Et større dansk kulturfremstød samt markedsføring af dansk teknologi indenfor omstilling til grøn energi finder sted i Austin og Houston i marts 2019. I spidsen for den danske delegation vil kulturminister Mette Bock ledsage Kronprinsesse Mary i Texas, hvor der vil blive fokuseret på danske kompetencer indenfor innovative og kreative erhverv.

Se det fulde program for besøget i Texas nederst i artiklen.

Kronprinsesse Mary i Texas

Kronprinsesse Mary i Texas når dansk delegation besøger Austin og Houston.

10. marts lander Kronprinsesse Mary i Texas

Første stop for Kronprinsesse Mary i Texas bliver i byen Austin, som også er Texas’ hovedstad.

I Austin afholdes arrangementet South by Southwest (SXSW) hver år i marts måned. I 2019 løber festivalen i perioden 8. marts til 17. marts.

SXSW er en stor og anerkendt festival med musik, interaktive medier, film, gastronomi og kunst. I år vil den skandinaviske deltagelse udover Kronprinsesse Mary og kulturministeren bestå af bl.a. den danske stjerne-arkitekt Bjarke Ingels, EU-kommissær Margrethe Vestager, tidligere ABBA-medlem Bjørn Ulvaeus og repræsentanter fra eksempelvis Roskilde Festivalen, Visit Denmark, Music Export Denmark og SAS.

De skandinaviske lande udstiller samlet i House of Scandinavia, og den danske deltagelse og arrangering foregår i tæt samarbejde mellem bl.a. Udenrigsministeriet, Visit Denmark og SAS. Den nordiske deltagelse vil primært fokusere på nordiske værdier og kompetencer indenfor kultur, gastronomi og innovation.

Margrete Vestager i Texas

Margrethe Vestager deltager også på SXSW.

Den danske EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil deltage i debat om demokrati og korruption på SXSW, mens en række skandinaviske stjernekokke vil byde på skandinaviske smagsvarianter og bl.a. også forvandle lokalt madaffald fra SXSW og Austin til en fin 9-retters menu.

Festivalen South by Southwest har fundet sted siden 1987 og er vokset med årene – i år forventes der hele 300.000 deltagere i Austin.

Video fra besøget på SXSW:

Video fra besøg ved guvernørparret i Texas:

Video fra aftenreception i Austin:

Kronprinsessen fortsætter til Houston

Efter deltagelse på festivalen i Austin fortsætter Kronprinsesse Mary til Houston, hvor hendes besøg vil have fokus på det store potentiale, der er for danske virksomheder i den 4. største by i USA.

Houston har i mange årtier været kendt for sin omfattende olieindustri, men de senere år er fokus blevet vendt, og der er blevet stor bevågenhed på omstilling til grøn energi.

Danmark har stor know-how indenfor omstilling til bæredygtig grøn energi, og på energi-messen CERA vil danske løsninger og erfaringer blive præsenteret af den danske energibranche.

Kronprinsesse Mary vil ligeledes holde tale ved konferencen om den grønne omstilling og de klimaforandringer, som verden står overfor.

Video fra ankomsten til rådhuset i Houston:

Video fra gallamiddag i Houston:

Besøg på verdens største hospitalskompleks samt åbning af smykkeudstilling

I Texas ligger det største hospitalskompleks i verden – mere en 100.000 mennesker arbejder her, og Kronprinsessen vil under sit besøg være med til at lancere et ambitiøst samarbejde inden for life science mellem Texas og Danmark.

Ligeledes vil Kronprinsessen stå for åbningen af en dansk smykkeudstilling på Houston Center for Contemporary Craft. Denne udstilling er en del af et flerårigt dansk kulturfremstød, og er arrangeret sammen med Statens Kunstfond.

Lanceringen af det flerårige kulturfremstød fandt sted i Seattle i maj 2018, hvor Kronprinsessen var æresgæst. Læs artikel derfra, og se Mary Donaldson opleve hårdtslående dansk rockmusik.

Inden Kronprinsesse Mary afslutter sit besøg i Texas vil hun være æresgæst ved en gallamiddag i Houston arrangeret af generalkonsulatet i Houston og Den Danske Ambassade i Washington D.C. 13. marts afsluttes Kronprinsessens officielle besøg i Texas.

Program for Kronprinsesse Mary i Texas, marts 2019

Fra Kongehuset.dk:

Mandag den 11. marts

Morgenmadsarrangementet “Women in Leadership & How to Inspire the Next Generation of Women Leaders”
Kl. 8.00

Kronprinsessen deltager i morgenmadsarrangementet “Women in Leadership & How to Inspire the Next Generation of Women Leaders”. Formålet med arrangementet er at diskutere kvindelige leders potentiale som rollemodeller, der opmuntrer og inspirerer kvinder og piger på et globalt plan. Ved arrangementet deltager EU-kommissær Margrethe Vestager, kulturminister Mette Bock og en række øvrige fremtrædende kvinder. Arrangementet foregår på udstillingsstedet House of Scandinavia, der er en pop-up lounge, som samler aktiviteter, der tager udgangspunkt i nordiske bæredygtige løsninger.

Rundtur på SXSW festivalen
Kl. 9.30

Kronprinsessen besøger ”South by Southwest” festivalen og får fremvist de danske bidrag og stande. Kronprinsessen vil blandt andet få forevist en dansk virtual reality-installation, kunstinstallationer kreeret af danske kunstnere og møde kuratoren for House of Scandinavia.

Dansk Gastronomi – Skandinavisk Michelin madlavning
Kl. 12.45

Kronprinsessen overværer madarrangementet ”Danish Gatronomy – A Michelin experience” ledet af den danske kok Kamilla Seidler. Arrangementet har fokus på dansk gastronomi, og de inviterede gæster får serveret retter, hvor bæredygtighed i udvælgelsen af ingredienserne er omdrejningspunktet .

Møde med Texas’ Guvernør
Kl. 13.40

Kronprinsessen deltager i et møde med Texas’ Guvernør Greg Abbot. Mødet foregår i Guvernørens bolig.

Tow with the Flow – performance om mode og bæredygtighed
Kl. 14.35
Kronprinsessen overværer fremførelsen af performanceværket ”Tow with the Flow” og mødes med kunsteren bag. Værket har fokus på overforbrug og bæredygtighed i tøjproduktion og mode og består af 17 specialfremstillede dragter udarbejdet af det skandinaviske design studio Sur Le Chemin.

Deltagelse i “JaJaJa x Roskilde Festival: Meet the Nordics”
Kl. 16.40

Kronprinsessen deltager i ”Nordic Music Showcase”. Ved begivenheden præsenterer musikfestivalen Roskilde Festival fem nordiske bands, som festivalen mener har en stor chance for et musikalsk gennembrud i USA. Begivenheden foregår i House of Scandinavia, og Kronprinsessen holder åbningstale.

Reception
Kl. 20.00

Kronprinsessen deltager i en afsluttende reception i House of Scandinavia. Receptionen indeholder kulturelle indslag fra danske kulturinstitutioner, som deltager på festivalen South by Southwest.

Tirsdag den 12. marts

Møde med Houstons Borgmester
Kl. 14.00

Kronprinsessen mødes med Houstons Borgmester Sylvester Turner på Houston City Hall.

Lancering af samarbejde mellem Danmark og Houston
Kl. 14.15

Kronprinsessen deltager ved lanceringen af et samarbejde mellem Danmark og Houston med fokus på byudvikling og klimatilpasning. Formålet med samarbejdet er at udveksle visioner, ideer og teknologier til bedre at kunne modstå klimaforandringer.

Gallamiddag på Houston Museum of Fine Arts
Kl. 19.00

Kronprinsessen deltager i en gallamiddag. Middagen finder sted på Houston Museum of Fine Arts.

Onsdag den 13. marts

Lanceringen af sundhedssamarbejde mellem Danmark og Texas
Kl. 9.15

Kronprinsessen deltager i lanceringen af et sundhedssamarbejde mellem Danmark og Texas på Texas Medical Center, der er verdens største hospitalskompleks med mere end 100.000 ansatte og flere verdensførende behandlingsprogrammer. Ved begivenheden vil der være oplæg om samarbejdsmuligheder samt fælles strategiske interesser indenfor områderne digital sundhed, biotek og hospitalslogistik.

“Dansk Energi Innovation” på energikonferencen CERAWeek
Kl. 11.20

Kronprinsessen deltager i energikonferencen CERAWeek, hvor Danmarks førende energivirksomheder og forskere blandt andet skal diskutere fremtidens energiløsninger. CERAWeek har siden sin start i 1983 udviklet sig til en af verdens førende energikonferencer og har deltagelse af mere end 4.000 ledere og politiske beslutningstagere.

Åbningen af udstillingen “Statecraft” på Houston Center for Contemporary Crafts
Kl. 13.30

Kronprinsessen er til stede ved åbningen af udstillingen “Statecraft: Selections from the Jewelry Collection of the Danish Arts Foundation” på Houston Center for Contemporary Craft. ”Statecraft” repræsenterer et særligt kurateret udsnit af Statens Kunstfonds smykkesamling og er støttet af Statens Kunstfond. Udstillingen er det første af flere samarbejder mellem Houston Center for Contemporary Craft og Danmark. Udstillingen viser udviklingen i dansk smykkekunst fra midten af det 20. århundrede til i dag.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret: 14. marts 2019.