I guds eget land er den traditionelle pick-up truck Ford F-150 kongen af The Highways med de bedste SUV biler på de næste pladser.

Ford Edge car rental US

Ford Edge i Sport udstyrsversionen.

Der sælges fortsat et utrolig stort antal Ford F-150, Chevrolet Silverado og Colorado samt (Dodge) RAM 1500 light pick-up truck og ingen steder mere end i The Flyover States, som trods alt udgør størstedelsen af USA.

Hertil kommer de utallige japanske og koreanske mærker, som for længst har set skriften på væggen på det amerikanske marked. Senest er VW og sågar Mercedes-Benz sprunget på vognen (eller måske skulle man sige op i lad’et) og tilbyder egne brandede pickup-trucks.

Route 66 Roadtrip USA

Åbne vidder – perfekt for SUV og pick-up trucks.

Amerikanernes forkærlighed for en rigtig pick-up giver fortsat både Ford F-150 og Ram (Chrysler pickup) plads blandt verdens 10 mest solgte bilmodeller.

Bedste SUV til leje i USA – Ford Edge

Hvis kongen af landevejen er den amerikanske pick-up truck, er dronningen af de amerikanske Highways SUV-bilen.

Relateret SUV artikel: Vejledning til leje af SUV bil i USA

Blandt de absolut bedste SUV lejebiler finder man en rigtig amerikaner-familiebil

Ford Edge 2020

Model 2020 Ford Edge – bedste SUV til leje for en rimelig pris.

Der er for en gang skyld ikke tale om ny vin på gamle flasker, men derimod om en helt ny og andeles velpropertioneret midsize Ford Edge SUV som afløser til den tidligere Edge (2006-2014). Nyeste Edge er på størrelse med den tidligere Explorer, som med modelskift i 2011 blev en stor bil i Full-Size SUV klassen.

Ford Escape er mindste SUV fra The Blue Oval (svarer til en Ford Kuga), hereafter følger Edge, Explorer, Flex, og Expedition Max.

Ford Crossovers and SUVs line-up

The Ford SUV line-upfra venstre: Ford Edge, Ford Explorer, Ford Escape.

Ford modellerne Escape, Edge og Flex betegnes også som crossover vehicles, men definitionen er flydende, så det skal man ikke lægge så meget i. Ford Edge har uden diskussion de bedste køreegenskaber – måske indtil den nye 2020 Ford Escape compact SUV er på banen.

Alt andet lige vil en crossover køre mere som en personbil, mens en ‘ægte’ SUV kan have lidt mere ‘truck’-præg over sig; specielt i USA, hvor køre-egenskaber i en ‘truck’ ikke altid tages så alvorligt.

Interior Ford Edge picture

Man sidder højt og behageligt – her Titanium-udgaven.

Ford’s bedste bud på en familiebil bygges på Oakville-fabrikken i Ontario, Canada.

Derfor er Ford Edge bedste bud på billig SUV billeje

Konkurrencen er benhård i klassen af mellemstore Sport Utility Vehicles.

Bilen udmærker sig ved en entydig opførsel på vejen og et kvalitetsniveau, der er langt over, hvad man normalt forventer af en Ford. 

Blandt motor-journalister går Ford Edge sammen med Ford Mustang for at være blandt de bedste amerikansk-producerede biler, som koncernen har præsteret.

Kørslen er tyst, (næsten) som i en Cadillac , og samtidig ligger ‘skuden’ godt på vejen og opfører sig næsten helt ‘europæisk’; selv med standard US-affjedring.

Rent A Ford Edge SUV

Avis-Budget i Staterne har bedste SUV i flåden.

Bilen anses for mellemstor (eller halvlille) i Nordamerika, men den måler immervæk 4,81 meter – dvs. bilen er godt 4 centimetre længere end en VW Passat.

Europæiske bilkøbere og billeje-kunder i mellemklassen er kvalitetsmæssigt langt bedre vant end ditto amerikanere. Ford Edge bevæger sig imidlertid på europæisk niveau, og det er en stor ros.

Video-test i Europa. Bemærk at der sammenlignes til dels med den i USA langt dyrere Land-Rover Sport.

I USA har den mellemstore SUV altid som minimum en 2,0 turbo motor (EcoBoost) med 245 heste – eller også normalt som udlejningsbil: en 3,5 liter og mere dovent anlagt benzinmotor med 280 hestekræfter. Automatgear er naturligvis standard. Den lidt mindre forslugne og langt lettere 2,0 EcoBoost motorversion koster med rabat fra omkring USD 25000 i Staterne (med FWD) og er dermed billigste indgangs-model.

Kraftigste og mest livlige motor er en EcoBoost (turbo V6) på 2,7 liter og 315-335 hestekræfter afhængig af årgang.

I Europa var 4-hjulstræk tidligere standard i en Ford Edge, mens man i USA hele tiden har kunnet købe de billigste udgaver med forhjulstræk (FWD version). Merpris for AWD (All Wheel Drive) er i USA kun omkring USD 1500. Med facelift blev forhjulstræk standard i billigste model i Europa.

Udstyrsversioner i Nordamerika:

  • SE (basis-udstyr)
  • SEL
  • Titanium – og i facelift version også en Titanium Elite
  • Sport – kaldes per 2019/2020 for Ford Edge ST

Bemærk at alle modeller fra billigste SE har bak-kamera som standard i USA; i modsætning til i Europa, hvor man skal op i Titanium udstyrsniveau før bak-kamera er standard. Har man brug for at sætte et barnesæde eller to ind på bagsædet er bilen perfekt med masser af plads til at få både stol og barn på plads.

En anden forskel mellem europæisk og amerikanske Ford Edge modeller er at motorudvalget. Tidligere solgte man kun dieselversionen i Europa, men det har ændret sig med den nye model. Man kan i de fleste europæiske lande vælge mellem en 4-cylindret EcoBoost 2,0 liter motor på 190 hestekræfter og forhjulstræk eller en 240 hk udgave af samme EcoBoost 2,0 liter motor med 4WD.

Den nye facelift Ford Edge fås også i en Vignale version i Europa med ekstra luksusudstyr. Ford Edge Vignale modellen har altid firehjulstræk (4WD) og er forsynet med den kraftigste 2,0 liter EcoBoost motor.

Den efter europæiske forhold pænt store SUV (størrelse med en Porsche Cayenne) vejer mellem 1900 og 2000 kilo, så de sidste US-hestekræfter savnes stadig lidt.

Sådan lejer man en Ford Edge

Hos Avis og hos Budget er det muligt at få en Edge, men der er mange andre biler i samme bilklasse, så eksempelvis en Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Dodge Durango, Chevrolet Traverse eller lignede midsize-SUV kan også ske at holde parat.

Af og til har Enterprise, Hertz eller Dollar-Thrifty også bilen i flåden, men der synes at være bedst chance hos Avis eller hos Budget.

Se mere om billeje Avis USA.

Med mindre det fremgår specifikt at tilbuddet, vil man ikke kunne lægge sig fast på en bestemt bilmodel. Fremgår det af den bekræftede reservation at man er tildelt en bestemt model, er der dog større sandsynlighed for netop denne model.

Få udlejningsbiler vil være med Titanium eller Sport/ST udstyr. Langt de fleste flåde-ejere køber SE eller SEL modeller; eventuelt med upgrade af Sync systemet (entertainment system med mobil-integration) , som på amerikanske modeller virker bedre end på de europæiske.

USA biltest – den nye facelift Ford Edge.

Den bedste SUV til billeje-brug; forudsat at man ikke lejer en meget stor bil eller går op i den dyrere luksus/premium klasse, fik et facelift med model-19.

I 2020 er Ford Edge blevet en endnu bedre deal i den mellemstore SUV klasse. Bilen sælges med betydelig flåderabat. Man kan dog også finde gode USA billeje tilbud på andre biler i denne klasse – eksempelvis på luksus-SUV’en Mercedes GLC.

Bagageplads – Ford Edge

Kuffert-plads i USA’s bedste (billige) SUV er helt orden; og lidt til. Ford Edge har altid 5 sæder og et bagagerum (trunk) på 602 liter. Det er mere end dobbelt så meget som i en Ford Fiesta – og vel og mærke stadig med alle 5 sæder i brug. Vil man have 7 sæder skal man op i en større bilklasse (minivan/MPV).

Bagsæderne kan lægges ned, og der er masser af aflæggeplads i kabinen. Ford Edge er med andre ord virkelig en praktisk SUV, og bemærk at man sidder lidt højere end i de fleste andre SUV leje-biler i USA.

Ford Edge SUV bagageplads

Man får meget bil for pengene ved at leje en Ford Edge.

Læs også: Hvordan vælger man den rigtige bilklasse ved USA-billeje? – se guide til bilklasser!

Læs også: Anbefaling Budget Biludlejning.

Denne artikel er senest opdateret: 31. januar 2020.