Magic Kingdom Park

Den mest besøgte temapark i Walt Disney World er Magic Kingdom. Dette er stedet, hvor de populære Disney figurer og deres tilhørende fantasiverdener holder til. Derudover er det et overflødighedshorn af både vilde, hyggelige, sjove og børnevenlige forlystelser – så hvis turen til Florida inkluderer medrejsende børn eller barnlige sjæle er Magic Kingdom et must på rejsen.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Læs også: Spar penge på billetter til Disney og Universal

Magic Kingdom Park Disney Florida

Magic Kingdom i Disney World.

Hvad skal man opleve i Magic Kingdom?

Magic Kingdom er delt ind i 6 tema-områder med hver deres udsmykninger, attraktioner, figurer og specialiteter. Der foregår diverse shows, optog mv. iløbet af dagen og der vil derfor være rig lejlighed for at blive fotograferet sammen med ex. Mickey Mouse, Anders And, Woody og Askepot når du går rundt i tema-områderne.

Adventureland

I Adventureland finder du masser af sørøvere – ikke mindst Jack Sparrow fra den populære adventure film Pirates of the Caribbean. Tag den meget populære bådtur Pirates of the Caribbean tilbage til tiden, hvor piraterne regerede i de caribiske have. Denne attraktion kan være lidt skræmmende for de mindste pga. mørke områder og kanonskud.

Adventureland Magic Kingdom

Indgangen til Adventureland i Magic Kingdom.

I Adventureland kan du f.eks. også tage en tur på Aladdins flyvende tæppe i The Magic Carpets of Aladdin eller tage på den populære Jungle Cruise, hvor du på 10 min. kommer til at sejle på både Nilen, Mekong floden, Amazon floden m.fl.

Frontierland

Frontierland er primært domineret af cowboys og indianere og samtidigt finder du to af de mest populære attraktioner i Magic Kingdom – nemlig Splash Mountain og Big Thunder Mountain Railroad.

Splash Mountain er en vandrutsjebane attraktion på over 10 min, som er bygget op over historien om Bror Kanin. Historien, som tilbage i 1946 blev filmatiseret af Disney, handler om Bror Kanin, som sammen med en sulten ræv og en bjørn, tager ud og søger efter eventyr. Da forlystelsen er meget populær anbefales det at benytte en FastPass+ reservation på denne.

Læs om FastPass+ i generel artikel om Walt Disney World Orlando

Splash Mountain

Populære Splash Mountain i Frontierland.

Big Thunder Mountain Railroad er en rutsjebane, hvor du sidder i åbne togvogne og kører rundt på – samt inde i – et stort bjerg. På turen opleves bla. faldende bjergsten, minebyer og jordskælv. Denne attraktion kører nogle steder meget hurtigt og inkluderer skarpe sving – så kan umiddelbart ikke anbefales til mindre børn samt ældre, som ikke er rutsjebane-vant. En populær forlystelse; så det anbefales at benytte FastPass+ reservation på denne rutsjebane.

Liberty Square

Liberty Square er et af de mere fredelige områder i Magic Kingdom. Her kan du bla. besøge Hall of Presidents og i et flot show møde samtlige amerikanske presidenter lige fra George Washington, som var den først indsatte president i 1789. Besøget i Hall of Presidents giver desuden et overordnet indblik i USA’s historie.

Liberty Square Riverboat

Liberty Square Riverboat i temaområdet Liberty Square.

En hyggelig sejltur på 17 min. kan tages på Liberty Square Riverboat. Det er en stor re-produceret hjuldamper; Liberty Belle, som engang sejlede på Mississippi River. Under sejlturen kommer du bla. forbi en tidlig amerikansk nybygger familie, Harper’s Mill, Fort Langhorn, Wilson’s Cave Inn m.fl.

Den nok mest “spoky” attraktion i Disney World er Haunted Mansion i Liberty Square. Tag turen gennem det hjemsøgte hus og oplev spøgelser i mange afskygninger, overnaturlige fænomener, uhyggelige kirkegårde og meget mere. Oplevelsen er både gådefuld, humoristisk og nye overraskelser venter hver gang du entrerer et nyt rum.

Fantasyland

I Fantasyland ligger den mest ikoniske bygning i hele Disney World – Cinderellas Castle (Askepots Slot). Fantasyland er primært for mindre børn samt barnlige sjæle, som ønsker at tage en tur ind i Disneys populære eventyr-verdener.

Fantasyland er primært baseret på Disneys klassiske animerede eventyr film – bla. Peter Pan, Peter Plys (Winnie the Pooh) og Askepot (Cinderella).

Cinderellas Castle Disney World

Askepots slot – Cinderellas Castle i Disney World.

En af de mest klassiske attraktioner i Disney World er forlystelsen Peter Pan’s Flight. Hop ombord og kom med på et højtflyvende eventyr sammen med Peter Pan, som bla. flyver højt over Londons tage. Når turen rammer Never Land fortsætter turen gennem både vandfald, vulkaner og ned i piraternes grotte. Peter Pan’s Flight er populær for alle aldersgrupper, så husk at benytte FastPass+ reservation.

Besøg også Mickey’s PhilharMagic – en 4-D attraction, som tager dig på en magisk tur gennem mange af Disneys film. Den ca. 12 min. lange attraktion kombinerer de populære Disney figurer med den mest moderne computer animation.

The Seven Dwarfs Mine Train er en børnevenlig rutsjebane som åbnede i 2014 i Fantasyland. Den populære forlystelse fortæller historien om Snehvide på en helt ny måde. Efter ombordstigning på de 7 små dværges minetog går turen ind i dværgenes diamantmine alt imens musik og animerede figurer gengiver Snehvide historien. Meget populær; så det anbefales at benytte FastPass+ reservation på denne rutsjebane.

Tomorrowland

Tomorrowland var oprindeligt designet til at skulle afspejle Disneys syn på fremtiden. Men da fremtidsvisioner ofte skal revideres og opdateres valgte Disney at ændre konceptet i starten af 1990’erne. I 1994 blev tema-området således ændret til at fremstå som en retro-fremtidsvision ”Future that newer was”, og blev bygget op som science fiction forfattere fra 1920’erne og 1930’erne så fremtiden for sig dengang. I Tomorrowland møder du masser af neonlys, blankt metal og glas – ja selv palmer med glinsende metalblade.

I Tomorrowland finder du også et par af Magic Kingdoms mest populære forlystelser: Space Mountain og Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin.

Tomorrowland Magic Kingdom

Tomorrowland i Magic Kingdom.

Space Mountain stod færdig i 1975 og er dermed den ældste rutsjebane i Magic Kingdom, Orlando. Space Mountain er speciel, idet turen primært foregår i mørke for at øge fornemmelsen af at være ude i rummet – så det inkluderer naturligvis møde med asteroider, sorte huller mv. Space Mountain er ikke anbefalet til folk som ikke er vilde med mørke samt at være afskåret fra at følge med i rutsjebanens forløb. Det anbefales at benytte FastPass+ reservation.

Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin er en forlystelse, hvor du stiger ombord på Buzz Lightyear’s rumfartøj, hvori du finder et joystick og to laser pistoler. Med joystick’et kan du under turen rotere rumfartøjet 360˚ alt imens du med laser pistolen skyder på diverse mål markeret med ”Z” – for den onde Zurg. Efter turen kan du se hvor mange point du har fået og hvilken rang du har opnået. Denne forlystelse er et must for yngre børn, som kender Toy Story universet – på travle dage en god ide at benytte FastPass+ reservation.

Main Street USA

Umiddelbart efter du er kommet gennem indgangen til Magic Kingdom træder du ind i Main Street USA området. Dette tema-område er bygget op som en lille typisk amerikansk by, som den så ud i starten af 1900-tallet med bla. rådhus, brandstation, butikker og tidstypiske huse. Main Street er ligeledes området med en masse service steder så som hittegods (lost and found), førstehjælp, udlejning af klapvogne, pengeautomater osv.

Main Street USA Magic Kingdom

Main Street USA i Magic Kingdom.

Om aftenen når der affyres fyrværkeri er Main Street USA et godt sted at iagttage det fra. Cinderella Castle (Askepots Slot) for enden af Main Street bliver lyst flot op i alle farver og samtidig er man ikke så langt fra udgangen, når man skal hjem.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Se Crowd Calendar fra Undercover Tourist.