Little Havana i Miami

Lidt sydvest for Downtown Miami finder du området kaldet Little Havana – på og omkring SW 8th St. – af de lokale kaldet Calle Ocho. Little Havana har sit navn efter hovedstaden på Cuba, og er hjem for mange exil-cubanere, som tog turen fra Cuba nordpå til Florida primært op gennem 1960’erne.

Mange liberale cubanere flygtede efter Fidel Castro i 1959 erobrede magten i Cuba og Little Havana i Miami er i årenes løb blevet centrum for tilflytternes sociale, kulturelle og politiske aktiviteter i byen.

Med årene er ligeledes mange andre nationaliteter fra det øvrige Mellem- og Sydamerika kommet til området, og sproget du hører i området er en skøn forening af engelsk og spansk – spanglish.

Find og book overnatning tæt på Little Havana Miami.

Calle Ocho

Den uofficielle ambassadør for Little Havana området er Calle Ocho – hovedgaden i Little Havana, SW 8th St. Den livlige gade er kendt for alle dets cubanske restauranter, bagerier, markeder og ikke mindst farverige gade festivaler.

Calle Ocho Little Havana

Calle Ocho i det cubanske Miami.

Maximo Gomez Park
Parken Maximo Gomez er også kendt som Domino Park og ligger på hjørnet af Calle Ocho og 15th Av. Du finder hurtigt ud af hvorfor kælenavnet Domino Park er opstået. Det er her cubanske familier og især ældre herrer mødes og nyder cubanske cigarer og ordner verdenssituationen over et spil domino. Dominobrikkerne placeres højlydt på spillepladerne, så det kan høres – og genhøres også efter man har forladt parken.

Little Havana Welcome Center
Besøg det lille besøgscenter Little Havana Welcome Center på Calle Ocho og få opdateret information om aktiviteter og begivenheder. Du kan få info ikke kun vedrørende hvad der sker i og omkring Calle Ocho, men også i de omkringliggende multikulturelle kvarterer i Miami.

Find og book guidede ture i Miami

Kulturelle fredage i Little Havana
Den sidste fredag i hver måned hyldes cubansk kunst, kultur og musik på Calle Ocho – primært mellem 14th St. og 17th St. Fra ca. kl 18 kan du opleve adskillige kunstudstillinger, live musik, teater, dans i gaden og tage med på historiske gåture i det cubanske kvarter.

Calle Ocho Festival Miami

Den årlige Calle Ocho Festival tiltrækker mange mennesker til Little Havana i Miami.

Calle Ocho Festival
Under karnevallet i Miami i marts måned er SW 8th St. rammen om Calle Ocho Festival. Her sættes flere live scener op, hvorfra der spilles latinamerikansk musik, der er masser af latinamerikanske specialiteter og Calle Ocho omdannes i det hele taget til en stor Sydamerikansk fest. Over 1 mill. mennesker deltager hvert år i Calle Ocho Festival.

Cubanske cigarer

Det er svært at besøge Little Havana uden at støde på de verdenskendte cubanske cigarer. Langs Calle Ocho finder du adskillelige små familieejede butikker med cubanske cigarer. I flere af cigar butikkerne kan du se hvorledes cigarerne håndrulles med stor præcision.

Cubansk cigarbutik Miami

Cubansk cigarbutik.

Rejsetip: Overnatning tæt på Little Havana i Miami.

Relaterede artikler og links:

Book oplevelser i Miami