DR’s korrespondent i Washington Stine Kromann Dragsted rapporterede d. 28. september på radioprogrammet Orientering om den voldsomme uenighed udnævnelsen af en ny højesteretsdommer har skabt i kongressen.

Brett Kavanaugh højesteretsdommer USA

Brett Kavanaugh – udnævnt som ny højesteretsdommer under voldsom uenighed.

Senatets udvalg for juridiske anliggender – the Judiciary Committee (på dansk ville det nok hedde retsudvalget), endte med at godkende Brett Kavanaugh som kandidat til det ledige embede som højesteretsdommer (én ud af 9 højesteretsdommere i USA).

Hør to indslag med Stine Kromann Dragsted fra 28. september på Orientering på P1:

Hør P1 Orientering indslag 1.

Hør P1 Orientering indslag 2.

Embed from Getty Images

Anklager mod Brett Kavanaugh

Senere fredag fik den kritiske republikanske senator og medlem af retsudvalget Jeff Flake dog drevet en kile ind i godkendelsen af Brett Kavanaugh ved at opfordre FBI til at undersøge anklagerne mod Kavanaugh. Anklagerne er usædvanlige derved at de handler om forsøg på voldtægt af unge kvindelige studerende, da Kavanaugh selv var en ung studerende.

Stine Kromann Dragsted – tilknyttet Danmarks Radio som USA ekspert

Med ekspertise i så forskellige områder, som Nigeria/Vestafrika og USA/Nordamerika, er Stine Kromann Dragsted én af de anerkendte danske rapportere i USA.

Hun har siden 2014 drevet egen journalistisk konsulentvirksomhed med base i Washington og leverer materiale til blandt andet Kristelig Dagblad og Danmarks Radio.

Se også: Senator Jeff Flake tager uventet skridt og anbefaler FBI undersøgelse i artikel på Politico.com.

Relaterede artikler:

Besøg i TrumpLand – Orientering på P1 har besøgt Wyoming, Montana og South Dakota

Morgen i Amerika – nyt dansk TV-program om USA fra Kongressen.com

Denne artikel er senest opdateret: 29. september 2018.