Billeje Hilo Lufthavn Hawaii – gode råd til valg af bil

Gode råd til billeje Hilo Lufthavn – ITO

Billeje Hilo lufthavn kan bookes hos Alamo, Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Enterprise, Europcar, Fox, National, Payless med flere. Hos hvilket selskab, man finder billigste lejebil i Hilo Lufthavn, svinger meget.

Herunder finder du tips og gode råd til billeje Hilo Lufthavn på Hawaii.

The Big Island Hawaii kort

Lufthavnen Hilo på Hawaii (The Big Island).

Hawaii øen er med 10.430 km2 på størrelse med Fyn og Sjælland lagt sammen. En lejet bil er uden sammenligning den letteste og bedste måde at komme rundt på Hawaii på.

Lufthavnen Hilo – (forkortes ITO) ligger på den nordøstlige del af øen. Den anden lufthavn på Hawaii øen er Kona Airport, som er betydeligt større.

Bedste deals – biludlejning Hilo Lufthavn

Guide-USA.dk anbefaler at undgå de allermindste biler på en destination som Hawaii og i særdeleshed på The Big Island, hvor mange tilbringer den længste del af deres Hawaii-besøg.

Der er masser af gode alternativer i de lidt større bilklasser. De bedste deals set med økonomiske dansker-øjne er ofte i den lille mellemklasse (i USA kaldet intermediate class).  Her finder man blandt andet Toyota Corolla, VW Jetta og Nissan Altima.

Toyota Corolla rental car

Billigste gode udlejningsbil på Hawaii – Toyota Corolla er blandt de bedste deals.

Toyota Corolla er ikke den samme bil i USA og Canada som den tilsvarende Toyota Auris i Danmark. Alle USA modeller fra udstyrs-niveau LE og opefter har klimaanlæg med temperaturstyring og desuden bak-kamera standard.

Den mest basale Toyota Corolla ‘L’ udgave vil ikke findes hos mange udlejningsselskaber, hvis nogen overhovedet, da den kun er marginalt billigere i indkøb.

Skulle det ske at man får en meget basal udlejningsbil i én af de billigste bilklasser, kan man regne med at denne også har bak-kamera, da det blev lovpligtigt i USA for alle nye biler i maj-18.

Alamo, National og Enterprise (de er alle del af Enterprise gruppen) på Hawaii tilbyder ofte Toyota biler. Pris for leje af en Toyota Corolla (altid 4 døre i USA) starter fra under 2000 kroner for en uges billeje fra Hilo Lufthavn ved booking på Guide-USA.dk.

SUV og minivan leje på Hawaii

Mange vælger SUV og minivan efter pladsforhold. Ofte er største og billigste minivan-leje på Hawaii en Dodge Grand Caravan.

En Grand Caravan eller Chrysler Town & Country (samme bil) er et stort og rummeligt køretøj, hvor der også er plads til surf-udstyret og dit bodyboard. Selv om The Big Island faktisk er den yngste af alle Hawaii øer og derfor har færre strande og surferspots, er mange af Grand Caravan lejebilerne præget af surfer-liv. De fleste gode surfer-spots ligger på den vestlige del af øen (Kona).

Der findes dog andre minivan og SUV lejebiler, som er langt mere moderne. Kig efter tilbud på minivan-leje af eksempelvis Chrysler Pacifica eller Kia Sedona. Begge er meget mere moderne og velkørende, men også ofte lidt dyrere at leje end den ‘gamle’ arbejdshest Dodge Grand Caravan

Dodge Grand Caravan 2019

Plads til næsten hvad det skal være i en Dodge Grand Caravan minivan.

Anbefaling af åben bil? – Lej en Ford Mustang Convertible!

Erfaring på Guide-USA.dk redaktionen: En cabriolet er blandt de bedste deals ved leje på alle Hawaii øer. Favoritten er Ford Mustang, der i nyeste face-lift udgave har et let optimeret look med en skarpere front-spoiler og små-forbedringer i kabinen.

Ford Mustang Convertible Hawaii

Billig lejebil anbefaling: Prøv åben Ford Mustang Convertible på Hawaii.

Hawaii er desværre ikke det billigste sted i USA at leje en åben bil, men prisforskel til andre mellemstore biler er trods alt relativ lille. For afgiftsplagede danskere er en åben Ford Mustang lejebil på Hawaii stadig fundet til pengene. Prisen for den åbne fornøjelse starter typisk ved 2800-3200 kroner per uge afhængig af sæson.

Guide-USA råd: På The Big Island giver cabriolet-leje langt mere mening end på eksempelvis Kauai øen, hvor det regner langt mere.

Vores anbefaling: Book din åbne bil på Maui, Oahu eller The Big Island.

Masser af sol på The Big Island – se mere i video nedenfor.

Video: Gode råd og anbefalinger til besøg på The Big Island, Hawaii.

Hawaii billeje – anbefaling og gode råd til valg af familiebil?

Vores anbefaling til familien på op til 5 personer: Vælg en Ford Edge eller en Hyundai Santa Fe i den lidt større SUV klasse. Sidstnævnte er med stor sandsynlighed ny model, hvilket giver en fordel.

En Toyota RAV4 er også en udmærket SUV udlejningsbil, og den nye RAV4-model er større end den foregående, så den med lidt god vilje kommer op i intermediate-størrelsen. Billigste gode mulighed for SUV leje er ofte en Ford Escape, der er lidt mindre end de ovennævnte og svarer til en europæisk Ford Kuga.

Glem derimod Jeep Renegade og andre lignende sub-compact SUV’s, som anses for at være småbiler i USA. De er ikke værd at leje med den meget begrænsede besparelse med mindre man kun er 2 personer.

Se guide til valg af SUV-bilstørrelse ved USA billeje.

Toyota RAV4 2019 Florida

Toyota RAV4 blandt de billigste mellemstore (compact-intermediate) SUV lejebiler på Hawaii.

Ved USA billeje er der fordele ved at booke bilen på forhånd hjemmefra (fra Europa), idet man som ‘pre-booked’ europæisk kunde får en langt bedre forsikring uden at skulle betale ekstra.

Se mere om forsikring og USA billeje.

Man slipper med andre ord for at skulle parlamentere om køb af tillægsforsikringer ved skranken og kan med ro i sindet blot sige ‘nej tak’.

Relaterede links:

Hawaii officielle turist-guide.

Book oplevelser på The Big Island.

Where to stay on Big Island – a neighborhood guide.