Gode råd om kørsel med autocamper i USA

Ved første øjekast kan en autocamper i USA synes meget stor.

Længden for den populære lille mellemstørrelse C23 er mellem 6 og 6,8 meter, mens en C25 autocamper er ca. 7,5 meter lang.

Se også: Lej autocamper i USA.

Man skal dog huske at selv om det ville være sin sag at parkere sådan en ‘bus’ anstændigt i en dansk by, befinder man sig i en anderledes og langt mere tilforladelig verden, når man lejer RV-autocamper i Staterne. Ofte lejer danske turister, hvad der i USA anses for en mindre RV – dvs. en C22, C23, C25 eller lignende autocamper.

Kørsel med autocamper i USA

Godt råd til kørsel med autocamper i USA:
Med en autocamper bør man ALTID holde sig til asfalt.

Glem derfor bekymringerne omkring plads på vejen og plads til at parkere. Der er rigelig plads til et 6, 7 eller 8 meter langt køretøj langt de fleste steder.

Eneste virkelige advarsel omkring kørsel i autocamper i USA kan ses i video nederst i artikel.

Kørsel med autocamper i USA

Du kan fint køre autocamper i USA med dit normale danske kørekort til personbil. Den største hurdle i forhold til at kørsel med autocamper i USA er i høj grad den psykologiske barriere overfor at skulle håndtere så stort et køretøj.

Se også: Husk internationalt kørekort i USA.

Kan man overvinde sig selv, eller er man på forhånd ‘bygget til’ at prøve kræfter med større køretøjer (eller har lastbilkørekort) er kørsel i autocamper i USA en leg. Selv personer, som ikke før har kørt store biler, kan sagtens blive dus med kørsel i USA RV – så længe det foregår i USA, hvor der er god plads.

En autocamper/mindre motorhome er basalt set en varebil med en beboelsesopbygning monteret på chassiset i stedet for varerum. Der kræves blot normalt kategori B kørekort til personbil for at føre en sådan i USA; også hvis den eventuelt vejer over 3500 kilo. Man skal dog være mindst 21 år gammel.

Visse ting skal man som nybegynder være opmærksom på ved kørsel med autocamper i USA. Det gælder eksempelvis:

 • Højdebegrænsninger – læs dem altid, hvis du har lejet én af de store autocampere.
  Bemærk: En normal USA autocamper vil som regel sagtens kunne smutte under langt de fleste forhindringer, men vær alligevel opmærksom og hav en altid en ide om, hvor højt dit køretøj er.
 • Vende-radius – en autocamper i USA vender man ikke lige rundt på hvilken som helst vej.
  Godt at vide: Der er heller ingen, som forventer at du vender din autocamper midt på vejen – så lad være med det! Kør i stedet ind på en parkeringsplads, restaurant-parkering eller lignende og vend rundt dér.
 • Manglende udsyn ved bakke-manøvre – selv om sidespejlene på en RV er mega-store, er der altid blinde vinkler, så pas på og kør altid meget langsomt, når du bakker.
 • Bremselængde – bremser du kraftigt fra 50, 60 eller 70 mph, tager det tid og ekstra meter at få et tungt køretøj ned i fart. I starten er man nødt til at opføre sig lidt som en lastbil/truck- eller bus chauffør inden man kender en autocampers begrænsninger med hensyn til bremselængde. Husk at lære dine bremser at kende, når du kører de først 10 km af turen (gælder alle lejebiler).
 • Orientering – sørg også for at være ekstra opmærksom på motorcykler, meget lave sportsvogne og lignende lave køretøjer og – i sjældne tilfælde – cyklister. Orientér dig grundigt før du skifter bane. I USA kommer der sjældent meget hurtigtgående køretøjer bagfra (med mindre du kører som en snegl) – men pas på alligevel.
 • Rattet i en RV sidder mere vandret end lodret. Det kræver lidt tilvænning, men der er mening med galskaben. En autocamper i USA skal styres lidt som en bus – så med mange nødvendige tag i rattet giver det mening at det sidder lidt mere vandret i forhold til en personbil.
 • Benzinøkonomi – tro ikke at du kan køre ‘økonomisk’, hvis du ikke på forhånd kender til kørsel i autocamper i USA størrelse. Det kræver indledningsvis brug at køretøjets hestekræfter at navigere rundt. Senere lærer man at være mere nøjsom med dråberne, hvis man har lyst til det 😉

National Geographic har følgende tips til campervan driving.

Advarsel ved kørsel med motorhome i USA

Og så lige en særdeles vigtig advarsel: Don’t Ever Mess With Mud!

Med en autocamper skal man ALTID holde sig til asfalt – se lærerig video herunder:

YouTube Video: What Not to Do in an RV (an RV Newbie Mistake)

Se også: Guide til leje af autocamper i USA.

Kørsel med autocamper – relaterede artikler og links:

Bilkørsel og færdselsregler i USA

Hvilken autocamper størrelse skal du vælge?

Gratis overnatning i autocamper i USA