Ordliste – Lej motorhome i USA

Ved leje af autocamper, reservering af campingpladser og generelt ifm. planlægning af ferie med motorhome dukker der nogle ord og termer op, som du ikke støder på ved leje af almindelig udlejningsbil.

Ordliste - lej motorhome

Gå direkte til booking af autocamper via Motorhome Republic søgemaskine eller Camper Travel søgemaskine.

Herunder følger forklaring på nogle af de typiske brugte ord og udtryk, som det er vigtigt at kende betydningen af, når du skal leje autocamper i USA. Ordlisten er delt op i

  • Booking af autocamper
  • Campingpladser for RV
  • Udstyr og brug af autocamper

Ordforklaring vedr. forsikring ifm leje af motorhome i USA finder du i artiklen Forsikring autocamper leje USA.

Ordliste – Booking af autocamper

Slide out – Hvad betyder Slide out?
På nogle af de lidt større motorhomes – fra C25 og opefter – kan dele af siden på autocamperen elektrisk køres ud, når køretøjet holder stille. Dette skaber bedre plads i køkken, ved spisesektionen mv., og evt. sovesofa får ligeledes bedre plads til at blive slået ud. Denne feature kaldes Slide out, og på de største campere – ikke mindst på Class A typerne – kan der forfindes flere Slide outs på begge sider af køretøjet – og endda også i bagenden af camperen. Læs evt. artiklen Hvilken størrelse autocamper skal man vælge.

Non-slide – Hvad betyder Non-slide?
Ikke alle større autocampere kommer med Slide out, og derfor vil du under søgninger i søgemaskine for autocamper kunne se udtrykket “Non-slide” nævnt ved de større motorhomes uden Slide out feature.

Awning – Hvad betyder Awning?
Lejer du autocamper i USA om sommeren vil en mulighed for at sidde i skygge udenfor autocamperen være en fordel. En solskærm – Awning – er løsningen, og den er monteret på en del af køretøjerne. Solskærmen er oftest fastmonteret på siden af et motorhome, og kan slåes ud når man holder stille. Du vil kunne opleve, at det er muligt at tilvælge awning på nogle af de mindre campere.

Autocamper solskærm

Awning / solskærm er rar at have, når man spiser udenfor i solskin.

Personal Kit – Personlig Udstyrspakke:
Ifm. booking af autocamper kan du tilføje leje af Personal Kit, som består af pude, dyne/sovepose, sengelinned samt stort og lille håndklæde. Personal Kit kan i ifm. kampagner være inkluderet – dog oftest udenfor højsæsonen. Lejeprisen per person ligger typisk fra $35 til $70. Nogle vælger at købe billige tæpper, puder og håndklæder i et indkøbscenter umiddelbart efter afhentning af motorhome i stedet for at leje Personal Kit.

Vehicle Provisioning Kit / Kitchen Kit – Motorhome Udstyrspakke:
Ifm. booking af motorhome kan du tilføje leje af Vehicle Provisioning Kit – kan også blive kaldt Kitchen Kit ved nogle udlejere af autocampere, hvilket typisk bl.a. inkluderer leje af gryder, pander, skåle, si, grydeske, paletkniv, skærebræt samt service inkl. bestik, glas og kopper til max. antal personer som autocamperen er beregnet til. Lejepris per køretøj er oftest mellem $50 og $100. Ligesom ved Personal Kit vælger nogen lejere af motorhome at køre forbi et velassorteret supermarked og købe køkkengrej istedet for at leje gennem udlejer af autocamperen.

Convenience Kit – Samlet Udstyrspakke:
Ved nogle udlejningsselskaber slår man Personal Kit og Vehicle Provisioning / Kitchen Kit sammen og kalder det Convenience Kit. Denne samlede udstyrspakke består således både af dyner, puder, håndklæder, gryder, service osv. og skal derfor bookes per person. Lejeprisen for Convenience Kit per person ligger typisk mellem $50 og $90. Dette kan man således også vælge at undlade at leje og købe selv, når man har afhentet autocamperen.

Vehicle Preperation Fee – Klargøringspakke:
Nogle udlejningsselskaber inkluderer ligeledes en Vehicle Preperation Fee, som dækker selskabets udgifter til at gøre autocamperen klar inden afhentning. Dette gebyr kan man normalt ikke slippe for udover i de perioder, hvor udlejningsselskabet kører rabat-kampagner. Vehicle Preperation Fee udgør typisk mellem $80 og $250.

Milage Package – Miles-Pakker:
Ved leje af motorhome i USA betaler man for antal miles man kører, og det er billigst at købe miles-pakker i forvejen frem for at afregne efterfølgende. Det er således en god ide at estimere på forhånd hvor mange miles den planlagte rute vil løbe op på og derefter købe Milage Packages, som typisk indeholder 500 miles eller 100 miles.

Priser for Milage Package varierer lidt fra selskab til selskab og er ikke mindst afhængig af størrelse af autocamper du ønsker at leje – jo større jo dyrere bliver det. En 500 Miles Package kan således variere meget – lige fra ca. $130 til ca. $300.

Overskydende miles bliver ikke refunderet ved aflevering af autocamper, mens du vil skulle betale for extra miles, hvis du overskrider de forudbestilte miles. Gebyr per extra mile kan variere mellem ca. $0,25 og ca. $0,50 – ligeledes dyrest ved leje af de største autocampere. Evt. extra gebyrer for miles vil blive opkrævet, når du returnerer køretøjet.

Ordliste – Campingpladser for RV

Pull Thru / Pull Through
RV pladser på campingpladsen, hvor det er muligt at parkere og efterfølgende køre derfra igen – UDEN at skulle bakke med autocamperen -kaldes Pull Thru sites. For chauffører, som ønsker at undgå at bakke med et motorhome kan Pull Thru sites være at foretrække på campingpladserne.

Full hookup og partial hookup
På campingpladser for RV – Recreational Vehicles – findes fortrinsvis to typer pladser for autocampere – Partial hookup og Full hookup. Hookup referer til tilslutningsmuligheder på de enkelte pladser på campingpladsen – herunder strøm, vand og afløb. Partial hookup betyder mulighed for vandtilførsel og strømtilslutning, mens Full hookup betyder tilslutningsmulighed til både strøm, vand og afløb.

Autocamper full hookup

Full hookup: sort=strømkabel, mørkeblå=vandtilførsel, lyseblå=afløbsrør.

Dump station
På RV campingpladser vil du kunne finde en såkaldt Dump station, som er der, hvor man kan køre hen med sin camper og tømme sin spildevands- og toilettank. I tilfælde hvor man ikke ligger på en Full hookup plads og således ikke tilsluttet eget afløb, kan man således køre hen til Dump station og tømme tankene der.

Læs også hvordan man finder gratis overnatning i autocamper

Ordliste – Udstyr og brug af autocamper

Tow/Haul mode
Ved stejle opkørsler eller nedkørsler er der i nogle autocampere mulighed for at benytte Tow/Haul knappen. Er Tow/Haul mode aktiveret, vil det automatiske gearskifte blive ændret således, at motoren kører med højere omdrejninger og lavere gearing op ad stejle veje. Ligeledes vil Tow/Haul mode aktive motorbremsning, hvilket bevirker at motoren hjælper til med at bremse under stejle nedkørsler.

Generator
Er der indbygget generator på autocamperen benyttes denne til at levere strøm til det mere strømkrævende udstyr i tilfælde, hvor man ikke har mulighed for strømtilslutning når camperen holder stille. Eksempelvis aircondition i et motorhomes campingdel kan ikke køre på køretøjets batterier, og kræver således enten strømtilslutning på campingplads eller via generator.

Leveling blocks
For at toilet og afløb kan fungere optimalt, skal autocamperen helst stå plant, når køretøjet er parkeret. Så parkerer man på et ujævnt sted, hvor køretøjet ikke står plant bør man anvende bilramper / leveling blocks, som typisk er en del af udstyret i et motorhome.

Ordliste - Lej motorhome i USA

Leveling blocks, som benyttes for at få køretøjet til at stå plant ved parkering.

Fresh water tank
Vandbeholderen i en camper kan rumme alt fra 15 liter i en mindre campervan / Class B og op til små 200 liter i en Class A autocamper. Vandet fra friskvandsbeholderen benyttes, når man holder pauser på køreture samt på naturcampingpladser, hvor der ikke er mulighed for direkte vandtilslutning til autocamperen.

Water pump
Vandpumpen i autocamperen kan tændes, når man benytter vand og toilet, mens camperen ikke er tilsluttet vandtilførsel på campingpladsen. Benyttes for at få det korrekte vandtryk i vandhaner, bruser og toilet.

Black water tank
I autocampere med toilet installeret vil der være både en spildevandstank fra køkken, håndvask og bad samt en tank fra toilettet. Black water tank kaldes toilet-tanken.

Grey water tank
Spildevandstanken som indeholder vand brugt i køkken, bad og håndvask kaldet Grey water tank. Når man på campingpladsen tømmer tankene i ved enten en Dump station eller via Full hookup bliver begge tanke tømt via samme afløbsslange.

Toilet chemicals
Et autocamper toilet benytter forholdsvis mindre vand til udskyldning end et normalt toilet, og Black water tanken er ligedes ikke langt fra toilettet. Begge forhold gør at der vil være risiko for lugtgener på toilettet, og for at undgå dette benyttes toilet chemicals, som kommer i forskellige udformninger – eksempelvis i stor pilleform eller i små plastposer. Der vil oftest følge et par Toilet chemicals med, når man afhenter autocamperen, og under gennemgang af det lejede motorhome, vil udlejningsselskabet vise, hvorledes man benytter kemikalierne. Efterfølgende vil man kunne købe yderligere toilet chemicals i supermarkeder i USA.