Memphis oplevelser – hvad skal man se i Memphis, Tennessee?

Den næststørste by i staten Tennessee, efter Nashville, er en af de mest populære destinationer i den sydøstlige del af USA.

Ligesom Nashville er byen forbundet med musik – særligt takket være “King of Rock’n’Roll”, Elvis Presley, hvis ejendom, Graceland, er Memphis’ måske største attraktion. Memphis er dog også et mekka for blues og gospel, genrer, der er født ud af det afroamerikanske samfund.

Book oplevelser i Memphis

Memphis oplevelser

Memphis er den næststørste by i staten Tennessee.

Memphis er også bemærkelsesværdig på grund af byens historiske og kulturelle arv, som spillede en vigtig rolle i den amerikanske slavebaserede sydstats historie og senere i kampen mod raceadskillelse i USA.

Turister sætter også pris på den afslappede atmosfære og gæstfriheden hos indbyggerne i denne del af Tennessee, hvilket især er tydeligt ved middagsbordet.

Hvis du er vild med blues, autenticitet og grillmad, og du også er interesseret i historie, vil Memphis ikke skuffe dig!

Book hotel i Memphis.

Her følger forslag til interessante oplevelser i Memphis.

Beale Street – hjertet af Memphis

“Den mest ikoniske gade i USA” eller “Home of the Blues” er blot nogle af øgenavnene for Beale Street, der går gennem Memphis’ centrum. Det er her, du skal tage hen for at mærke byens puls, smage lokale specialiteter i Memphis og lytte til levende musik.

Beale Street Memphis

Beale Street – den mest ikoniske gade i USA.

Barerne, klubberne, restauranterne, caféerne, souvenirbutikkerne, men også museerne og steder af særlig historisk interesse langs Beale Street kan sagtens fylde en hel dag med sightseeing i Memphis.

Området er levende hele dagen, men bliver det især efter mørkets frembrud, når blues, R&B, jazz, country, rock og gospelmusik kan høres fra næsten alle steder. Her finder du både turister og “lokale”; ofte hele familier, der tilbringer tid med et måltid mad, men som også er villige til at deltage i forestillingerne.

Gæsters sangoptrædener, ofte på et overraskende højt niveau, eller improviserede danse ved scenen er velkomne og bidrager til den varme, indbydende atmosfære, som turisterne i Memphis sætter så stor pris på.

Beale Street Walk.

BB King’s Blues Club, Blues City Café, Coyote Ugly, Rum Boogie Café og Silky O’Sullivan’s er blot nogle af de ikoniske barer og klubber på Beale Street. Turister vil helt sikkert hurtigt kunne se det karakteristiske Hard Rock Café-skilt her. Vi mener dog, at det er mere værd at tilbringe mest tid i Memphis på et af de mange lokale, unikke steder end på den verdensberømte kæde.

Andre attraktioner på Beale Street omfatter det historiske Orpheum Theatre, som stadig er i brug, men som er åbent for offentligheden, og Handy Park, hvor byens indbyggere gerne samles til improviserede danse og musik, når vejret er godt.

Ænder på Peabody Hotel

Beale Street ligger blot 5 minutters gang fra en af Memphis’ mest kendte bygninger. The Peabody Hotel, der blev indviet i 1869, er ikke kun berømt for sit elegante historiske interiør og høje serviceniveau, men også for sin maleriske tradition. I mere end 80 år har den været vært for en daglig march… af ænder.

Memhpis’ mest populære turistattraktion: Peabody Ducks.

I 1940 foreslog Bellman Edward Pembroke, en tidligere cirkusdomptør, hotellets ledelse, at de kunne underholde deres gæster på en ret usædvanlig måde: med en parade af ænder, der gik på et rødt tæppe til et springvand, der prydede hotellets lobby.

Forestillingen blev meget godt modtaget, og nyheden om ande-paraden i Memphis spredte sig hurtigt, selv uden for bygrænsen. I dag er det en af Memphis’ mest populære attraktioner.

På grund af den store interesse finder andemarchen i dag sted to gange om dagen, kl. 11 om morgenen og kl. 17 om eftermiddagen.

Graceland – det må du ikke gå glip af i Memphis

Et absolut hit blandt turister, der besøger Memphis, er et besøg på Graceland, Elvis Presleys ejendom. Dette sted fremkalder ekstremt følelsesladede reaktioner blandt de hengivne fans af “King of Rock’n’Roll”, men det vil helt sikkert være interessant for dem, der ikke er særligt fortrolige med sangerens legende eller hans arbejde. Presleys ekstravagante smag og hans livets turbulente historie er tydelig i hvert hjørne af Graceland, lige fra den slående port, der er dekoreret med noderne fra jernporten, til de mindste detaljer i husets udsmykning.

Graceland Memphis

Det er sådan, Graceland byder sine gæster velkommen.

På trods af godsets betydelige størrelse – det dækker over 5 hektar – er selve sangerens bolig ret beskeden. Dele af det er åbent for offentligheden, herunder stuen, tv- og billardrummet, køkkenet og den berømte kitschede lounge kaldet Jungle Room, der er inspireret af regnskoven.

Jungle Room Graceland

Jungle værelse. Træmøbler, en plys-pandabamse og et vandfald, der løber ned ad væggen – det er den typiske Graceland-stil, der grænser til kitsch.

Et besøg på Graceland omfatter også grunden og bygningerne ved siden af palæet, herunder en racquetballbane, et rum med Elvis’ priser og trofæer, staldene og haven, hvor han nød at tilbringe tid med sin familie.

Graceland er en sand guldgrube af viden om sangeren. Særligt imponerende er interviewene med både ham og hans datter, Lisa Marie Presley, arving til boet.

Find oplysninger om Graceland’s åbningstider.

Stax Museum of American Soul Music

For alle med bare en smule amerikansk musik-interesse er Stax Museum et oplagt sted at besøge, når turen går til Memphis. Stax Records er for mange oprindelsesstedet for hvad man i USA kalder Memphis-lyden.

Hundredvis af verdensberømte hits er blevet indspillet her af superstjerner som bl.a. Otis Redding, Aretha Franklin, Booker T & the M.G.s og Isaac Hayes.

Stax Museum Memphis

Stax Museum.

Se frem til at udforske soul- og bluesmusikkens historie, når du besøger dette interessante museum. Tag en dans på “Express Yourself dance floor”, oplev et originalt lydstudie med dertil hørende kontrolrum, oplev en 1906 Mississippi Delta kirke, hvor sydamerikansk gospelmusik groede frem og se Isaac Hayes’ flotte Cadillac Eldorado spækket med guld både udvendigt og indvendigt samt pelsindtræk. Det er blot nogle af oplevelserne på Stax Museum.

Det nationale museum for borgerrettigheder

Den 4. april 1968 blev Martin Luther King, en af lederne i kampen mod raceadskillelse i USA, skudt ned. Kuglen ramte ham på balkonen i værelse 306 på Lorraine Motel.

I dag er bygningen hjemsted for et af byens mest interessante museer: National Civil Rights Museum.

Læs også om Martin Luther King Day.

Lorraine Motel Memphis

Lorraine Motel er blevet omdannet til et museum for borgerrettigheder.

Museet har en interessant samling af udstillingsgenstande med relation til den karismatiske leder af kampen for borgerrettigheder for afroamerikanere i USA, men også til bevægelsen i almindelighed.

Hvis du er særligt interesseret i dette emne, kan du også besøge Slave Haven Underground Railroad Museum, et palæ fra det 19. århundrede bygget af Jacob Burkle, en kvæghandler, der i hemmelighed hjalp flygtede plantageslaver med at komme i sikkerhed i det nordlige USA.

Mud Island – afslapning på Mississippi-floden

Memphis ligger ved bredden af Mississippi-floden. Mud Island, der ligger nord for byens centrum, er hjemsted for de mest populære rekreative områder langs floden, med Mississippi River Park som centrum.

I Memphis River Park er der bl.a. en park, interessante vandinstallationer, et udendørs fitnesscenter, et amfiteater, hvor der ofte optræder lokale musikere, samt Mississippi River Museum.

Mud Island er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag på de varme dage i Memphis.

The Memphis Pyramid

Når du er i Tennessee’s næststørste by må du ikke gå glip af hvad mange opfatter som en mini-Disney-park. Pyramiden i Memphis er en sammenblanding af forlystelser, butikker, mini-sump, hotel mv.

Memphis pyramide

Amerikansk påfund – The Memphis Pyramid.

Pyramiden i Memphis er en  ærkeamerikansk oplevelse på den sjove måde.

Chucalissa Indian Village

Er man til arkæologiske udgravning eller historisk Mississippian Culture, er et besøg ved udgravningen Chucalissa Indian Village tæt på Memphis et interessant sted at opleve.

Få yderlige oplysninger om Chucalissa på sitet for Memphis University

Hvad skal man spise i Memphis?

Grill er en af de foretrukne måder at tilberede mad på i Memphis. Alle de lokale restauranter tilbyder alle slags kød i BBQ-stil, der er krydret og serveret med saucer. Nogle af de mest populære omfatter: Central BBQ, The Bar-B-Q Shop og Cozy Corner BBQ.

Ud over grillede ribs, bøffer, mørbrad og kylling skal du også prøve den amerikanske specialitet, som især er populær i sydstaterne – pulled pork, der serveres i sandwiches.

Memphis BBQ

Memphis BBQ – lignende grillretter serveres på de fleste restauranter i byen.

Hvis du ikke er vild med kød, kan du måske være interesseret i en anden lokal delikatesse, havkat. Det er en havkat, der findes i store mængder i Mississippi-floden og nu om dage også på fiskefarme.

Den mest populære måde at tilberede havkat på er ved at stege den i en sprød dej.

Relaterede artikler og links:

Hvad skal man opleve i Nashville, musikbyen?

Bestil ture og billetter til Memphis-attraktioner til gode priser: