Universal’s Volcano Bay vandland

Én af de nyere forlystelsesparker i Universal Orlando er vandlandet Volcano Bay.

Universal overtog i 1998 hvad der betegnes som værende det første vandland i USA – Wet ‘n Wild Orlando – som åbnede tilbage i 1977. Pga. stor konkurrence fra især Disney’s to nyere vandlande Typhoon Lagoon og Blizzard Beach, besluttede Universal administrationen i 2015 at lukke Wet ‘n Wild d. 31. dec. 2016 for at gøre plads til en større og mere moderne vandpark – Volcano Bay – som åbnede i maj 2017.

Volcano Bay vandland Universal Orlando

Volcano Bay Universal.

Vandlandet er tematiseret rundt om den polynesiske 61 m høje kunstige vulkan “Krakatau”, som også fungerer som logo for Universal’s Volcano Bay. Faktisk er den imponerende vulkan nu det højeste punkt i hele det flade Florida, og når mørket falder på, vil du kunne opleve rygende lavaeffekter nedad vulkanen.

Polynesien temaet går igen i hele parken – lige fra drinks i barerne og til omklædningsrummene. Det nye vandland inkluderer 18 vandrutsjebaner og flere bølgebasin’er og pools.

Find og book overnatning tæt på Universal Volcano Bay.

Universal Volcano Bay Tapu Tapu armbånd

Universal’s nye vandpark har indført et smart tidsreservationssystem i vandparken. Ved indgangen får alle besøgende et interaktivt armbånd på, som kaldes Tapu Tapu. Armbåndet, som er gratis, skal bl.a. anvendes, når du benytter rutsjebanerne, og efter besøget i Volcano Bay skal armbåndet afleveres igen ved udgangen. Du vil således ikke se lange køer af gæster som venter på at kunne prøve de populæreste attraktioner i Vulcano Bay – køen er virtuel.

Volcano Bay Tapu Tapu armbånd

Det smarte armbånd Tapu Tapu i Volcano Bay.

Hvorledes fungerer Tapu Tapu når du skal i vandrutsjebaner?

Når du kommer til en vandforlystelse skal du på de opsatte totem-standere med skærm holde dit armbånd mod det firkantede glimtende Volcano Bay logo – og vupti – så er du i kø og kan se hvor lang tid der er, til det bliver din tur. Såfremt du synes køen er for lang går du blot hen til en anden forlystelse og gør det samme – den første virtuelle kø-reservation vil så blive annuleret.

Der har været forlydender om at der arbejdes på mulighed for at reservere tid ved flere attraktioner, men indtil videre er det en ad gangen.

Når det er din tur vises det på armbåndet og det vibrerer let. Gå hen til forlystelsen og hold dit armbånd hen til et identisk logo ved indgangen til forlystelsen, og så kan du tage turen med det samme.

Er der ikke virtuel kø ved forlystelser står der blot “Ride Now”, og du kan prøve turen med det samme.

Tapu Tapu Volcano Bay tips

Find totem-standerne ved forlystelserne og benyt Tapu Tapu armbånd.

Øvrige muligheder med Tapu Tapu armbånd

Brug også Tapu Tapu armbåndet til at betale med, til opbevaringsskabe, tage billeder på opstillede kameraer og styre eksempelvis springvand og andre interaktive detaljer rundt om i vandparken.

Opret gratis Universal konto inden du besøger Volcano Bay

For at kunne benytte Tapu Tapu kræver det at du har en Universal konto, hvortil du kan linke dine Volcano Bay indgangsbilleter til. For ikke at skulle bruge tid på dette, når du ankommer til vandparken, anbefales det at have oprettet Universal konto på forhånd.

Ligeledes kan du registrere en bankkonto, som kontoen forbindes til – dette er nødvendigt, hvis du vil kunne betale med armbåndet og lade din pung og mobiltlf. blive i opbevaringsskabet (som er låst med dit Tapu Tapu armbånd). Evt. billeder som du optager via de opstillede kameraer rundt om i parken kan du ligeledes finde via din Universal konto efterfølgende.

Opret en Universal konto.

Hvad skal man prøve i Universal Volcano Bay

Det gamle Universal vandland Wet ‘n Wild havde ry for at have nogle af de vildeste vandforlystelser i USA, og dette ry går nu videre til det nye Universal Orlando vandland!

Ko’kiri Body Plunge er simpelthen nordamerikas højeste “body slide” vandrutsjebane – fra 38 m over jorden kropsrutsjer du næsten lodret ned gennem den 70 graders stejle vandtunnel.

Kokiri Body Plunge Orlando Vandland

Ko’kiri Body Plunge i Volcano Bay Orlando.

Du går først ind i en gennemsigtig kapsel på toppen af den høje vulkan, og efter døren er lukket, er det blot at vente på at det – også gennemsigtige – gulv forsvinder, og du bliver skudt ned gennem røret. Undervejs suser du gennem det klare rør, som ligger mellem badende gæster i en af vandparkens pool-bassiner, for til sidst at lande i et bremse-bassin for enden af røret.

The Kala and Ta Nui Serpentine Body Slides er to andre rør-vandrutsjebaner, som ligeledes har deres start højst oppe i Krakatao vulkanen. Uden samme meget stejle rute som Ko’kiri Body Plunge byder disse to vandrutsjebaner på længere ruter gennem snørklede rør og pludselige fald på vej ned gennem og ud af den høje vulkan.

Kala Ta Nui vandrutsjebaner Volcano Bay

Kala og Ta Nui rørvandrutsjebaner i Volcano Bay.

Disse to “body slide” rutsjebaner har ligeledes kapsel-start, som gør starten endnu mere spændende og intens.

The Krakatao Aqua Coaster er den fjerde vandrutsjebane, som har dens udgangspunkt oppe fra vulkanen i Volcano Bay – og hvilken en! Denne imponerende attraktion er faktisk en nyskabelse, idet du sidder i en traditionel rutsjebane-vogn a la en kano med plads til 4 personer. Kanoen får godt med fart på via den snørklede vandbanen, som en længere del af turen foregår inde i selve vulkanen.

Krakatau Aqua Coaster track at Universals Volcano Bay

Den populære Krakatao Aqua Coaster.

Kanoen har ikke spor at køre på, men bliver derimod “motoriseret” ved hjælp en metalplade under kanoen, som får kontakt med magneter på stigninger, som gør at kanoen får ekstra kræfter, så der ligeledes er drøn på, når banen fortsætter op ad. Dette er en af de populæreste vandrutsjebaner i Volcano Bay, som mange vil ønske at prøve igen og igen.

Honu of the Honu Ika Moana er en mere traditionel vandattraktion, hvor man sidder på en kæmpe badering formet som en skildpadde med plads til op til 5 personer.

Honu of the Honu Ika Moana

Honu of the Honu Ika Moana.

På vejen nedad i Honu kommer du op og ned ad stejle skråninger ifm. retningsskift og baderingen vil undervejs spinne rundt, så du skiftevis flyder forlæns, sidelæns og baglæns, mens du i til tider høj fart glider ned ad det strømfyldte vand. Et hit for familien, hvor man sammen kan få en underholdende tur på den store badering.

Ohyah og Ohno er to “body-slide” rørrutsjebaner som begge ender med et frit fald ned i de såkaldte splash pools til sidst, når man bliver skudt ud af røret. Ohyah har et afsluttende fald på 1,2 meter mens Ohno’s fald er på lidt over 1,8 meter.

Ohyah and Ohno water slides Orlando

Ohyah og Ohno med afsluttende fald ned i splash pool.

Tewa the Fearless River er en tur nedad en strømfyldt flod, hvor du på en badering vil opleve både oprørte vande i form af bølgegang samt andre overraskelser i løbet af turen.

Kopiko Wai Winding River er en stille og afslappende rundtur gennem landskabet i Volcano Bay, som også på et tidspunkt fører dig gennem selve vulkanen. Lig og nyd turen på enten baderinge eller flydende stole, mens der af og til kommer lidt overraskende vandsprøjt i løbet af turen, som tager 7 – 10 min. afhængig af hvor mange besøgende, som sejler på den stille flod.

Kopiko Wai Winding River Volcano Bay

Afslappende Kopiko Wai Winding River i Volcano Bay Orlando.

Runamukka Reef og Tot Tiki Reef er de populære legeområder for børn i Volcano Bay. Her finder du masser af sjov for de yngre familiemedlemmer – inkl. flere springvand, som kan startes via Tapu Tapu armbånd og mange aktiviteter, som er målrettet mindre børn.

Tot Tiki Reef springvand

Runamukka Reef og Tot Tiki Reef i Volcano Bay.

Find hotel tæt på Universal Volcano Bay.