Epcot – oplev Future World og World Showcase

Epcot – tidligere kaldt Epcot Center – er Disneys 2. bedst besøgte temapark i Orlando. Epcot åbnede i 1982 som den anden temapark efter Magic Kingdom i 1971.

Læs også: Spar penge på billetter til Disney og Universal

Navnet Epcot står for Experimental Prototype Community of Tomorrow og Disneys oprindelige plan var at der skulle bo folk i dette fremtids-eksperimenterende område. Nye materialer, teknologier og ideer skulle afprøves, og planen var at området skulle huse ca. 20.000 beboere, som i real life skulle afprøve nye byplanlægnings metoder, transport metoder mv. Bla. skulle al bil-trafik foregå under jorden, således fodgængere og cyklister kunne leve et mere sikkert liv på gaden.

Epcot Orlando Disney World

Den ikoniske store golfkugle – Spaceship Earth – vartegnet for Epcot i Disney World Orlando.

Walt Disney opnåede dog aldrig at få hverken tilladelser eller fundraising/sponsorering til at kunne føre hans planer ud i livet, og efter hans død i 1966 blev de oprindelige planer for projektet screenlagt.

I stedet åbnede Epcot i 1982 som en Disney temapark – baseret på nogle af Walt Disneys få konkrete ideer til området. Epcot er delt op i to park sektioner: Future World og World Showcase.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Hvad skal man opleve i Epcot?

Future World

Som navnet antyder er denne del af Epcot fokuseret på det nyeste og fremtidige – indenfor adskillige områder og brancher. Energi, miljø-bevidsthed, kommunikation, transport, sundhed og teknologi er nogle af områderne hvor du igennem interaktive ”legepladser” kan blive undervist og have det sjovt samtidigt.

I Future World er der desuden adskillelige forlystelser, som appelerer til besøgende med hang til både hurtige/vilde attraktioner samt de mere rolige og oplysende af slagsen. Fire af de mest populære forlystelser er:

Mission: SPACE er en simulering af hvorledes det føles at sidde i et rumskib. I august 2017 blev denne forlystelse opgraderet således der nu kan vælges mellem en Orange Mission og en Green Mission.

Mission Space Epcot

Mission: SPACE i Future World.

Orange Mission simulerer hvorledes en affyring foregår og efterfølgende rumfart mod Mars. Rumskibet man sidder i er installeret i en stor centrifuge for at kunne opnå G-påvirkning på op til 2½ G og i cockpittet blæses stille luft på passagererne for at undgå køresyge. Umiddelbart inden ”affyring” får hver person i det 4-personers store cockpit en astronaut-titel – pilot, navigatør, kommandør eller ingeniør. Der er således nogle få simple opgaver som hver astronaut skal foretage under turen. Såfremt rotation og hurtige sæde-bevægelser ikke tiltaler dig bør du over den grønne mission.

Green Mission er en mere rolig forlystelse, hvor du under dit kredsløb rundt om jorden kan nyde de forskellige dele af jorden, som rumskibet flyver over. Også på denne mission har hver passager små opgaver undervejs på rumturen. Green Mission indeholder ingen rotationer og hurtige accelerationer, så her kan alle være med på turen rundt om jorden.

Det anbefales at benytte FastPass+ reservation i Mission: SPACE, idet det er en populær forlystelse, som mange besøgende gerne vil opleve.

Spaceship Earth er en 15 min. lang indendørs attraktion, som foregår inde i selve vartegnet for Epcot; nemlig ”den store golfkugle”, som er en 18 etagers / 54m høj struktur, som stod færdig ifm. åbningen af Epcot i 1982. Denne kæmpe kugle vejer forøvrigt godt 7.000.000 kg.!

Spaceship Earth Epcot

Spaceship Earth i Epcot.

Selve turen tager dig gennem udviklingen af menneskets kommunikations-muligheder. Lige fra neandertalere som kæmpede for at overleve uden nogen form for kommunikation og helt frem til vore dages nyeste former for kommunikation. En flot og spændende tur både for børn og voksne, hvor det kan være en god ide at benytte FastPass+ reservation.

Test Track er en af de hurtigste forlystelser i hele Disney World – målt på topfart. Turen tager ca. 5 min. og efter at have haft mulighed for at designe sin test-bil går turen gennem test-centret, hvor både manøvringsevne, holdbarhed og ydeevne testes.

Test Track Epcot

Den hurtige del af Test Track i Epcot.

Sidste del af turen er acceleration+topfart tests, og det er her farten kommer op på over 100 km/t – vel at mærke i en åben vogn. Populær forlystelse, hvor FastPass+ reservation kan spare kø-ventetid.

Soarin’ er en af de mest populære attraktioner i Epcot og er senest blevet opdateret fra Soarin’ over California til Soarin’ Around the World. Forlystelsen er en svævefly- / hang glider simulator, som kombinerer mekaniske passagerstole med en 4K film, som bliver vist på et 180 gr. kuppellærred, så fornemmelsen af at svæve er fuldt ud tilstede.

Soarin Around the World Ride Epcot

Soarin’ – den flotte svæveturen i Epcot.

Med opgraderingen til Soarin’ Around the World svæver man over adskillige destinationer på seks forskellige kontinenter.

Soarin’ kan være en smule overvældende for personer som lider af højdeskræk, men ellers er det en forlystelse, som alle i familien vil kunne lide. Det er en god ide også at benytte FastPass+ til denne forlystelse for at undgå unødvendig kø.

World Showcase i Epcot

Udover Future World består Epcot også af området World Showcase, som er etableret rundt om den store sø – World Showcase Lagoon i Epcot. I World Showcase finder du udstillingspavilloner fra 11 forskellige lande i verden, og på disse landeudstillinger kan du på de enkelte pavilloner få indblik i landenes kultur via både musik, forlystelser, film mv. Der er naturligvis også rig mulighed for at smage på landenes kulnariske specialiteter i de forskellige spisesteder rundt i de forskellige lande.

Italy World Showcase Epcot

Den italienske pavillon i World Showcase Epcot.

Landene, som er repræsenteret i World Showcase er USA, Canada, Mexico, Tyskland, England, Frankrig, Italien, Japan og Kina – disse 9 har alle været med fra starten da World Showcase åbnede i 1982. Marokko og Norge kom med i henholdsvis 1984 og 1988.

Nogle af de mest populære trækplastre i World Showcase er:

Frozen Ever After i landeudstillingen for Norge er en indendørs bådtur, hvor du sejler gennem flere scenarier fra Disneys berømte animationsfilm Frozen. Du møder de kendte figurer – Olaf, Elsa, Anna, Kristoff og alle de andre på den hyggelige bådtur rundt i de flotte landskaber fra filmen.

Frozen Epcot Walt Disney World

Bådtur ind i Frozen universet.

Den 3D animerede musical Disney-film Frozen kom frem i 2013, og den er lavet under megen inspiration fra H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Forlystelsen er et must-see for alle, som er/var fan af den flotte Disneyfilm og du vil under den familievenlige tur opleve en kombination af imponerende animation, virkelighedstro figurer, skøn musik og flotte is- og snelandskaber.

Reflections of China i landeudstillingen for Kina er en imponerende Circle-vision film, som opleves mens man står midt i en 360 gr. rund biografsal. Under filmfremvisningen opleves imponerende billeder, lyde og indtryk fra både eksempelvis millionbyerne Beijing og Shanghai samt det indre Mongoliet, Hunan Provinsen og den kinesiske mur. I løbet af den 13 minutter lange film får man et et fint overordnet lille indblik i Kinas mange ansigter.

Live optrædender på de forskellige pavilloner er ligeledes populære. Se eksempelvis Serveur Amusant i den franske landeudstilling og Mo’Rockin i den marokanske udstilling.

Illuminations Epcot World Showcase

IllumiNations med fyrværkeri, vand- og laser-effekter i Epcot World Showcase.

IllumiNations: Reflections of Earth er et imponerende show, som sættes i gang om aftenen kl. 21 ud over den store sø World Showcase Lagoon. IllumiNations er en kombination af fyrværkeri-, vand- og lasershow, og det ca. 12 min. lange show er delt op i tre dele: The Earth Is Born, The Triumph of Life og Hope for the Future.

Relaterede artikler og links:

Hoteller tæt på Disney World i Orlando.

Epcot Disney World Orlando