Det norske lavpris-selskab har siden 2015 fløjet direkte til Las Vegas fra København og Stockholm. Senere kom Las Vegas Norwegian ruterne fra Oslo og London til.

Se også: Find billig flybillet til USA.

Norwegian Dreamliner

Norwegian har også oplevet en del Dreamliner problemer.

På grund af problemer med den ekstreme sommervarme i Las Vegas Airport – LAS det meste af dagen, valgte Norwegian dog allerede for et par år siden at begrænse flyvningerne til vinterhalvåret, da det var svært at få de gode slots på tidspunkter, hvor varmen ikke gjorde forholdene besværlige.

Se også: Billig billeje i McCarran Las Vegas Lufthavn.

Populært sagt er det sværere at få (tunge) Dreamliner fly i luften, når varmen gør luften tyndere. Af og til måtte Norwegian således udsætte afgange fra McCarran Las Vegas Lufthavn pga. varme. Det er dyrt, da Las Vegas har omkring 60 dage om året med 40 graders varme eller derover i dagtimerne.

Las Vegas Norwegian ruter ophører fra Skandinavien

Om vinteren er varmen ikke så voldsomt et problem, men der har vist sig at være lidt mindre ‘run’ på de billige flybilletter til Las Vegas end Norwegian regnende med. Som et resultat af manglende vinter-efterspørgsel vil Norwegian ruterne til Las Vegas ophøre fra og med marts 2019.

Las Vegas Norwegian ruterne fra København, Oslo og Stockholm dermed er foreløbig sat på pause, mens London-Gatwick ruten bibeholdes i vinter 2019-2020 programmet. Kunder fra Danmark, Norge og Sverige kan med fordel flyve over Gatwick med Norwegian.

Sommeren i Las Vegas er uden tvivl mere populær som ferie-periode, og en mulig løsningsmodel ville være for Norwegian at få bedre slots til nye Las Vegas sommerruter.

Medvirkende til beslutningen om pause er også den nye svenske flyskat, som ifølge Norwegian øger omkostningerne på Stockholm-Arlanda med 400 svenske kroner per afgang per passager (langdistance-fly har højeste flyskat).

Norwegian justerer løbende på sit rutenet. Sidste år blev København-Oakland ruten indstillet i vinterperioden som følge af manglende efterspørgsel.

Der er dog ingen tegn på at danskerne har mistet interessen for USA. Se også artiklen Stigning i danske besøgende til USA i 2017.

Norwegian er det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn og i Stockholm-Arlanda Lufthavn. I Oslo-Gardermoen Lufthavn er Norwegian det største selskab med SAS tæt efter målt på antal ruter.

Denne artikel er senest opdateret: 9. juni 2018.