Drake Hotel er ét af de gamle stolte hoteller i Chicago, hvor man kan mærke 1920’ernes vingesus og samtidig bo relativt billigt og komfortabelt i et godt og sikkert kvartér tæt på centrum.

Se aktuelle værelsespriser på Drake Hotel Chicago.

Vi giver herunder vores anbefaling til booking af overnatning på The Drake Hotel Chicago.

The Drake Chicago Hotel

The Drake Hotel Chicago – hele 535 værelser på 140 East Walton Place.

The Drake Chicago – hotel på The Magnificent Mile

Umiddelbart nord for Downtown Chicago finder man ét af byens bedste områder: The Mag Mile.

The Magnificent Mile er kendt for sine gode shopping-muligheder og består basalt set af den bedre nordlige del af Michigan Avenue samt sidegader. På East Walton Street, hvor Drake Hotel ligger, finder man 900 North Michigan Shops (Bloomingdales Mall) på den anden side af gaden skråt over North Michigan Avenue.

Chicago Kort Shopping Magnificent Mile

Shopping-muligheder – kort over The Magnificent Mile.
Kilde: Choose Chicago.

The Magnificent Mile på den nordlige del af N. Michigan Avenue kan sammenlignes med Rodeo drive i Los Angeles og Fifth Avenue i New York.

Området er et Mekka for shopping-fans. På The Mag Mile ligger de bedste forretninger og stormagasiner.

Video-guide til The Magnificent Mile shopping.

The Drake Hotel Chicago – priser

Priserne for overnatning på The Drake Hotel Chicago starter typisk fra omkring $110-120 per nat. Book i god tid for at få billigste overnatningspris!

Hotellet stod færdigt i 1920 og var dengang et overordentligt imponerende bygningsværk. Det er det stadigvæk, men der er kommet mange flere store bygninger til, så The Drake Hotel Chicago ligger nu lidt indeklemt.

Video The Drake Hotel Chicago – Princess Diana Suiten.

Skal man overnatte i Chicago, er det 4-stjernede Drake Hotel et godt bud.

Den historiske bygning er velholdt, og hotellet drives af Hilton gruppen, som dog klogeligt holder sig til at markedsføre det oprindelige navn på det måske mest berømte hotel i Chicago.

Et utal af amerikanske præsidenter har overnattet her, og den alenlange liste over berømte gæster tæller også Marylin Monroe, Dronning Elizabeth II og Prinsesse Diana, som boede på The Drake i 1996; et år før sin alt for tidlige død i Paris.

Der er forskel på standarden af værelser. Ikke alle er lige luksuriøse og især badeværelserne på de billige værelser er lidt forældede. Til gengæld er oplevelsen over at bo på et historisk hotel stor og værd at tage med på tur rundt i USA.  Generelt har 10. sal de mest luksuriøse og velholdte værelser.

The Drake får gode anbefalinger med på vejen af rigtig mange gæster – ikke mindst på beliggenhed og renlighed.

Fra mange værelser på de øvre etager er der fantastisk udsigt over Lake Michigan.

Er der langt til The Drake Hotel?

The Drake ligger nord for Downtown Chicago meget tæt på Bloomingdales shopping center. Afstand fra Drake Hotel til Cloud Gate på Millenium Square i New East Side området er 1,4 miles (ca. 3 km) og tager en halv times tid til fods.

Meget tæt på det berømte Chicago hotel finder man en strand-område ved navn Oak Street Beach.

Slap af på stranden i Chicago.

Se også: The Pedway – spændende Chicago oplevelse til en regnvejrsdag.

Anbefaling Chicago hotel: En stor fordel ved The Drake er beliggenheden, som er 2nd to none.

Har man lyst til at løbe en morgentur, er The Lakefront Trail langs Lake Michigan få hundrede meter væk.

The prohibition – Al Capone hotellet

I Chicago var The Prohibition fra 1920 til 1933 ét af de helt store forretningsområder for gangstere af enhver kaliber. Forbuddet mod udskænkning af alkohol skabte en kraftig efterspørgsel, som selvfølgelig var interessant at dække, når prisen let kunne presses op på de forbudte varer.

Spiritus kunne uden større besvær, og især efter behørig bestikkelse af ordensmagten, fragtes over grænsen fra Canada i betydelige mængder. Man kunne også bare stjæle alkohol, som blev opbevaret til medicinsk brug eller man kunne lave sin egen; på landet kaldet moonshine, i byer som Chicago ofte kaldet bathtub gin.

1920’ernes gangstervælde i Chicago oplevede et boom under the prohibition.

Forskere i USA diskuterer stadig om forbuddet mod alkohol fik kriminaliteten til at øges i peioden, hvor der var stramme dry state regler i stort set alle stater i USA.

I Windy City hælder man til at kriminaliteten steg til nye højder, men der var også Chicago-gangstere, som i stedet for at lave alt muligt andet ulovligt, begyndte at koncentrere sig om booze og damer – med lidt ulovligt gambling og racketeering som sidegeschæft.

Mest kendte wise guy fra Chicago er naturligvis Al Capone aka Scarface. Indtil gangster-kongen blev arresteret i 1931 boede han og holdt hof på det nu nedrevne The Lexington Hotel på 2135 S. Michigan Avenue.

Én af Al Capone’s mest berygtede ‘medarbejdere’;  gangsteren Frank Nitti; bedre kendt som The Enforcer, havde i en årrække sit kontor på The Drake.

Spøger det på Drake Hotel Chicago?

Video – spøger det på Drake Hotel?
Selvfølgelig spøger det også på Drake Hotel!

Alle de gamle berømte hoteller i Chicago har deres egne røverhistorier, som der er blevet pyntet på gennem årene.

Der er naturligvis også rigtige spøgelser, og Drake Hotel har efter sigende sit helt eget i form af The Red Lady, som synes at foretrække 10. sal

Se mere om events i byen på City Of Chicago.

Relaterede artikler:

Kriminalitet i Chicago for nedadgående

Tips til billeje i Chicago Lufthavn

Denne artikel er senest opdateret: 24. januar 2020.