Hvor langt på literen? – benzinøkonomi ved leje af motorhome/autocamper i USA

Vi får ofte følgende spørgsmål: Hvor langt kører en autocamper på literen?

Hvor langt på literen en autocamper/motorhome kan køre afhænger af flere faktorer. Læs vores anbefaling med tips til kørsel i motorhome i USA samt valg af autocamper med den bedste brændstoføkonomi.

Bemærk at i USA er benzinøkonomi et stort emne for tiden (med høje oliepriser). Termen, der anvendes for benzinforbrug, er gas mileage , som naturligvis altid angives i gallon.

Benzinforbrug ved kørsel i autocamper afhænger i høj grad af kørestil, men siden de fleste slapper af og nyder turen, kan man i gennemsnit regne med følgende benzinøkonomi ved leje af motorhome/autocamper i USA.

Compact RV C19

Den populære C19 motorhome version – her med Ford chassis.

Hvor langt på literen? – benzinøkonomi for C19, C22 og C25 RV’s

De efter danske forhold store autocampere/RV’s af typen C19, C22 og C25 er stort set identiske mekanisk set.

Alle har en Ford eller Chevy V8 benzinmotor med automatgear (naturligvis). Forskellene mellem de forskellige versioner ligger i camping-delen, hvor en C19 autocamper er den mindste og letteste.

Se mere om valg af autocamper størrelse i USA.

Man kan ikke nødvendigvis regne med ‘fabriks-tal’ for benzinøkonomi for motorhomes. Benzinforbrug fra autocamper-producenterne tenderer til at være for optimistiske. Hvor langt på literen, man kan køre i én af de efter amerikanske forhold mindre RV’s/autocampere afhænger af flere faktorer.

Motorhome brændstoføkonomi – hvordan påvirkes benzinforbrug ved kørsel i motorhome i USA?

  • autocamperens samlede vægt inklusiv bagage og passagerer
  • er der tale om fladt landskab eller er der kørsel i bjerge/mange bakker
  • kørestil i motorhome – en utålmodig chauffør af autocamper kan forværre benzinøkonomien betragteligt
  • brug af air condition – det koster ekstra benzin (op til 10% ekstra), når en kraftig aircon går fuld skrue
  • aerodynamik – en autocamper er allerede lidt af en bus, og har man yderligere ting på taget (roof rack/tagbagagebærer eller cykler), forværres benzinøkonomien kraftigt

Et kvalificeret bud på benzinøkonomi er at man ikke realistisk set kan regne med at køre mere end max. 5 km per liter benzin i gennemsnit. Det svarer til ca. 12 US miles per gallon.  Amerikanerne synes i øvrigt at det er forholdsvis ‘sparsommeligt’. Typisk rummer tanken i en Compact RV 40-55 gallon (150-208 liter), så man skal ikke ind og tanke så tit.

Se mere om nye autocampere/RV’s hos Thor – den største motorhome producent i USA.

Eksempel på brugt Thor Freedom Elite C22 autocamper til salg i USA.

Jo større/tungere motorhome, jo højere benzinforbrug. Mange vil opleve kun at kunne opnå en benzinøkonomi på 10 miles per gallon (ca 4,25 km/l) ved normal kørsel i en amerikansk autocamper. Er man i et bjergrigt område, kan 3 km/l hurtigt blive en realitet.

Et Compact RV C19 motorhome vil således typisk køre 10-12 miles per gallon i gennemsnit, hvis man ellers undlader at presse den dovne V8’er for meget. Nogen RV’s, eksempelvis Thor C22, kan fås med Fords V-10 gasoline engine.

I jævn fart over lange stræk kan en RV C19 måske listes til at gå 14-15 miles per gallon, men 10-12 mpg er mere realistisk; selv på langtur. Så regn med et forbrug på mellem 4 og 5 km per liter benzin; selv for mindste autocamper.

Sammenlign priser på leje af motorhome i USA.

Gas Mileage – hvordan omregner man benzinforbrug til kilometer på liter?

De allermest sparsommelige autocampere / mobile homes til leje i USA kan måske lige klemme sig op på 20 miles per gallon (MPG).

Det er dog sikkert kun med god vilje og let speederfod at 20 MPG som gas mileage nogen sinde vil være muligt på langtur i lille/mellemstor autocamper, men det kan selvfølgelig ske at lykkes for den mest forsigtige og benzinøkonomiske chauffør.

30 MPG svarer til 12,7 kilometer per liter benz i USA (MPG amerikansk gallon). En normal person bil med 30 MPG gas mileage anses for okay benzinøkonomisk 😉 20 MPG i USA svarer til omkring 8,5 kilometer per liter.

Det langt mere normale autocamper benzinforbrug på omkring 5 kilometer per liter (eller mindre) svarer til omkring 12 MPG (miles per gallon) eller mindre i gas mileage.

Se også link: Fuel MPG USA calculator.

En gallon er i USA 3,79 liter. I England er en gallon derimod 4,55 liter. Det skal ikke være let at omregne.

Læs også artiklerne: