Anbefaling af minivan leje i USA til 7 eller 8 personer – hvilken MPV er bedst?

Minivan leje i USA er et populært valg for danske turister på tur med hele familien. Bemærk at i Danmark kaldes bilkategorien minivan ofte for MPV.

En minivan fås i USA med enten 7 eller 8 sæder. Den 7-personers udgave er den mest anvendte til udlejning.

MPV og minivan billeje i USA

Hvilken minivan skal man leje i USA? Dodge Grand Caravan er den mest solgte.

Standard i en minivan er 3 sæderækker og hertil et rimeligt stort bagagerum; selv med alle sæder i brug – typisk 800-1100 liter. Sæderne i en 7 personers eller 8 personers USA minivan (på dansk anvendes betegnelsen MPV) kan selvfølgelig lægges ned – og det er som regel ganske let at folde sæderne.

Se også: Aktuelle priser på minivan leje i USA.

Man vil altid få en bil med bak-kamera, god air condition, skydedøre med indgang til 2. og 3. sæderække, en kraftig 3,3-3,6 liter stor motor og masser af kopholdere/aflæggeplads i de store biler, der i reglen alle måler over 5 meter i længden. Størrelsen skal man imidlertid ikke lade sig skræmme af – der er god plads på vejene i USA og dertil store parkeringspladser. Skydedøre hjælper desuden fantastisk, hvis pladsen sine steder er lidt trang.

Hvilken minivan skal man leje i USA?

Udvalget af forskellige minivans er til gengæld forholdsvis begrænset, men alle billeje-selskaber har dem.

Der findes følgende USA minivan lejebiler:

 1. Dodge Grand Caravan
  (langt den mest almindelige – ikke den mest velkørende)
 2. Kia Sedona
  (et rigtigt godt bud på en moderne minivan – kører bedre end Grand Caravan)
 3. Toyota Sienna
  (den bedste USA minivan på markedet – ikke altid den billigste at leje)
 4. Chrysler Pacifica
  (afløser til Grand Caravan – Kia, Honda og Toyota er bedre)
 5. Honda Odyssey
  (så god som Toyota Sienna, men sværest at finde til leje – da Honda yder lille flåderabat)

Se også: Sådan vælger du den rigtige SUV lejebil i USA.

Alle ovenstående biler har en vægt på omkring 2 tons før tillæg af passagerer og bagage.

Mest familievenlige udlejningsbil – minivan leje i USA

Inden for kategorien af minivans er der især én bilmodel, som fås hos alle selskaber.

Der er naturligvis tale om Dodge Grand Caravan – den mest solgte minivan i USA over mange, mange år.

I 2019 blev der solgt over 122.000 Dodge Grand Caravan i Staterne. Året før var salgstallet et godt stykke over 150.000 enheder. Langt de fleste Grand Caravan købes af fleet operators; dvs. hos biludlejningsselskaber og andre virksomheder inden for transportsektoren.

Super-praktisk Grand Caravan og altid med en stærk benzinmotor på 280 hk.

En Dodge Grand Caravan kan også hedde Chrysler Town & Country, Chrysler Grand Voyager eller (tidligere – nu udgået) VW Routan. I Europa blev modellen markedsført under navnet Lancia Voyager (indtil 2016)

Moderne konstruktioner har efterhånden overhalet den gamle Grand Caravan, som i sin oprindelse kan dateres helt tilbage til år 2008. Det er uhyre usædvanligt at en bilmodel holder så længe, men kunderne (dvs. billejeselskaber) bliver ved at købe den i store antal – med klækkelige rabatter naturligvis.

I 2018 blev Dodge Grand Caravan opdateret med side-airbags til alle sæderækker, knæairbags til fører og opgradering af airbags til fører og forreste passager til en mere sikker (two-stage) udgave.

Længden er 5,14 meter, og bilen er 2 meter bred. Bagageplads med alle 7 sæder i brug: 880 liter.

Der er så vidt vides ingen biludlejningsselskaber, som ikke har Dodge Grand Caravan i flåden.

Se mere på Dodge hjemmesiden om Grand Caravan.

Fordele Dodge Grand Caravan:

 • Ofte billig at leje – ned til under 2000 kroner per uge.
 • Så at sige altid billigste minivan lejebil i USA.
 • God plads i stor bil.

Ulemper Dodge Grand Caravan:

 • Alderen tynger på køreegenskaber – produktion burde for længst være indstillet.
 • Sikkerhedsudstyr er opdateret med airbags, men de fleste nyere elektroniske sikkerheds-gadgets mangler.
 • Nogen Grand Caravan udlejningsbiler (eksempelvis på Hawaii) har kørt i en del år.
 • Fås kun med 7 sæder.
 • Ikke alle har Stow & Go funktion, der kan folde sæder fladt (hvis man har brug for det).

Kia Sedona – billig og moderne 8 personers minivan

Den nye Kia Sedona blev introduceret i 2015. På nogen markeder kaldes modellen for Kia Carnival.

Ved minivan leje i USA er det ofte muligt at booke Kia Sedona hos eksempelvis Hertz og Europcar. Modellen er dog ikke så udbredt som minivan leje i USA, som Chrysler Grand Caravan, Pacifica og Toyota Sienna.

Fordele Kia Sedona:

 • Moderne bil med gode køreegenskaber.
 • Veludstyret – dog ikke på niveau med Toyota Sienna.
 • Pænt design – book Honda eller Kia, hvis øjet skal vælge.

Ulemper Kia Sedona:

 • Kan være svær at finde som minivan lejebil i USA.
 • Ofte er det lidt tilfældig om man får en Grand Caravan eller en Kia Sedona (ingen garanteret bilmodel).

En Sedona har altid en 3,3 liter V6 motor med 276 hestekræfter og 8 trins automatgearkasse med Sportmatic funktion. Billigste udstyrsversioner er L og LX, som ofte ses hos udlejningsselskaber.

Med en listepris fra ca. USD 27.000 og hertil betydelige flåderabatter er Kia Sedona relativ billig i indkøb, men kan i antal slet ikke måle sig med Dodge Grand Caravan, som bliver solgt til spotpris, hvis man tager et par hundrede enheder af gangen.

Kia Sedona 2019 front image

Kia Sedona minivan.

Sedona’en er én af de længste minivan på markedet. Den måler hele 5,11 meter og er næsten lige så bred som en Toyota Sienna med 1,985 meter.

Kia’en kan med fordel vælges, hvis den tilbydes til en pris på linje med Grand Caravan (fra omkring 2000 kroner i leje/uge). Nærmeste konkurrent er Chrysler Pacifica. Guide-USA anbefaling: Vi ville vælge Kia Sedona frem for Pacifica. Begge er langt mere moderne end Grand Caravan.

I en Kia Sedona vil der som hovedregel altid være 8 sæder / plads til 8 personer. Den fås dog også med 7 sæder.

Toyota Sienna – bedste minivan til 8 personer

Bedste minivan målt på praktisk anvendelighed er Toyota Sienna.

Denne minivan har eksisteret siden 2010 og er produceret i Princeton, Indiana specielt til det nordamerikanske marked. Bilen fylder med en længde på 5,08 meter og ikke mindst 1,99 meters bredde godt i landskabet, men er overraskende letkørt. Designet er måske ikke det smarteste, men der er tale om en rigtig god og pålidelig lejebil.

Toyota Sienna

Toyota Sienna minivan – anbefaling af minivan til 8 personer i USA.

Selv den billigste Sienna LE model (ofte billeje-udgaven) har nyt sikkerhedsudstyr såsom lane-warning, lane keeping assist, automatisk katastrofe opbremsning og automatisk regulering af kørelys som standard.

Denne bilmodel fås blandt andet hos Hertz, Enterprise, National Car Rental og Alamo. Bemærk at en Toyota Sienna ofte er lidt dyrere at leje end Dodge Grand Caravan.

En Toyota Sienna er som oftest med 8 sæder, men fås dog også i udgaver med plads til 7 personer. Booker man Enterprise minivan leje, er deres Toyota Sienna så godt som altid med 8 sæder. En Sienna har altid en 296 hestes 3,5 liter V6 under hjemlen; hertil en fin 8-trins automatgearkasse.

Fun fact: Denne bil anses for værende den ultimative soccer-mum minivan. Populariteten er dog faldende blandt private bilkøbere i Staterne. Mange synes i stedet at foretrække en SUV, der som biltype ser knap så ‘boxy’ ud. En SUV har dog også væsentligt mindre plads. Dem, som værdsætter køreglæde, design og masser af plads, køber gerne en Honda Odyssey i stedet. Begge highend minivan-bilmodeller koster fra omkring 31.000 USD.

Se mere om Toyota Sienna.

Chrysler Pacifica – Stow & Go et stort plus

For Chrysler Pacifica, er Stow & Go sædearrangementet et stort plus og standard i modellen. Til udlejningsbrug er der dog de færreste som anvender denne mulighed, med mindre bilen skal bruges til transport af cykler, surf-udstyr eller lignende.

Der findes også en Chrysler Pacifica hybrid version, som dog sjældent ses som lejebil, da den er væsentligt dyrere i indkøb.

En positiv test-anmeldelse af Chrysler Pacifica – Hvad er Stow & Go?

Bilen produceres i Ontario, Canada. Længde: 5,17 meter – Bredde: 2,02 meter. Der er således tale om en ordentlig kleppert af en minivan, hvilket det moderne design til dels skjuler. Bagageplads med alle 7/8 sæder i brug: 915 liter.

Selv om den moderne Pacifica er langt bedre end forgængeren Grand Caravan, var salget kun omkring 100.000 enheder i 2019 – og rigtig mange til biludlejningsselskaber.

Bilen er udmærket, men vi vurderer at den på grund af lidt mindre plads inde i ‘bussen’, lidt ringere sæder i de billigere udstyrsversioner samt et lidt mindre bagagerum med alle sæder udnyttet at denne minivan til udlejningsbrug ikke er fuldt på højde med især Toyota og Honda. Også den fortræffelige pris-basker Kia Sedona vurderer vi som en bedre lejebil i minivan-klassen. For dem, som overvejer at købe en brugt, næsten ny minivan til privat brug, anbefales Honda og Toyota at stå øverst på shopping-listen og Pacifica nederst. De to ‘japanere’ er betydeligt bedre sat sammen og vil sandsynligvis holde henved dobbelt så længe.

Pacifica har en 3,6 liter Pentastar V6 motor med 287 hestekræfter – i princippet samme motor, som i Chrysler Grand Caravan. Automatgearkassen er med 9 trin. Billigudgaver af Chrysler Pacifica (nederste to udstyrstrin) bliver markedsført som Chrysler Voyager.

Man finder Chrysler Pacifica og Chrysler Voyager hos især Avis og Budget (de har rigtig mange), men også ved leje af Hertz minivan samt hos Dollar eller Thrifty – og sørme også hos Sixt USA, hvilket kan synes lidt underligt, da Sixt gerne tilbyder lidt flere high end bilmodeller.

Fordel: Gearskifte med drejeknap sparer plads.

Se mere på Chrysler hjemmesiden.

Honda Odyssey – 7- eller 8-personers Minivan

Den mest basale udgave af Honda Odyssey har 7 sæder. Så snart man befinder sig i en udstyrsversion over LX niveau, er der altid plads til 8 personer i denne bilmodel. Til udlejning finder man enten LX eller EX versionen.

En EX version (eller bedre) kan også kendes på de forkromede udvendige dørhåndtag, tågelygter foran, varme i forsæder og andre udstyrsdetaljer.

Honda Odyssey SUV

Honda Odyssey er nyeste minivan på markedet.

Man kan ske at finde Honda Odyssey til leje i USA (vi opdaterer, når vi ser den), men normalt anser udlejningsfirmaer bilen for at være for dyr i indkøb. Bilen har en 9- eller 10-trins automatgearkasse og 280 hestekræfter.

Test af US minivans.

Er dette den bedste minivan i USA? Måske – Honda Odyssey er den mest velkørende minivan og på mange områder lige så god og praktisk som hoved-konkurrenten Toyota Sienna. Dette er også den nyeste bilmodel i klassen.

Dog er billigste Honda udstyrsversion knap så veludstyret med nyeste sikkerhedsudstyr i.f.t. Toyota’en i billigste udgave, så Guide-USA vurdering bliver at Toyota Sienna trods alt som udlejningsbil – typisk i billigste udstyrsversion – er bedst.

Se mere på Honda hjemmesiden.

Af andre bilmærker med USA minivans på programmet kan nævnes Nissan Quest, men den produceres ikke længere og udgår derfor snart af brug til udlejning. Dollar og Thrifty har dog stadig få Nissan Quest tilbage – alle med 7 sæder.

Relaterede artikler og links:

MPV og minivan billeje i USA – book feriebil til 6-7-8 personer.

Lej motorhome i USA.

Hvordan vælger man den rigtige bilklasse ved USA-billeje? – se guide til størrelse!

Turo – privat biludlejning i USA

Turo – minivan rental alternatives