Forsikring ved motorcykelleje i USA

Ved leje af motorcykel – både via EagleRider søgemaskinen samt via BikesBooking søgemaskinen – er den lovpligtige ansvars-forsikring ved motorcykelleje i USA altid inkluderet i standardlejeprisen. Ansvarsforsikring (kan hedde LI – Liability Insurance eller TPI – Third Party Insurance) er således et krav, når man triller ud fra udlejningsselskabet.

forsikring ved motorcykelleje i USA

Forsikring ved motorcykelleje i USA – husk kasko-/tyveriforsikring.

Hvor meget dækker motorcykel ansvarsforsikring i USA

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader på andre køretøjer og personer, såfremt du har været skyld i en ulykke. Der er forskel i størrelsen af dækningsbeløbet af den lovpligtige ansvarsforsikring afhængig af i hvilken stat, man lejer motorcykel i USA.

I Californien gælder eksempelvis følgende dækninger ifm. den lovpligtige ansvarsforsikring ved motorcykelleje:

  • op til $15,000 for personskader forvoldt på én person
  • op til $30,000 for samtlige personskader i en ulykke
  • op til $5,000 for skader på genstande / køretøjer mv.

Der er således begrænset beløbsdækning på den lovpligtige ansvarsforsikring ved leje af motorcykel i USA, og det er i nogle tilfælde set, at 3. part sagsøger den ulykkesansvarlige for at få tildelt en større erstatning.

Se beløbsdækning på lovpligtig ansvarsforsikring i forskellige stater i USA

SLI – større dækning på ansvarsforsikring ved leje af motorcykel i USA

Turister, som forårsager en ulykke, kan således risikere at blive sagsøgt for højere erstatningsbeløb, end hvad den lovpligtige ansvarsforsikring dækker. En udvidet ansvarsforsikring er løsningen på denne risiko.

En udvidet ansvarsforsikring hedder i USA SLI – Supplementary Liability Insurance. SLI kan dække erstatningsbeløb helt op til $1.000.000, og træder ikraft i tilfælde hvor en 3. part er kommet til skade i en ulykke forårsaget af lejer af motorcyklen.

Prisen for denne tillægsforsikring ligger på mellem ca. $15 per dag (dækning op til ca. $300.000) og ca. $25 per dag (dækning op til ca. $1.000.000).

Under booking af motorcykel – enten via BikesBooking søgeportal eller via EagleRider søgeportal – kan SLI tilvælges.

Kaskoforsikring ved motorcykelleje i USA

I USA er kaskoforsikring (dækning ved eventuelle skader på motorcykel, som man er skyld i samt dækning ved tyveri) IKKE lovpligtig og således ikke inkluderet i standardprisen ved motorcykelleje.

Redaktionen på Guide-USA anbefaler derfor at tegne kasko-tillægs-forsikring ved motorcykelleje i USA.

Man kan tilvælge kaskoforsikring (CDW – Collision-Damage waiver + TP – Theft Protection) for at undgå, at man som lejer bliver ansvarlig for at betale motorcyklens fulde værdi ved eventuelle motorcykelskader, som man er skyld i,  eller ved tyveri af den lejede motorcykel.

Der er forskellige grader af tillægs-kaskoforsikring ved de forskellige udlejere af motorcykler i USA.

Nogle tilbyder blot én type “Extra insurance” – eksempelvis til $42 per dag, som dækker over fuld kaskoforsikring med en dertil hørende selvrisiko på USD 1.000. Andre selskaber tilbyder differentierede priser, hvor selvrisiko er højere, jo mindre kaskoforsikringen koster.

Ved booking af mc via søgeside BikesBooking eller via EagleRider søgesiden er det muligt at tilvælge kaskoforsikring.

Check rejseforsikring vedr. dækning af selvrisiko ved leje af motorcykel

Nogle rejseforsikringer dækker evt. selvrisiko ifm. leje af motorkøretøj. Der er i disse tilfælde således ingen grund til at tegne en kaskoforsikring med $0 i selvrisiko med et deraf højt gebyr til følge.

Det anbefales derfor at tage kontakt til forsikringsselskabet, hvor du tegner din rejseforsikring, inden du tegner en dyr kaskooforsikring ifm. leje af motorcykel i USA.

Kreditkort med forsikringsdækning for leje af motorkøretøj

Bemærk at visse typer kreditkort har dækning af motorkøretøj-leje inkluderet.

Det er bedst at læse betingelserne grundigt for forsikringsdækning via Mastercard, VISA, Diners eller American Express, og generelt er det kun de mere prestigefulde kreditkort med høj limit (som man typisk betaler for at have), som har ekstra motorkøretøj-leje-forsikring inkluderet.

Der kan i nogle tilfælde også være tale om en dækning, der kun gælder for leje af motorkøretøj i Europa.

Se også vor anbefaling til Kreditkort og kontanter i USA.