Anbefaling stor SUV med plads til 7-8 personer

Anbefaling til valg af stor SUV – læs om de største lejebiler i USA i denne artikel.

Full size SUV er betegnelsen for de største amerikanerbiler med plads til 7-8 personer. Bilerne i denne bilklasse er mellem 5 og 6 meter lange, vejer 2-3 tons, men kan stadig fuldt lovligt føres og lejes af danskere med normalt kørekort kategori B til personbil.

Se også: Billeje USA – find billigste lejebil.

Ingen steder i verden kan de rigtig store SUV klepperter lejes så billigt, som i USA 😉

Anbefaling stor SUV til 7-8 personer

Vi gennemgår herunder de mest populære mærker og modeller inden for denne største USA bilstørrelse af typen SUV. Liste over store SUV lejebiler i USA (full size):

 • Chevrolet Suburban – lidt mere stylish og sporty end en Tahoe.
 • Chevrolet Tahoe – ofte billigste store SUV billeje tilbud.
 • GMC Yukon – Guide-USA anbefaling; vores valg og ofte muligt at booke hos Sixt i USA her på siden.
 • Ford Expedition – har ikke V8 motor. Udmærket stor bilstørrelse SUV.
 • Nissan Armada – er man til hurtige SUV biler, er Nissan Armada det helt rigtige valg.
 • Cadillac Escalade – premium full size stor SUV og bilen med den største motor.

I nedenstående gennemgang af de mest anvendte udlejningsbiler i kategorien ‘stor SUV’ er der indsat diverse videoer. Vi har for underholdnings skyld valgt at koncentrere valg af video omkring film – dvs. store SUV i amerikanske film.

Enjoy! 😉 – andre og bedre forslag til SUV YouTube videoer modtages gerne.

Chevrolet Suburban og Tahoe – guide og anbefalinger

De to store full size SUV biler fra Chevrolet er de mest kendte fra amerikanske film, hvor CIA og andre amerikanske myndigheder især ses i Chevrolet Tahoe.

Chevrolet Tahoe USA

Den nye Chevrolet Tahoe – kan ofte lejes hos Hertz, National, Enterprise, Alamo, Thrifty, Dollar m.fl.

Tahoe og Suburban er også de foretrukne ‘firmabiler’ for sikkerhedsafdelinger ved amerikanske ambassader i udlandet til transport af VIP’s, sikkerhedsfolk med videre  – altid i sort lakering naturligvis 😉

Film: ‘Captain America – The Winter Soldier’ – Tahoe model year ca. 2014.

Chevrolet Tahoe er en ‘bread & butter vehicle’ men den er stadig stor som et mindre hus og har plads til børn, bagage, vovse og hvad der ellers er brug for at transportere.

Chevrolet Suburban er den ekstra lange udgave af Chevrolet Tahoe. Den betragtes i USA sjovt nok som mere ‘sportslig’, men det er den nu ikke. Til gengæld er der endnu mere plads i en Suburban end i en Tahoe.

Chevrolet Suburban SUV

Chevrolet Suburban – billig stor lejebil hos Avis og Dollar.

Fakta om Chevrolet Tahoe / Chevrolet Suburban:
Længde: Tahoe: 5,35 meter (2021-model). Suburban: 5,73 meter (2021 model).
Antal personer/sæder: 7 sæder, 8 sæder og i få tilfælde 9 sæder i en Suburban (kan ses på tilbud inden booking).
Bagage plads i liter/bagagerumsplads: Tahoe: 433 liter. Suburban: 1112 liter  (begge tal for ny model med alle 7/8 sæder i brug).

Guide-USA vurdering: Gode store biler med standard 5,3 liter V8 og masser af kræfter (355 hestekræfter), men man kan ofte booke en GMC Yukon for næsten de samme penge, såeeh 😉 Bemærk dog at der er langt større chance for at få en ny 2021-model Tahoe/Suburban end en ny model Yukon.

Film: ‘The Kingdom’. Chevrolet Suburban convoy – model year ca. 2007

Både Chevrolet Tahoe og Chevrolet Suburban fås hos en lang række selskaber. Tahoe fås eksempelvis hos National Car Rental og hos Alamo. Vil man hellere have en Chevrolet Suburban kan den bilmodel ofte findes hos Sixt, Dollar og Avis.

Hvordan kender man forskel mellem Chevrolet Tahoe og Chevrolet Suburban? – det er faktisk ret let. Se på de bageste sidedøre! – går bagkanten af døren lodret ned, som den altid gør på forreste sidedør, er der tale om en Suburban (eller GMC Yukon XL). Går bagkanten af passager-sidedør til bagerste hjuludskæring og ‘rundt’ om hjulet, er der tale om en ‘kort’ Tahoe (eller Yukon).

GMC Yukon – virkelig meget stor SUV for pengene

Hvor kan man leje en Yukon? – hos Sixt! – og den er billig per forår/sommer-21.

På Guide-USA.dk har vi rigtig mange GMC Yukon lejer hos Sixt. Bilen er basalt set en Chevrolet Tahoe med en anden ‘snude’ og lidt bedre interiør. En Yukon XL svarer til en udstyrs-upgraded Chevrolet Suburban – dvs. med en øget længde og mere ‘sporty’ 😉

GMC Yukon leje USA

GMC Yukon (her 2020 model som fås hos Sixt) – en Chevrolet Tahoe i mere stilfuld udgave og med mere udstyr.

Navnet Yukon stammer fra det nordlige Canada. Bilmærket GMC har haft fremgang, og luksusudgaver af alle GMC bilmodeller har tilnavnet ‘Denali’. Det er dog yderst sjældent at man finder en ‘Denali’ til biludlejning.

Fakta GMC Yukon / GMC Yukon XL (2021 model-frem):
Længde: 5,35 meter / 5,73 meter
Antal personer/sæder: 7 eller 8 til udlejningsbrug
Bagage plads i liter – plads i bagagerum: 433 liter / 1112 liter.

Guide-USA vurdering: GMC Yukon er vores top valg til leje af bil i USA. Den vejer det samme eller lidt mere end en Tahoe / Suburban. Den har også samme motor, som Chevrolet-søstrene (kan fås med 6,2 liter V8, men dem køber udlejningsselskaberne ikke), så en Yukon er ikke den hurtigste knallert på havnen. For de fleste er bilen dog rigelig kvik, og en Yukon er bare mere luksuriøs end en Tahoe.

Fra og med ny model 2021 vil alle nye General Motors modeller i kategorien Stor SUV (internt hos GM benævnt som GMT1YC) som noget nyt have uafhængigt baghjulsophæng, hvilket forventes at forbedre køreegenskaberne mærkbart. Vi ville dog stadig satse på at booke en GMC Yukon, da chancen for at få en ny 2021 model Tahoe eller Suburban er forsvindende lille før 2021, når den private efterspørgsel til fuld pris er dækket.

Præsentation af den nye 2021 model Yukon – vores anbefaling til leje af stor SUV i USA.

Ford Expedition – guide og anbefaling

Hvor kan man leje en Expedition? – Enterprise og Budget (Expedition EL) har ofte de store Ford biler i flåden.

Ford Expedition SUV

Kunder vælger i store tal Ford Expedition i denne bilstørrelse i USA.

Ford er godt med – den nye Expedition og Expedition MAX (den lange udgave) sælger godt.

Bemærk at Ford Expedition har en V6 EcoBoost motor som eneste motorvariant. Den har også altid en udmærket 10-trins automatgearkasse kendt fra Ford Mustang. Problemet er ikke kræfter, for dem er der masser af, men V8-grumble er der altså ikke. Dog findes en hybrid-version, men den køber billeje-selskaber som regel ikke til flåden.

Man kan også stadig finde den meget kasseformede Ford Flex hos nogen biludlejere i USA. Ford Flex’en er imidlertid i forhold til de øvrige store SUV en halv-gammel bilmodel og kan derfor ikke anbefales. Se mere om Ford full size SUV.

Fakta Ford Expedition / Ford Expedition MAX:
Længde: 5,33 meter – den lange Ford Expedition MAX (der tidligere hed Expedition EL) måler 5,63 meter.
Antal personer/sæder: 7 (eller 8)
Bagage plads i liter/bagagerum: 592 liter med alle sæder i brug i kort udgave. 1019 liter i Expedition MAX.

Guide-USA vurdering: Med 375 hestekræfter er Ford Expedition kraftigt motoriseret, men V6’eren har altså 2435 kilo at slæbe på allerede i den ‘korte’ udgave – den lange Expedition udgave vejer over 2,5 tons. Til gengæld er det en næsten ny bilmodel (2018-frem).

Rejser man til USA er én af de andre store SUV biler til leje måske sjovere – læs: med V8 motor. Hvis man står for at skulle købe en ny bil i denne klasse, er Ford Expedition et rigtigt godt bud, for den er relativt økonomisk med 18-20 miles per gallon (7-8,5 kilometer per liter i snit – ja, det bruger en økonomisk stor SUV i USA) – og skal blandt andet på grund af god benzinøkonomi på amerikansk være in the top of your shopping list.

Fun fact: Ford Expedition fås med B&O sound System – by Bang & Olufsen 😉

Nissan Armada – japansk amerikaner-SUV med bjørnekræfter

Den største Nissan (og søstermodellen Infinity QX80) er blandt de billigste måder at leje en rigtig kraftig SUV på.

Nissan Armada 2019

Med små 400 hestekræfter og et setup med 5,6 liter V8 har den store japaner rigeligt med kræfter. Man sidder meget højt i en Nissan Armada. Det passer til nogen, mens andre synes bilen er for høj – og tyngdepunktet er også ret højt, så slæden er lidt ‘top-heavy’. Til gengæld er den store Nissan SUV lavt gearet og dermed noget af en dragster på 1/4 milen – i forhold til sin størrelse.

Anbefaling af Nissan Armada – bemærk her i Platinum version.

Denne veludstyrede bil har en sjov og sprød motor, der virkelig kan sætte i gang. Hurtig kørsel omkring hjørner indbyder den imidlertid ikke til, selvom handling er udmærket. Komfortabel motorvejskørsel er bilens rette element og på road trip på Route 66 eller Highway 1 er den perfekt.

De fleste Armada til biludlejning er SL modellen med 8 sæder. Luksusudgaverne Platinum og Platinum Reserve har 7 sæder.

Se også: Nissan Armada – et monster af en amerikanerbil til leje på Hawaii.

Fakta Nissan Armada:
Længde: 5,30 meter
Antal personer/sæder: 7 eller 8
Bagage plads i liter/bagagerum: 467 liter

Guide-USA vurdering: En Nissan Armada er en rigtig sjov og underlig blanding af ‘boxy’ højbenet kæmpe-SUV – og lynhurtig (og meget tørstig) sprinter. Bilen er indrømmet; meeeget langt fra at være sportsvogn, men der er noget forfriskende over så meget get-up-and-go.

Samtidig er en Nissan Armada altid veludstyret og med rigtig gode sæder. Selv billigste udstyrsversion har navigation som standard og en fin 7-trins automatgearkasse. Bilen produceres i Japan, så den er naturligvis sat godt sammen.

Hvis man evner at holde sig for øjnene hver gang man svinger kreditkortet på tanken, kan vi varmt anbefale at leje den finurlige og overbevisende Nissan Armada med standard 390 hestekræfter og V8 motor på 5,6 liter.

Cadillac Escalade – bling, bling for alle pengene

Man kan af og til finde rigtig gode USA-billeje tilbud på Cadillac Escalade.

Cadillac Escalade SUV

Den ultimative gangsta’-mobile – Cadillac Escalade i nyeste aftapning 2021 model.

Billederne af den nye Cadillac Escalade snyder. 2021 modellen kendes på de vandrette lygteglas foran og har en ‘lettere’ og mere helstøbt fremtoning end forgængeren med de mere markante ‘lodrette’ forlygteglas.

Se mere om den nye model på Cadillac.com.

Lad dig ikke narre af billederne – en Cadillac Escalade er fortsat et stort, forkromet og ret imponerende monstrum på hjul; også i mindste udgave. Nyeste Escalade model 2021 er faktisk væsentlig større end den gamle.

Fakta Cadillac Escalade / Cadillac Escalade ESV:
Længde: Den ‘korte’ Escalade måler 5,36 meter, den lange Escalade hele 5,76 meter (begge 2021 modeller).
Antal personer/sæder: 7 (eller eventuelt 8 – de fleste lejebiler har 7)
Bagage plads i liter/bagagerum: Endnu ikke offentliggjort for 2021 model. Den gamle ‘korte’ model: 430 liter.

Guide-USA vurdering: Cadillacs storsælger Escalade er i nyeste udgave bedre end nogen sinde og fylder også mere end nogen sinde. Den ‘gamle’ model, som mange biludlejere stadig har, var med en længde på 5,14 meter heller ikke nogen sylfide. STORT PLUS: En Cadillac Escalade lejebil har som standard den store V8 kværn på 6,2 liter med sandsynligvis ca. 430-440 hestekræfter i den nye model – dvs. at Escalade altid har den kraftigste store motor blandt alle konkurrenter i denne bilstørrelse. Gammel model (indtil 2020) har samme V8 på 6,2 liter, men må dog ‘nøjes’ med 420 hk.

På trods af fantastisk kraftoverskud er en Cadillac Escalade langt mere ‘show than go’, men på den anden side set, er det muligt for rimelige lejepriser – af og til ned til omkring 3000-3500 kroner for en uge – at få adgang til amerikansk luksus, the American way.

Vægten taler vi ikke om, men mellem 2560 og 2880 kilo uden passagerer og bagage er nok ikke helt ved siden af. Forvent 4-6 kilometer per liter i benzinøkonomi – hvis du kører pænt 😉

Cadillac er meget stolt over den nye OLED screen; dvs. instrumentpanel på hele 38″ – naturligvis fuldt digitaliseret med alt der bimler og bamler; standard i den nye 2021-model.

Standard full size stor SUV – andre USA modeller

En anden virkelig god stor SUV i USA er Toyota Sequoia.

Denne store State of Indiana producerede Toyota er en ‘normal’ full size SUV, men generelt dyr i indkøb (næsten ingen rabat – Toyota gider ikke forære dem væk); så selv om en Sequoia er meget, meget driftssikker og en ret fantastisk bil i denne størrelse, har udlejningsselskaberne den sjældent i flåden.

Ford Flex er en 7-personers udgående model – fås stadig, men udfases i 2020-21.

Kia Telluride SUV

Den nye Kia Telluride – høj kvalitet og masser af udstyr.

Kia Telluride og søster-modellen Hyundai Palisade er nye og meget interessante modeller i den store SUV bilstørrelse.

Begge koreanere er oplagte, prisbillige, alternativer i klassen af store SUV med 3 sæderækker. Guide-USA.dk redaktionens bilekspert spår at udlejningsselskaberne ender med at købe de nye ‘opkomlinge’ til flådebrug i store tal.

Luxury full size stor SUV – USA modeller

Udover ovenstående liste over populære og store USA SUV udlejningsbiler, findes også:

 • BMW X7 – en rigtig USA luksus SUV fra BMW – nyudviklet som 2020-model.
 • Infinity QX80 – en endnu mere luksuriøs udgave af Nissan Armada.
 • Land Rover Range Rover (Jeps – den går altid i stykker, så lease eller lej den i stedet for at købe den).
 • Lincoln Navigator – fantastisk bil – Lincoln ser ud til at være fremtiden i luksusklassen.
 • Lexus LX – går stort set aldrig i stykker – denne er værd at købe.
 • Mercedes GLS klasse, Mercedes G-klasse (komplicerede biler – dyre at vedligeholde).
 • Toyota Landcruiser – en Lexus LX i lidt billigere udgave.

Den nye Lincoln Navigator slår Cadillac Escalade.

Alle ovenstående premium store SUV biler er ret dyre med priser typisk fra $65000 til $110.000.

Man kan af og til være heldig at finde én eller to af disse luksusbiler til udlejning, men Cadillac Escalade er den mest normale luksus premium full size SUV i udlejningsflåderne.

Hvorfor er der ikke en RAM ‘full size’ stor SUV?

Masser af spekulationer, men endnu er ikke noget konkret sluppet ud om en eventuel RAM SUV.

Ramcharger SUV

Entusiaster forestiller sig en Chrysler RAM SUV sådan her. 

Der er imidlertid ingen tvivl om at Chrysler har noget i ærmet, da salget af bilklasen går strygende i USA – og profitten for General Motors og Ford på deres store amerikanerbiler i luksusklassen er skyhøj.

Se også: Guide til leje af SUV (alle størrelser).