Billeje Lihue Lufthavn Hawaii – øen Kauai

Anbefalinger til billeje Lihue Lufthavn – LIH

Når man søger billeje i Lihue Lufthavn herover, får man det største udvalg præsenteret med tilbud fra eksempelvis Budget, Dollar, Alamo, Avis, Thrifty, Enterprise, Europcar, National, Fox, Payless med flere.

Den vestligste større ø på Hawaii er Kauai; også omtalt som Kaua’i øen – ‘have-øen’ eller på engelsk The Garden Isle. Der er ingen direkte flyruter fra Europa til Hawaii, men til gengæld masser af flyforbindelser fra store amerikanske lufthavne; især fra lufthavne i Californien.

Søg den perfekte Hawaii udlejningsbil med Cartrawler USA herover.

Kort Kauai Island Hawaii

Lufthavnen ligger ved Lihue på den østligste del af Kauai.

Kauai er på størrelse med Lolland og let at finde rundt på. Som altid i USA kan man næsten ikke undvære en bil.

Bedste deals – biludlejning Lihue Lufthavn

Guide-USA.dk anbefaler at undgå de allermindste biler på en destination som Hawaii.

Hovedårsag: den normale temperatur og luftfugtighed på Hawaii om dagen er ofte så høj at air condition i en lille billig bil slet ikke kan følge med.

For få hundrede kroner ekstra per uge (og nogen gange til næsten samme pris), kan man få en lidt større bil, som Toyota Corolla, VW Jetta, Chrysler 200 eller Nissan Altima, hvor man for det første sidder meget bedre, har mere bagageplads og ikke mindst kan temperaturen i kabinen stilles, som man ønsker. Det skal bemærkes at temperaturen på øen sjældent kommer over 30 grader. Til gengæld er luftfugtigheden konstant og relativ høj i det tropiske klima. Forvent at der stort set altid er 25-29 grader ved kysten; lidt koldere inde i landet.

Toyota Corolla rental car

Billigste gode udlejningsbil på Hawaii – ofte en Toyota Corolla.

Toyota Corolla har en lidt anderledes snude i USA (og i Kina) end en tilsvarende Toyota Auris i Danmark. Alle nye modeller fra udstyrs-niveau LE og opefter har klimaanlæg med temperaturstyring og desuden bak-kamera standard. Den mest basale ‘L’ udgave vil ikke findes hos mange udlejningsselskaber, hvis nogen overhovedet, da den kun er marginalt billigere i indkøb.

Alamo, National og Enterprise på Hawaii har ofte Toyota biler i flåden. Pris for en 4-dørs Toyota Corolla er som regel under 2000 kroner for en uges billeje fra Lihue Lufthavn ved booking på Guide-USA.

Åben bil? – Lej en Ford Mustang Convertible!

Erfaring på Guide-USA.dk redaktionen: En cabriolet er blandt de bedste deals ved leje på alle Hawaii øer. Favoritten er Ford Mustang, der i nyeste face-lift udgave har fået en lidt skarpere front-spoiler and andre detalje-opdateringer.

Ford Mustang Convertible Hawaii

En åben Ford Mustang Convertible skal prøves, når man rejser til Hawaii.

Hawaii er ikke det billigste sted i USA at leje en cabriolet, men prisforskellen til andre biler er relativ lille, da alle bilklasser er lidt dyrere at leje end i eksempelvis Californien eller Florida.

I forhold til øen Kauai, er en cabriolet lejebil bestemt værd at overveje, men skal man besøge andre Hawaii øer, vil Kauai nok vise sig at være den mest regnfulde. Derfor er den åbne bil måske bedre at booke på Maui, Oahu eller The Big Island.

Faktisk regner det af og til ret så meget på The Garden Isle – se mere i video nedenfor.

Video: Gode råd og anbefalinger til besøg på Kauai.

Mere om Kaiai øen på den officielle turist side. Der er ikke rigtig nogen vej uden om at leje bil, hvis man gerne vil se øen. Offentlig transport findes stort set ikke.

Bemærk også at der er lave hastighedsgrænser på store dele af vejnettet – helt ned til 15 miles i times (ca 23 km/t).

I forhold til mange andre destinationer i USA er øen ikke udviklet til masseturisme og det gør den ekstra charmerende. Besøgende fra Europa vil ikke lægge så meget mærke til manglende faciliteter, som amerikanske turister måske gør. Man kan godt sammenligne Kauai lidt med Azorerne, hvor mange ting også foregår, som de altid har gjort.

Tropeøen har ikke fået navnet The Garden Isle for ingenting. Find oplysninger om parkerne (State Parks) på Kauai, som er særdeles populære til hiking og camping. Jurassic Park filmen har optagelser fra de flotte State Park områder.

Video: Her blev der optaget scener til filmen Jurassic Park.

Kauai billeje – anbefaling af familiebil?

Hawaii anbefaling billeje: De allerbilligste lejebiler i SUV klassen er ikke særligt gode. Bedre er det, hvis man er en familie at satse på en god mellemstor SUV, som Ford Edge eller Hyundai Santa Fe. Sidstnævnte er med stor sandsynlighed ny model. En Toyota RAV4 er også en udmærket udlejningsbil.

Hyundai Santa Fe SUV Rental

Hyundai Santa Fe blandt de billigste mellemstore (intermediate) SUV lejebiler på Hawaii.

Skal der være ekstra god plads, er en Kia Sedona med skydedøre og standard V6 motor på 276 hypper en ganske fortrinlig bil med 7/8 sæder. Antal sæder ses i tilbud i søgemaskinen ovenfor.

Kia Sedona 2019 front image

Minivan leje på Hawaii – kræfter kombineret med fornuft ved leje af Kia Sedona fra eksempelvis Europcar.

En anden god minivan billeje-deal på Hawaii er Chrysler Pacifica, som ofte fås hos Budget.

Chrysler Pacifica er langt mere moderne end den bedagede Dodge Grand Caravan / Chrysler Town & Country, som er standard minivan hos stort set alle udlejningsselskaber i USA. Størrelsesmæssigt er de ens. En Pacifica er faktisk et par centimeter længere, men føles mindre og bedre på vejen end den ældre søster-minivan. Dodge Grand Caravan er altid konfigureret med 7 sæder. En Chrysler Pacifica har som regel 8 sæder.

Se også: Guide til minivan leje i USA.

Chrysler Pacifica Minivan

Chrysler Pacifica minivan – langt bedre deal end Dodge Grand Caravan.

Som altid ved USA billeje er der store forsikringsmæssige fordele ved at ved at booke bilen på forhånd hjemmefra (fra Europa).

Se mere om forsikring og USA billeje.