naturligvis også muligheden i december måned for at besøge verdenskendte museer, hyggelige kvarterer og generelt opleve stemningen i byen, som aldrig sover.

REJSETIP: Find billige flybilletter til New York.

Lad os slå det fast med det samme – jul i New York er kæmpestort. Røde julesløjfer i gadelygterne, kæmpe julekugler, syngende og dansende nisser, julemænd der spiller på klokker og masser af blinkende rensdyr er blot nogle af oplevelserne, der venter i metropolen på østkysten af USA i december måned.

REJSETIP: Find rabat på entrebilletter og sightseeing i New York

Hvad skal man se i New York i december?

Gåtur på 5th Avenue på Manhatten

En gåtur på 5th Avenue er et must, når du besøger New York i december. Forbered dig på MANGE mennesker, som ofte i sneglefart passerer de mest fashionable stormagasiner og eksklusive modehuse. Ja, der kan ligefrem være kø for at stå og beundre butiksruderne. Disse kæmpe og dyre forretninger investerer masser af dollars på juleudsmykninger i de store udstillingsvinduer ud til 5th Avenue.

Jul i New York

Trængsel på 5th Avenue – december i New York.

Et par af de mest populære er vinduerne ved Lord & Taylor’s, Saks fifth Avenue og Berdorf Goodman, hvor du finder masser af bevægelige figurer, musik og lysshow. Macy’s på 34th Street – som er verdens største butik/stormagasin – har ligeledes imponerende julevinduer, som er et besøg værd.

Rockefeller Center juletræet

New Yorks største juletræ finder du ved Rockefeller Center på Manhatten. Det er hvert år en stor begivenhed i USA, når det berømte træ tændes – oftest ultimo november eller i begyndelsen af december. I 2021 vil træet blive tændt om aftenen 1. december, og for mange amerikanere er dette startskuddet for juleforberedelserne. Begivenheden fejres med live-show, som i mange år er blevet transmitteret live på amerikansk tv.

Rockefeller New York

Juletræet og skøjtebanen ved Rockefeller Center.

Hvert år i starten af november bliver en op til 30 meter høj rødgran lokaliseret og udvalgt af den hovedansvarlige gartner ved Rockefeller Center. Træerne er de seneste mange år blevet doneret, og flere skovejere sender hvert år deres træ-forslag til Rockefeller Center i håb om at blive udvalgt som leverandør af årets juletræ. Traditionen med det store flotte juletræ ved Rockefeller Center startede helt tilbage i 1933.

Læs mere om Rockefeller Center Christmas Tree

Nyd udsigten fra toppen af Rockefeller Center

Den 70-etagers høje Rockefeller bygning i flot art deco stil er ligeledes et godt alternativ til trængslen i Empire State Building, når du skal nyde New Yorks julebelysning fra en skyskraber. Top of the Rock kaldes toppen af Rockefeller bygningen, og herfra har du en spektakulær udsigt til New York skyline med en 360 gr. udsigt.

Toppen af Rockefeller Building

Flot udsigt til Empire State Building fra toppen af Rockefeller.

Fordelen ved at besøge Top of the Rock i stedet for Empire State Building er udover tiden du sparer i kø også, at du får en fantastisk udsigt til netop den flotte Empire State bygning. Book billetter til Top of the Rock på Rockefeller Building hjemmesiden.

Skøjtebanen The Rink at Rockefeller Center

Den nok mest kendte skøjtebane i verden ligger også ved Rockefeller Center i New York. Fra primo november til april er The Rink at Rockefeller Center åben, og især op til jul er skøjtebanen i centrum af New York en meget populært attraktion for både turister og folk bosiddende i byen. The Rink er ikke mindst blevet verdenskendt pga. den er blevet brugt som kulisse i en del populære amerikanske film – så som Alene Hjemme, Elf og Ghostbusters. Læs mere på The Rink at Rockefeller hjemmesiden.

Kæmpe julekugler i New York

Julekugler New York

Julekuglerne i New York.

Ikke langt fra Rockefeller Center finder du en anden af New Yorks ikoniske juledekorationer. Du bliver igen bekræftet i det faktum, at alt er større i Amerika, når du ser de kæmpe julekugler foran den tidligere Exxon Building på 1251 Sixth Avenue – også kaldet Avenue of the Americas.

Bryant Park Winter Village

Allerede fra ultimo oktober og helt frem til marts kan du besøge Bryant Park Winter Village i Bryant Park, New York. Denne vinterlandsby i Bryant Park består af over 170 boder og stande, hvor du ikke mindst vil kunne blive inspireret til årets julegaveindkøb. De mange boder indeholder alt lige fra smykker, skønhedsprodukter og kunstværker til alskens produkter indenfor interiør, design og legetøj. Ligeledes er der naturligvis slikboder, lækker chokolade og masser af spise- og kaffeboder.

Bryant Park Winter Village

Bryant Park Winter Village.

Ligeledes finder du i Bryant Park Winter Village en stor udendørs skøjtebane, som til forskel fra skøjtebanen ved Rockefeller Center er gratis at benytte. Tag egne skøjter med eller lej skøjter for mellem 15 $ og 30 $ afhængig af tidspunkt.

Læs mere og book tid på skøjtebanen i Bryant Park Winter Village

Union Square Holiday Market

Endnu et populært New York julemarked finder du i Union Square Park, som ligger mellem 14th og 15th Str. Dette marked kan minde lidt om traditionelle julemarkeder i Europa med lokale producenter af eksempelvis smykker, lædervarer, tørklæder og kunstværker.

Læs mere om Union Square Holiday Market

Central Park

Har du brug for at komme lidt væk fra juleræset med de mange mennesker, julemusik og julegaver kan en gåtur i Central Park anbefales. Den grønne oase i hjertet af New York tiltrækker nemlig ikke så mange besøgende i december måned.

Central Park

Jul i New York inkluderer naturligvis en tur i Central Park.

Pga. de mange tilbud rundt om i byen i jule-måneden er Central Park et mindre befolket område at besøge på dette tidspunkt af året. Nyd den flotte park med dens mange stisystemer langs søer med spektakulær udsigt til de enorme bygninger på Manhatten. Er du i skøjtehumør er der også i Central Park to skøjtebaner i vinterperioden.

Nyd julemusik i St. Patricks Cathedral

Er du i New York kort før jul, kan det varmt anbefales at opleve “A City Singing at Christmas” i Saint Patricks Cathedral. Den flotte og store kirke skaber en imponerende ramme om dette årlige musikarrangement i midten af december.

I 2021 foregår koncerten d. 16. december – læs mere om 42nd Annual A City Singing at Christmas.

The Holiday Train Show i N.Y. Botanical Garden

Er der børn med på december-turen til New York kan The Holiday Train Show i New York Botanical Garden være et godt valg.

På denne modeljernbane er inkluderet 175 kendte steder i New York, og alt er produceret og udformet i naturlige materialer.

Læs mere om The Holiday Train på NYBG hjemmesiden.

Museer i New York i december

Mange turister besøger New York i december måned, og derfor er der også travlt på de verdenskendte museer i byen. Et par af de mest populære og anmelderroste museer:

The Metropolitan Museum of Art, The Met – Oplev et af de største og mest imponerende kunstmuseer i verden – The Met i New York.

Museum of Modern Art, MoMA – Dette populære museum i New York betegnes ofte, som et af verdens mest indflydelsesrige museer indenfor moderne kunst – MoMA i New York.

Solomon R. Guggenheim Museum, The Guggenheim – Dette verdensberømte kunstmuseum i New York med sit enestående design er et af de mest berømte bygningsværker i New York. – The Guggenheim.

Guggenheim Museum

Det flotte Guggenheim Museum.

Relaterede artikler: