South Beach, Miami

SoBe, som South Beach forkortes til, er det populæreste strandområde i Miami. Det er her den kendte art deco arkitektur kan ses i fuldt flor og Miamis mest kendte gade – Ocean Drive – er også at finde her.

South Beach Miami

Hvid sandstrand – South Beach i Miami.

South Beach ligger på den sydlige del af strandtangen, som ligger umiddelbart ud for selve Miami Downtown. SoBe er forbundet til fastlandet via to broer – Venetian Causeway og MacArthur Causeway, og officielt ligger SoBe området mellem de to veje, som to broer munder ud i på strandtangen – nemlig 5th Street i syd og 17th Street i nord.

Find og book overnatning i South Beach Miami.

Det var i 1920’erne og 30’erne at South Beach for alvor blomstrede op med opførelsen af de farverige art deco bygninger. Efter 2. verdenskrig og frem til 1980’erne gik området i imidlertid i forfald, og op gennem 60’erne og 70’erne blev South Beach kendt og berygtet som stedet, hvor de fattigste, sygeste og ældste mennesker boede.

Men så kom Miami Vice! Miami Vice var en meget populær amerikansk tv-serie, som i løbet af 1980’erne blev vist over store dele af verden. Tv-serien foregik primært i og omkring South Beach området og kom på forbløffende vis for alvor til at sætte SoBe og i øvrigt resten af Miami på landkortet igen. SoBe er i dag et trendy og attraktivt sted, hvor du kan finde ”natteliv” hele døgnet rundt, trendsættende hoteller, gode restauranter og hyggelige barer samt dejlig badestrand.

Seværdigheder i South Beach

Ocean Drive

Den 2 km lange Ocean Drive i Miami South Beach løber parallelt med Altanterhavskysten og inkluderer flere flotte art deco hotelfacader, masser af fortovsrestauranter, caféer og barer. Gå en tur forbi hotellet The Colony, som er en af de mest fotograferede bygninger i hele Miami. Ikke mindst når mørket har sænket sig vil du kunne genkende den flotte art deco bygning med de blå neonlys, som både virker lidt kitschet og futuristisk med dens specielle former og lysindfald.

Colony Hotel Ocean Drive Miami

The Colony Hotel – art deco i Miami South Beach.

På Ocean Drive ligger også Art Deco Welcome Center, hvor du både kan se art deco udstillinger, film og bøger eller tage med på guidede gåture i området – eksempelvis ”Art Deco Walking Tour”. Ligeledes kan du på Art Deco Welcome Center kunne få informationer om Miamis øvrige tilbud til både kunstinteresserede og ikke-kunstinteresserede.

Lummus Park

Lumus Park er det grønne område, som ligger mellem Ocean drive og Atlanterhavet, og her er offentligt tilgængelige beach-volley baner, rulleskøjtebaner, løbestier mv. Mange besøgende i South Beach dropper fitness centret og tager ned og træner (og bliver set) langs kysten i Lummus Park.

I parken finder du desuden legeplads for børn samt offentlige toiletter.

Lincoln Road

En af USA’s ældste gågader finder du i Miami South Beach – Lincoln Road. I denne kendte handelsgade finder du et væld af restauranter og mindre special-madsteder samt både mindre lokale butikker, store forretningskæder og flere gallerier med lokale Miami kunstnere.

En god uafhængig boghandel er Books & Books, som også har en rigtig café i sammenhæng med selve butikken.

Besøg også imponerende 1111 Lincoln Road, som kombinerer både p-hus, shopping, boliger og spisesteder i en og samme bygning.

Espanola Way

Den charmerende Espanola Way er gågaden, hvor du bliver ledt ind i en lille spansk by ”look alike”, hvor du vil kunne se spanske flag, smage sangria, spise tapas og i det hele tage opleve autentisk spansk stemning. Ligeledes vil du kunne finde se flot bygningsarkitektur, som er inspireret fra middelhavsområdet.

Espanola Way South Beach

Espanola Way i South Beach.

Art Deco hotellerne på Collins Avenue

I den nordligste del af South Beach finder du Collins Avenue. Her ligger side om side nogle af de mest ikoniske art deco hoteller.

Du behøver ikke at bo på hotellerne for at gå indenfor og se på det flotte interiør, tage en drink i baren eller endda benytte poolen – spørg blot først i receptionen. Hotellerne på Collins Avenue ligger dog i den dyre ende, og hotellernes gæster søger de fashionable butikker og trendy natklubber, som ligger tæt på.

Læg især mærke til The Delano, som åbnede i 1995, og er designed af den kendte designer Philippe Stark. Se den flotte pool i The Raleigh, den hotte bar på Shore Club eller det dyre og fashionable The Setai.

Miami – Find og book guidede ture og udflugter fra The Magic City

Læs også om:

Book oplevelser i Miami