Atlanta – OL værtsby og hjemby for Coca-Cola, CNN og Martin Luther King Jr.

Storbyen Atlanta har mange spændende kasketter – det er regeringsbyen i Georgia, finansielt centrum i delstaten, og så har storbyen i Sydstaterne ligeledes verdens travleste lufthavn (2019) målt på antal rejsende passagerer.

Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport ligger blot ca. 15 km syd for byens centrum, og udover masser af internationale afgange og ankomster fungerer den store lufthavn i Georgia som det største knudepunkt for interne flyvninger i USA.

Atlanta

World of Coca-Cola – en af mange seværdigheder i Atlanta.

Heldigvis er storbyen i Georgia meget andet end blot en mellemlanding – både historisk, naturmæssigt og kulturelt har byen meget at byde på!

Find og book overnatning i Atlanta

Sammenlign priser på billeje i Atlanta Lufthavn

Hvad skal man se i Atlanta?

Martin Luther King Jr. National Historic Site

Besøg den berømte borgerrettighedsforkæmpers barndomshjem og få hele historien om hvordan han voksede op og endte med at blive synonym for afroamerikanernes kamp for ligestilling og retfærdighed i USA.

Martin Luther King Jr. barndomshjem

Barndomshjem for Martin Luther King Jr.

Museet består udover barndomshjemmet også af flere historiske bygninger med tilknytning til Martin Luther King Jr. Oplev bl.a. den originale kirke Ebenezer Baptist Church, hvor man kan genhøre nogle af Kings berømte taler.

Besøg også gravstedet for King og hans kone  samt gå på International Civil Rights Walk of Fame, som er den eneste sti i USA, hvor man kan se fodspor fra forkæmperne for borgerrettigheder.

Læs også om Martin Luther King Day – amerikansk helligdag

World of Coca-Cola

Coca-Cola blev opfundet i Atlanta, og det kan bestemt anbefales at besøge museet for verdens bedst kendte læskedrik. Få historikken omkring drikken, som blev opfundet tilbage i 1886 af en apoteker, som forsøgte at opfinde en drik mod hovedpine.

World of Coca-Cola i USA

Oplev Coca-Cola museet i storbyen i Georgia.

En gennem-amerikansk oplevelse, som naturligvis også er meget kommercialiseret. Til sidst på turen er der mulighed for smagsprøver på drikke, som Coca-Cola producerer rundt om i verden. Helt sikkert et hit for både store og små, som kan lide cola.

Centennial Olympic Park

Tilbage i 1996 var Atlanta vært for de olympiske lege, og de fleste sportslige aktiviteter foregik i og omkring den olympiske park Centennial Olympic Park i centrum af byen.

Olympiske park Atlanta

Fountains of Rings i den Olympiske Park.

Idag fungerer det store parkområde som et kulturelt midtpunkt i byen – både hvad angår forskellige typer festivaller, sport, live musik mv. Et stort hit for børnene er ikke mindst verdens største interaktive springvand – Fountains of Rings – i Centennial Olympic Park.

Der er mange flere muligheder for finde vandparker og vandsjov for både børn og voksne i Atlanta.

Botanisk Have Atlanta

Den populære botaniske have i byen er et stort område på over 12 hektar. I 2019 blev haven af mediet Architectural Digest medtaget som en af de 8 bedste botaniske haver i USA.

Atlanta Botanisk Have

Botanisk have – med på liste over hvad skal man se i Atlanta.

Haven åbnede tilbage i 1976, og med årene er den bare blevet mere og mere besøgt – såvel af børn som voksne. Et par af de mest benyttede områder i parken er stien Canopy Walk samt Children’s Garden, som er en prisbelønnet legeplads inde i den botaniske have. Klatring, vandleg og interaktiv underholdning er blot nogle af tilbuddene for børnene i Children’s Garden.

Stone Mountain Park

Øst for centrum af Atlanta – godt ½ times kørsel – ligger Stone Mountain Park. Parken domineres af en kæmpe granitsten og udover at trave op ad denne enorme sten er der masser af familie-venlige aktiviteter i parken. Ikke mindst tiltrækker det populære lasershow mange besøgende.

Se video om Stone Mountain Park og alle aktiviterne herunder:

Stone Mountain Park.

CNN Studio Tours (LUKKET)

Hovedkvarteret for mediekoncernen CNN ligger i Atlanta.

CNN nyhedskanal er kendt over hele verden, og blev i 1980 den første TV-kanal til at sende nyheder alle døgnets 24 timer.

CNN hovedkvarter

Hovedkvarter for CNN. Den tidligere populære Atlanta seværdighed CNN Studio Tours er nu lukket.

Ved Corona-pandemiens start i marts 2020, valgte CNN hurtigt at lukke CNN Studio Tours, og siden har flere medier rapporteret at seværdigheden forbliver permanent lukket.

I CNN hovedkvarteret i Atlanta kunne man tidligere komme på guidet tur rundt i studierne.  Man fik den fulde historie om den store amerikanske nyhedskanal, som ikke mindst blev verdenskendt under Golfkrigen i 1991, hvor CNN havde live-journalister igennem fra Bagdad som det eneste vestlige nyhedsmedie.

Aktuelt er det derfor kun muligt at tage en gratis virtuel CNN Studio Tour.

Relaterede artikler og links:

Discover Atlanta

Book oplevelser i Atlanta: