Billeje Fresno Yosemite Lufthavn – FAT | lejebil til besøg i nationalparker

Anbefaling: Billeje i Fresno Lufthavn ved Yosemite

Ved booking af billeje Fresno Lufthavn er der masser af muligheder for at leje en rigtig amerikanerbil; dvs. dén type biler, som anvendes af ‘indfødte’ amerikanere til besøg i nationalparker i USA.

Se også: Valg af bilstørrelse i USA.

Flere og flere danskere, som rejser til USA, vælger at leje en stor bil med god plads. Vi anbefaler herunder nogen oplagte mulige udlejningsbiler i Fresno Lufthavn.

Ford Edge 2019 Facelift

Ford Edge – en rigtig amerikaner-SUV til rimelig lejepris hos Avis, Budget, Alamo m.fl.

Hvis man synes, kan man selvfølgelig bare leje den billigste Chevrolet Spark 😉 – the worlds largest micro-machine.

Hotel tæt på Yosemite Nationalpark – i køreafstand fra Fresno Yosemite Airport

Først lidt om hoteller i og tæt på Yosemite.

Der er mange overnatningsmuligheder både inde i parken samt i områderne udenfor.

Hoteller, moteller, hytter mv. inde i selve parken er yderst populære, og derfor skal man være ude i rigtig god tid, hvis man vil sikre sig en reservation. Ønsker man at overnatte inde i parken om sommeren er det nødvendigt at reservere minimum 6-7 måneder i forvejen.

Find og book overnatning ved Yosemite Nationalpark.

Majestic Yosemite Hotel

Majestic Yosemite Hotel (tidl. Ahwahnee Hotel) i hjertet af Yosemite Valley.

Så er det straks mere fleksibelt at finde hotel lidt udenfor parken. Når man kommer kørende fra Fresno mod Yosemite Nationalpark vil det være via Highway 41, og her ligger der adskillige overnatningsmuligheder i byerne Oakhurst og Fish Camp.

Find og book hotel i Oakhurst ca. 20 min. kørsel til Yosemite Syd-indgang.

Find og book hotel i Fish Camp ca. 5-10 min. kørsel til Syd-indgangen.

Fra Syd-indgangen er der ca. 1 times kørsel til Yosemite Valley (uden trafik).

Tenaya Lodge Fish Camp

Tenaya Lodge i Fish Camp – børnevenligt hotel ved Yosemite.

En del besøgende i Yosemite vælger at overnatte i den flotte historiske by Mariposa vest for nationalparken. For at komme til Mariposa skal man i Oakhurst dreje fra Hwy 41 og tage Hwy 49 mod Mariposa.

Fordelen ved at bo i Mariposa er at vejen hen til Arch Rock-indgangen til parken – via Hwy 140 / El Portal Rd. – er en del mindre bjergrig, så der kan  spares tid i bilen. Dog kan Hwy 140 være meget trafikeret i sommermånederne, så sørg for at køre tidligt fra Mariposa i high season for ikke at spilde tid i bilkø.

Køretiden fra Arch Rock-indgangen til Yosemite Valley tager typisk godt 20 min. (uden trafik).

Mariposa Hotel Inn

Hyggeligt mindre hotel ved Yosemite – Mariposa Hotel Inn.

Find og book hotel i Mariposa ca. 50 min. kørsel til Arch Rock Entrance.

Læs også vores guide til Yosemite Nationalpark

Gode tilbud på SUV – anbefaling til billeje Fresno Lufthavn

Det svinger meget, hvilket billejeselskab, som er billigst at leje bil hos, men hold øje med Sixt, Dollar og Thrifty – ofte med gode deals.

En SUV er det bedste valg – og man behøver ikke at ‘rive sig’ særligt meget for at få en ganske udmærket udlejningsbil. Der er nogle få forhold, som man bør være opmærksom på.

Anbefaling SUV billeje til Yosemite kørsel / Fresno Airport: Undgå at booke de mindste SUV biler som Jeep Renegade, Mazda CX3 eller Honda HR-V med mindre I kun er to personer. Vi ville undgå Jeep Renegade totalt 😉 – det er en Jeep-in-badge-only og et meget ringe køretøj baseret på en Fiat 500X, som biludlejningsselskaber i USA får smidt i nakken af Fiat-Chrysler, da den alligevel er totalt umulig at sælge til fuld pris.

Endnu en anbefaling til Fresno Car Rental: En moderne SUV kører 10 gange bedre end en minivan – især fordi 9 ud af 10 minivan-lejer er en Dodge Grand Caravan. Så er I kun 5 personer eller derunder, så vælg en SUV.

Er I bange for ikke at have plads nok, så vælg en større SUV 😉

Toyota RAV4 2019

Billeje Fresno Lufthavn. En fantastisk billig SUV i USA – Toyota RAV4.

Best buy SUV i den billigere ende er fortsat Ford Edge – som kan være utrolig billig hos Budget eller Avis. Toyota RAV4 (ny model) kan også anbefales.

For kun få hundrede kroner ekstra per uge (eller måske 500) kan man af og til booke en Chevrolet Tahoe fra Alamo billeje Fresno Lufthavn.

En Tahoe er en rigtig FBI-wagon og tung som bare… da den har samme ramme-chassis som en Chevy pick-up truck. Det gør imidlertid ikke noget, da en Chevrolet Tahoe udlejningsbil i USA altid er forsynet med en V8 motor på enten 5,3 eller 6,2 liter med masser af hypper og moment.

Præsentation af FBI wagon – Chevrolet Tahoe med 5,3 liter V8.

En Chevrolet Tahoe kører, indrømmet, halvt så langt på literen, som en Toyota RAV4, men hvis man lejer den en uges tid, vil man ikke fortryde det eller mærke det særligt meget økonomisk. Benzin er billigt i USA.

Vi har set Chevrolet Tahoe som Fresno Lufthavn billeje fra 2200 kroner per uge. Omkring 2500 kroner per uge er nærmere normalpris – det er fundet til pengene.

Bedste minivan leje i Fresno Lufthavn

Den fornuftigste løsning som ‘people carrier’ eller familiebil med plads til op til 7 personer og bagage er naturligvis en Dodge Grand Caravan.

Denne MPV-minivan vil bare ikke dø. Dodge Grand Caravan er Fiat-Chrysler koncernens ‘cash-cow’ og sælger til alles overraskelse stadig godt; ikke mindst til flådeejere og især til biludlejningsselskaber. Det er pladsen og prisen, den vinder på.

Priserne for at leje vidunderet starter ved omkring 2000-2500 kroner per uge ved Fresno Lufthavn billeje. Check priser i søgefunktionen herover.

Dodge Caravan 2018 sliding door

Minivan til 7 personer med skydedøre og fancy sæde-arrangement – Dodge Grand Caravan.

Bilen har figureret i Chryslers prisliste siden år 2008 (!!) og er still going strong med hensyn til pladsforhold, antal cup-holders og foldesæder.

Standard er nu en 3,6 liters Pentastar V6 engine med 283 hestekræfter. Det lyder alt sammen meget godt, og er man 6-7 personer er det absolut billigste billeje anbefaling til Fresno Lufthavn.

Bedste store (meget store) SUV leje – så taler vi rigtig amerikanerbil

Mange danskere har endnu ikke 100% mod på at leje en rigtig stor full size SUV, men hvorfor ikke?

Der er masser af plads på de amerikanske Highways – og amerikanerne kører selv rundt i om muligt endnu større biler med en vægt på 2,5 tons eller mere – også som pensionister.

Chevrolet Tahoe

Fresno Airport Car Rental – anbefaling af lejebil Chevrolet Tahoe.

Guide-USA anbefaling: Der er ikke den store forskel i pris mellem en Grand Caravan minivan leje og en rigtig full size SUV.

Begge kan bookes som billeje Fresno Lufthavn for stort set samme pris. Er I kun 5 personer, så tag den store SUV – det tilføjer noget ekstra til jeres tur til USA 😉

Se også: Yosemite – National Park Service