En af de store turistattraktioner i San Francisco – The Crookedest Street – Lombard Street – er for trafikeret! Derfor har trafik-administrationen i byen udarbejdet lovudkast vedr. et Lombard Street gebyr for at mindske problemerne på den populære gade.

Lombard Street gebyr

Lombard Street gebyr kan blive en realitet.

Lombard Street er kendt som den mest kringlede vej i San Francisco. I området Russian Hill – mellem Hyde St. og Leavenworth St. – har vejen en hældning på helt op til 27%, og her består vejen af 8 hårnålesving og en hastighedsgrænse på 5 miles i timen er gældende.

Hvert år besøger op mod 2 millioner turister den legendariske gade i San Francisco, hvilket fører til massive bilkøer og store gener for beboere i området omkring Russion Hill. Mange turister vælger at tage den specielle køretur ned ad den stejle gade, mens andre tager turen ned eller op af fortovet – som på denne del af Lombard St. består af trapper pga. den store hældning.

Promo-video for Lombard St.:

I sommermånederne kan der komme over 6.000 turister dagligt, og de lokale beboere har derfor i mange år efterlyst en løsning på udfordringerne med at reducere antal kørende biler på vejen.

Lombard Street gebyr: $5 og $10 per køretøj

Der har igennem årene været forskellige forslag til begrænsning af trafikken på bordet, og midt i april 2019 proklamerede city and state officials et lovudkast for at komme de trafikale udfordringer på Lombard Street til livs.

Hovedpunkter i lovudkastet er:

  • Online registrering af køretøjer inden kørsel på Lombard Street
  • Gebyr på hverdage: $5 per køretøj
  • Gebyr i weekend, helligdage og ferier: $10 per køretøj

Inden lovudkastet kan føres ud i livet skal det godkendes af den californiske stat. En statslig lovgodkendelse kræves, når der er tale om indførelse af gebyropkrævning på offentlig vej.

Ender lovudkastet med at blive stemt igennem forventes det, at Lombard Street gebyr samt online registrering tidligst kan indføres fra 2020.

Læs hele artiklen om Lombart Street gebyr på USA Today.

Tip: Tag kabelsporvogn til Lombard Street

I lovudkastet er der ingen intentioner om opkrævning af gebyrer for gående på Lombard Street – så det vil stadig være muligt gratis at bestige de ca. 180 m af den stejleste gade i San Francisco.

I vor artikel om de ikoniske kabelsporvogne i San Francisco kan du læse, hvorledes du nemt kan tage en af de hyggelige kabelsporvogne og komme helt tæt på Lombard Street.

Relaterede artikler:

 

Denne artikel er senest opdateret: 1. maj 2019.