Københavns Lufthavn har i 2020 fået en ny SAS rute til Los Angeles.

Der er dog i SAS regi blot tale om en “flytning” af ruten til L.A. til Københavns Lufthavn fra Stockholm-Arlanda Lufthavn.

SAS Go Light flybillet

Ny SAS rute til Los Angeles fra Danmark

For danske rejsende bliver det med flytning af ruten til CPH lettere at benytte SAS til at flyve til den populære metropol i Californien.

SAS flyver allerede til flere destinationer i Staterne – se oversigt over flyruter til USA.

Det er ikke første gang at SAS flytter en rute fra Stockholm til København. For et års tid siden holdt ruten til Hong Kong flyttedag til den danske hovedstad.

Der spekuleres i svensk presse på om den svenske flyskat er medvirkende årsag til SAS udflytter ruter til CPH fra ARN. Svensk erhvervsliv er ikke videre henrykt over udviklingen, og udtrykker beklagelse over at svensk flyskat potentielt forrykker konkurrencen samt tvinger svenske forretningsfolk til en ekstra flyvning til København.

Den nye Los Angeles rute fra Danmark startede den 13. januar 2020.

Find billigste flybillet til Los Angeles

Man kan aktuelt for eksempel finde en SAS GO direkte CPH-LA returbillet til under DKK 4.000 inkl. bagagegebyr.

Los Angeles LAX Lufthavn

LAX er én af verdens største lufthavne med op mod 90 millioner passagerer årligt.

I USA er det kun Hartsfield-Jackson Lufthavn i Atlanta, Georgia, som er større.

SAS har tidligere i hele 40 år (1954-1994) fløjet på Los Angeles fra Københavns Lufthavn. Når ruten genoptages bliver det med et topmoderne Airbus A 330-300 widebody maskine med plads til 266 passagerer.

Los Angeles LAX Lufthavn er ét af de absolut billigste steder at leje bil i USA. Se aktuelle LAX tilbud på billeje.

Den enorme lufthavn har hele 9 terminaler, hvoraf rejsende fra Europa stort set altid vil benytte Terminal B også kaldet Tom Bradley International Terminal. De øvrige terminaler er nummereret fra 1 til 8. Europa-terminalen er opkaldt efter Tom Bradley , som var borgmester i Los Angeles i perioden 1973-1993.

Når man besøger vestkysten, er der gode muligheder for at besøge den oprindelige danske by Solvang i Californien, der ligger tæt på Los Angeles.

Relaterede artikler og links:

Checkin.dk: SAS planlægger direkte New York rute fra Aarhus Lufthavn

Find billigste fly til Los Angeles

Introduktion til L.A.