Billeje Honolulu Lufthavn Hawaii – største lufthavn på øgruppen

Billeje Honolulu Lufthavn, Hawaii

Turen til Hawaii starter som regel med fly til Honolulu Airport – HNL. Lufthavnen kaldes også for Daniel K. Inouye International Airport efter den berømte senator Daniel Ken Inouye (1924-2012), som repræsenterede Hawaii i kongressen i næsten 50 år fra 1963 til 2012. 

Med Hawaii som destination er det let at booke bil til kør-selv-ferie uden at omkostningerne til billeje Honolulu Lufthavn vælter budgettet. Husk at booker du hjemmefra (fra Europa) får du meget bedre forsikringsbetingelser end, hvis du booker direkte i USA.

Oahu Hawaii

Honolulu Airport – kort over Oahu øen.

Honolulu Airport – HNL ligger på den sydlige del af Oahu øen, og  har næsten nået en størrelse som Oslo-Gardermoen målt på antal passagerer; dvs. små 22 millioner.

Los Angeles Airport LAX har flest rejsende til Honolulu Airport – HNL. De øvrige Hawaii lufthavne Kahului, Kailua-Kona, Lihue og Hilo har dog sammenlagt mere trafik til Honolulu Airport and LAX.

Der er ingen direkte flyruter fra Europa til Hawaii, men til gengæld gode forbindelser fra alle større amerikanske lufthavn og specielt fra Californien.

Søg den perfekte Hawaii udlejningsbil på Cartrawler USA herover. Når man søger på Honolulu Lufthavn billeje får man det største udvalg op på hele Hawaii. Vælg mellem tilbud fra Alamo, Avis, Dollar, Enterprise, Europcar, National, Thrifty og mange flere.

Ford Mustang EcoBoost 2,3 Convertible 2018

Bedste udlejningsbil på Hawaii – Ford Mustang Convertible.

Erfaring på Guide-USA.dk redaktionen: En cabriolet er den bedste deal ved leje af bil på Oahu. Man når at nyde køretøjet længere, da Oahu som regel er øen, hvor man tilbringer mest tid – og prisforskellen til andre biler er relativ lille.

Herunder anbefalinger til leje af billigste Hawaii bil i forskellige bilklasser.

Billeje Honolulu Lufthavn – anbefaling hvis man er en familie?

Hawaii anbefaling billeje: Undgå for alt i verden de allerbilligste lejebiler.

Som følge af de ekstremt mange turister, er det muligt for biludlejningsselskaberne at tage overpris for de mindste biler, som Chevrolet Spark, Toyota Yaris, Ford Fiesta og lignende ‘midgets’ i bilverdenen i USA. Guide-USA anbefaling: Det er simpelt ikke værd at betale 1800-2000 kroner per uge for sådan en lille ‘møgspand’ – med mindre man er alene og/eller på meget stramt budget.

Inden for klassen af billige biler har alt tilsyneladende dobbelt eller næsten dobbelt pris på Hawaii – og også ved billeje Honolulu Lufthavn. Vælger man alligevel at springe på spare-vognen, kan man glæde sig til at få udleveret en, som regel, velholdt bil, som dog i pladsforhold og ikke mindst med kapacitet på air condition anlægget, overhovedet ikke er gearet til Hawaii.

Leje af bil på Hawaii er ikke billigt, men man let får én, to eller tre bilklasser bedre bil ved billeje Honolulu Lufthavn ved at betale få hundrede eller en plovmand eller to ekstra.

Kia Sedona 2019 front image

Hawaii minivan billeje – en fornuftig stor bil er Kia Sedona fra eksempelvis Europcar

Til familiebrug er en minivan med 7 sæder den bedste deal. Eksempelvis Kia Sedona med skydedøre i hver side udmærker sig med altid i US-versionerne at have en stærk V6 motor på 276 hestekræfter; rigeligt til de fleste. Der kan være enten 7 eller 8 siddepladser i en Kia Sedona, hvilket vil fremgå af tilbud.

Er der ingen tilbud på Kia Sedona minivan, er en Chrysler Pacifica minivan en noget mere moderne konstruktion end den mest normale minivan USA udlejningsbil: Dodge Caravan / Dodge Grand Caravan / Chrysler Town & Country – alle samme bedagede store 5-meters køretøj i forskellige udgaver.

Alternativet er at leje en SUV, hvor man som minimum skal op i compact class SUV; dvs. en Ford Escape eller en Toyota RAV4 for at få god plads. De lidt større Hyundai Santa Fe eller Ford Edge er bedre. Specielt Ford Edge fra typisk Avis eller Budget kan anbefales.

Sjovt nok er prisforskellen fra en Hyundai Santa Fe eller Ford Edge op til en rigtig stor SUV ved billeje Honolulu Lufthavn ofte ikke særlig stor. Man kan derfor med fordel overveje, om man skal benytte lejligheden til at prøve en fuldfed Chevrolet Tahoe SUV fra eksempelvis Alamo til samme pris eller marginalt mere end de noget mindre intermediate/standard SUV biler.

Chevrolet Tahoe Rental Car

En rigtig amerikanerbil – Chevrolet Tahoe SUV i full-size klassen.

Hvad koster billigste billeje i Honolulu Lufthavn?

Det er svært at finde en bil under 1800 kroner per uge. Gode compact SUV, som Toyota RAV4 eller Ford Escape løber gerne op i 2500-3200 kroner per uge. Det sker dog at der findes billigere tilbud.

De store SUV biler, som ovenstående Chevrolet Tahoe, kan som regel bookes for 3500-4000 kroner per uges Hawaii billeje i Honolulu Lufthavn. En Ford Edge lander typisk på mellem 3000 og 3500 kroner per uge; af og til lidt billigere.

Sjove biler – billeje Honolulu tips

Det sker at der kan findes usædvanlige biler til leje på Hawaii. Bedste all-round sjove bil er en Ford Mustang Cabriolet – eller Convertible, som denne biltype kaldes i USA.

Chevrolet Camaro Convertible kan også fås eksempelvis hos Dollar og Thrifty, men regn ikke med at hverken Mustang’en eller Camaro’en kommer med V8 kværn. Årsag: biler med V8 motor dyrere at forsikre for biludlejningsselskaberne og også lidt dyrere at servicere. Begge er dog rigeligt stærke og hurtige for langt de fleste.

Se også: Cabriolet-leje i USA.

Er man mere end to personer, skal man overveje om det væsentligt mindre bagagerum i en Chevrolet Camaro Cabriolet (200 liter bagageplads) er nok i forhold til Ford Mustang Cabriolet ( 320 liter bagageplads) inden booking.

Nissan Armada 2019

Hestekræfter-fest i SUV klassen – Nissan Armada går 1/4 mile på 15 sekunder.

Der findes imidlertid en sikker måde at få en V8’er på: Book én af de helt store SUV biler! Vælger man den 390 hestekræfter stærke 5,6 liter V8 Nissan Armada SUV (som tit kan findes hos Thrifty eller Dollar), skal en Mustang stå tidligt op for at hænge på. Armada SUV’en er ikke engang særlig dyr at leje; om end gerne lidt dyrere end den billigste Chevrolet Tahoe / Ford Expedition. Bemærk at Nissan Armada er en meget veludstyret bil – også i dén standardudgave, biludlejningsselskabet har købt til flådebrug.

Biludlejning Hawaii – altid billigst ved booking på forhånd

Det betaler sig altid at booke på forhånd. Mange overraskes over de billige lejebiler, som er til rådighed i USA. Hawaii er dog langt fra så billig at leje bil i, som Californien og Florida. Den primære årsag er naturligvis at der ingen konkurrence er fra turist-billeje fra andre stater i USA eller fra kørsel i egen bil, idet man flyver til Hawaii – punktum!

Ford Edge 2019

Billeje USA – Avis og Budget har ofte gode tilbud på mellemklasse SUV’en Ford Edge.

Især i forhold til billeje-forsikring er der store fordele ved at booke bilen på forhånd hjemmefra. Se mere om forsikring og USA billeje.

Relateret link: Officiel turist-guide til Oahu på Hawaii.

Relateret artikel om billeje i Kahului Lufthavn, Maui:

Tips til biludlejning i Kahului Lufthavn – Maui på Hawaii