Den i USA særdeles kendte Turo billeje platform har fået ny storaktionær.

Turo ideen er god. Der er rigtig mange, som gerne vil leje en specialbil eller en drømmebil som privat billeje. Det kan eksempelvis være en Mustang V8 sportsvogn, en Ferrari, en Corvette, en stor Mercedes S-klasse limousine eller måske en dyr SUV i Range Rover, Porsche Cayenne eller Maserati Levante luksusklassen.

Turo billeje fra private udlejere USA

Det er i virkeligheden ikke så svært at få Turo konceptet til at fungere. Mange bilejere er nemlig klar på at sætte deres 4-hjulede på arbejde i bedste Airbnb-stil.

Se også: Sådan virker Turo – anbefaling af privat billeje.

Stor investering i Turo billeje platform

IAC/InterActiveCorp; med den legendariske Barry Charles Diller i spidsen, skyder 250 millioner USD i Turo som ansvarlig kapital.

Dermed bliver den spirende peer-to-peer Turo billeje platform værdisat til omkring 1 milliard USD; eller små 7 milliarder danske kroner med dagens dollarkurs.

Se artiklen: IAC investerer $250m i Turo – på Wall Street Journal.

IAC er en stor medie-virksomhed med base i New York City. Virksomheden har andele i internet- og interaktive medier som The Daily Beast, CityGrid, Vimeo og Ask.com. Hertil skal lægges at IAC ejer over 80% af Match.com, som blandt andet driver mobil-applikationen Tinder.

Anbefaling af Turo?

Ved privat billeje løber man alt andet lige en større risiko for at bilen ikke er, som forventet. Der er med andre ord ikke nødvendigvis den samme standard, som hos Hertz, Avis, Enterprise, Budget, Alamo, Thrifty osv.

Man kan imidlertid komme langt med at tjekke tidligere kunders anbefalinger – eller det modsatte – inden booking af bil på Turo.

Ikke alt er godt hos Turo – eksempel på problembil.

Som udgangspunkt skal man være forsigtig med ældre biler og billigere biler, som ofte bliver udbudt til alt for høje priser i forhold til stand og kilometer. Se eksempel på en dårlig privat Turo billeje i video ovenfor.

Mange kunder har ganske udmærkede oplevelser og store fordele af at kunne leje en specialbil, som man ikke kan finde hos normale biludlejningsselskaber.

Anbefaling (sponseret) af Turo privat billeje – til leje af Tesla X med mågevingedøre.

Turo har i 2019 allerede 10 millioner medlemmer og omkring 400.000 biler til leje i USA, Storbritannien og Tyskland.

I staten New York i USA er der dog ingen Turo billeje-tilbud, da bilerne her ikke kan forsikres til privat billeje.

Mere information på Turo.com.

Relaterede artikler og links:

Leje bil i USA – tips og bedste priser

Oversigt over biludlejningsselskaber i USA

Denne artikel er senest opdateret: 7. juni 2022.