Disney’s Hollywood Studios

I 1989 åbnede Disney-MGM Studios, som den tredje af de fire temaparker i Walt Disney World Orlando. Parken skiftede i 2008 navn til Disney’s Hollywood Studios.

Denne filmpark giver et underholdende indblik i filmens verden – både i selskab med de kendte figurer fra Disney’s forskellige film samt via shows og forlystelser med afsæt i filmens verden.

Læs artiklen: Spar penge på billetter til Disney og Universal

Hollywood Studios - Disney Florida

Indgangen til Disney’s Hollywood Studios.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Læs om Star Wars: Galaxy’s Edge – nyt temaområde i Disney i 2019

Disney’s Hollywood Studios er delt ind i seks hovedområder, som alle er dedikeret til forskellige temaer. Herunder en gennemgang de af seks områder med anbefalinger til de bedste forlystelser:

Sunset Boulevard

Et par af de allermest vilde og “uhyggelige” forlystelser – faktisk i alle Disney’s temaparker – finder du i området Sunset Boulevard. Denne gade er inspireret af den ikoniske gade i Los Angeles, som uden sammenligning er party- og musikgaden – især i den del af gaden kaldet Sunset Strip – i den store millionby i det sydlige Californien.

The Twilight Zone Tower of Terror er en forlystelse, som ikke er for sarte sjæle! Den meget populære tur i Hollywood Tower Hotel er baseret på den amerikanske klassiske tv-serie Twilight Zone, som første gang blev vist i 1959, og som inkluderer imaginære fortællinger med uventede situationer og gys undervejs.

Twilight Zone Tower of Terror

Twilight Zone i Disney.

Du skal ikke være bange for mørke og pludselige hurtige fald, når du besøger The Twilight Zone Tower of Terror. Det er anbefalet at benytte FastPass+ for at undgå for lang ventetid.

Rock ‘n’ Roller Coaster er en mørk rutsjebane, som tager fart og acceleration i en Disney forlystelse til nye højder. Acceleration fra 0 til 92 km/t på 2,8 sek. og G-påvirkning på 4,5, som faktisk er mere end hvad astronauter oplever under rumskibsopsendelser, er nogle af de imponerende ingredienser i denne vilde rutsjebane.

Rock N Roller Coaster Disney Orlando

Rock ‘n’ Roller Coaster i Disney Orlando.

Tilsæt også høj rockmusik fra den amerikanske rockgruppe Aerosmith, og neon skilte mv. på vejen, som også inkluderer flere loops, gennem den kulørte Sunset Boulevard. Også i Rock ‘n’ Roller Coaster anbefales det at benytte reservationssystemet FastPass+ for at spare køtid.

Echo Lake

Området Echo Lake er ligeledes opkaldt efter et kendt område I Los Angeles, som ligger tæt på Downtown. I Echo Lake området finder du ud over et par af parkens meget populære forlystelser også flere art deco restauranter, cafe’er og fastfood muligheder rundt om den lille sø.

Indiana Jones Epic Stunt Spectacular er en af de populære klassikere i Disney’s Hollywood Studios. Dette Indiana Jones show viser nogle af de stunts, som også indgår i de populære film, og der er ligeledes mulighed for at tilskuere kan deltage i en del af stunt showet. Forvent eksplosioner, humoristiske indslag og action under de ca. 30 min. lange Indiana Jones Stunt Show.

Indiana Jones Stunt Show Disney

Indiana Jones Stunt Show i Disney.

Star Tours – The Adventures Continue er en spændende 3D tur ind I Star Wars universet. Ombord på en Starspeeder 1000 tager du ud til Naboo, Coruscant eller andre af de kendte planeter i galaxen langt langt væk og møder flere af de kendte karakterer fra Star Wars sagaen. Der findes flere forskellige kombinationer af Star Wars fortællinger i Star Tours – The Adventures Continue, så du kan sagtens besøge galaxen flere gange og opleve forskellige fremvisninger.

Muppets Courtyard

I dette område af Disney’s Hollywood Studios finder du de kære figurer fra Muppet Show. Ligeledes er det også i dette forholdsvis lille temaområde du finder det populære pizzaria PizzeRizzo, som laver de kendte Brooklyn-style pizzaer.

Muppets Disney Orlando

Muppets i Disney Orlando.

Muppet Vision 3D er en af de ældste forlystelser i parken. Mød Miss Piggy, Kermit, Gonzo, den svenske kok og flere af Muppet Show veteranerne i den ca. 15 min. lange 3D fremvisning. Skaberen af Muppet Show Jim Henson, som døde tilbage i 1990, lægger selv stemme til både Kermit, Waldorf (en af de to gnavne kommentatorer) og den svenske kok.

Pixar Place

Pixar er Disneys animations studie, som bl.a. har stået bag de populære Cars film, Toy Story, Finding Nemo og mange flere. Pixar Place i Disney’s Hollywood Studios er et dedikeret område til figurerne og universerne fra de verdenskendte animationsfilm.

Toy Story Mania! er en 4D tur inde I Toy Story land. I løbet af turen kan du spille med i forskellige interaktive / virtuelle spil – selvfølgelig i selskab med Woody, Buzz, potato-head og mange flere af karaktererne fra Toy Story.

Toy Story fans kan glæde sig til sommeren 2018, hvor et helt nyt temaområde – Toy Story Land – åbner i Disney’s Hollywood Studios.

Læs mere om nyheden i artiklen Orlando Nyheder 2018.

Animation Courtyard

I dette område finder du attraktioner og live-optrædender, som er baseret på film og karakterer skabt af Walt Disney Animation Studios og Walt Disney Studios Motion Pictures.

Star Wars Disney Orlando

Star Wars i Disney Orlando.

Star Wars Launch Bay er en Star Wars udstilling som indeholder informationer og oplevelser bag om Star Wars filmen Rogue One. Walt Disney Company opkøbte i 2012 Lucasfilm, som blev grundlagt af George Lucas – skaberen af Star Wars. Mød bl.a. også den søde lille robot BB-8, den legendariske Wookiee Chewbacca og Kylo-Ren. I Launch Bay Theater kan du se en “bag om scenerne” film, som fortæller om tilblivelsen af en Star Wars film.

Walt Disney: One Man’s Dream fortæller historien om Walt Disney, som blev født i 1901 og skulle igennem en del modgang inden hans drøm gik i opfyldelse. Hør ligeledes Walt forklare hvorledes han kreerede Mickey Mouse.

Hollywood Boulevard

Dette er gaden du kommer ind på umiddelbart efter indgangen til parken. Hollywood Boulevard er naturligvis stærkt inspireret af den kendte gade af samme navn, som ligger i centrum af Hollywood i Los Angeles.

Hollywood Boulevard Disney Orlando

Hollywood Boulevard Disney Orlando.

Gaden kan sammenlignes med Main Street USA i Magic Kingdom, hvor man finder forskellige butikker med Disney relaterede varer, og det er også på denne gade, der foregår mange live optrædender samt parader i løbet af dagen og aftenen. For enden af gaden er en kopi af det kendte Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood, Los Angeles.

Indtil august 2017 kunne man i Graumans’s opleve nogle af de klassiske film i attraktionen “Great Movie Ride” – denne forlystelse er lukket og den nye forlystelse, som bliver en hyldest til Mickey Mouse – Mickey & Minnie’s Runaway Railway – forventes at åbne i 2019.

Fantasmic er Disney’s Hollywood Studios afsluttende show, når mørket er faldet på. Tag med ind i Mickey’s drøm, som inkluderer karakterer og Disney humørspredning fra bl.a. Aladdin, Peter Pan, Skønheden & Udyret, Løvernes Konge, Askepot, Frozen og mange flere Disney klassikere. Dette mindeværdige show varer ca. 30 min. og er en skøn kombination af fyrværkeri, illuminationer, skuespillere, vandeffekter mv.

Hoteller tæt på Disney World i Orlando.