Leje af en MPV-bil kaldes normalt for minivan billeje i USA.

Hvad er forskellen mellem MPV og minivan?

Der er forskel på de enkelte modeller, men de fleste har plads til enten 6 eller 7 personer inklusiv fører. Der kan også ske at være 8 sæder i en MPV/Minivan i USA og i få tilfælde 9 sæder. Check antal sæder inden booking ved søgning ovenfor. Samme model kan godt findes med forskelle i sædekonfiguration, men er der opgivet eksempelvis 8 sæder i tilbuddet, vil den pågældende MPV/minivan/van have mindst 8 sæder.

For de største minivans er overgangen til minibus (kaldes passenger van eller bare van på amerikansk) flydende. En passenger van eller minibus har typisk 9 sæder eller derover. 11, 13 eller 15 sæder ses også ved USA van/minibus-leje, men bemærk kræver erhverskørekort til persontransport i nogen stater. En minibus til 9 personer eller en minivan til 9 personer kan føres af alle med et normalt kørekort (husk internationalt kørekort ved billeje i USA).

Minivans og MPV biler til leje i USA

Af populære modeller finder man blandt andet Dodge Grand Caravan (typisk med 7 sæder), Toyota Siena (typisk med 8 sæder, men fås også som 7-personers).

Dodge Grand Caravan modeller

Dodge Grand Caravan fås i mange forskellige udstyrs-versioner – til udlejningsbrug ofte med SE eller SE-PLUS udstyr.

Dodge Grand Caravan er særdeles almindelig og fås ved booking af USA minivan hos eksempelvis Alamo Car Rental, Enterprise og Budget. Den lidt mere rummelige Toyota Siena er at finde hos eksempelvis Alamo og Enterprise.

Hos Hertz i USA er det muligt at leje en Nissan Quest minivan til 7 personer. Dollar tilbyder samme bil og er ofte billigst med 7-personers minivan billeje i USA.

Vælger man Europcar eller Sixt er udvalget lidt anderledes. Sixt fører også Dodge Grand Caravan (7 personer) og Toyota Siena til 7 personer og har dertil Mercedes Metris med 8 sæder i flåden. En Mercedes Metris er en amerikansk udgave af den europæiske Vito Tourer/V-klasse Mercedes.

Europcar har som oftest Kia Sedona minivan/MPV i flåden med plads til 7 (eller 8) personer og med pænt udstyr i forhold til den mere almindelige standard Dodge Grand Caravan SE. En Kia Sedona har som standard 276 hestekræfter og naturligvis automatgear, hvilket matcher Grand Caravan, der stiller som standard med en 3,6 liter Pentastar motor på godt 280 hestekræfter.  Bemærk at Kia Sedona er en væsentlig nyere konstruktion end Dodge Grand Caravan.

Denne artikel er senest opdateret: 10. januar 2018.