Islands of Adventure

I 1999 åbnede den anden Universal temapark i Orlando – Islands of Adventure. Temaparken består af syv “Islands” eller “ø’er”, som alle er tematiseret over forskellige film og begreber indenfor filmverdenen.

Universal Islands Of Adventure

Universal’s Islands of Adventure.

De 7 tema-ø’er er:

  • Marvel Super Hero Island
  • Toon Lagoon
  • Skull Island
  • Jurassic Park
  • The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade
  • The Lost Continent
  • Seuss Landing

Find og book overnatning tæt på Universal Orlando.

Marvel Super Hero Island

Superhelte-ø’en i Islands of Adventure er forbeholdt de populære superhelte fra Marvel Comics’ univers. Området er arkitektonisk ret tegneserie-agtigt at gå rundt i og mange bygninger er malet i farver, som ændrer sig alt efter fra hvilken vinkel du betragter dem fra.

Rundt omkring i Marvel Super Hero Island vil du i løbet af dagen kunne møde de populære superhelte – Spider-Man, Captain America, Hulk mv.

The Incredible Hulk Coaster er den populære traditionelle rutsjebane i Islands of Adventure. En meget hurtig igangsætning, som foregår gennem tunnellen “gamma-ray accelerator”, hurtige loops og skarpe sving er hvad du vil opleve i The Incredible Hulk Coaster.

Hulk Marvel Super Hero Island

Hulk rutsjebanen i Marvel Super Hero Island.

Med en acceleration fra 0 til 64 km/t på 2 sekunder og en topfart på 108 km/t er du forberedt på at denne forlystelse er en af de vildere i Universal Orlando. Fra slutningen af 2015 og til maj 2016 undergik attraktionen en modernisering, og da denne var overstået stod den bl.a. opdaterede launch tunnel klar, samt der var installeret musik ombord på rutsjebanevognene.

The Amazing Adventures of Spider-Man er ligeledes en af publikumsmagneterne i Islands of Adventure. 3D attraktionen følger Spider-Man, mens han forsøger at redde dig fra alle fjenderne i Spider-Man universet. Følg superhelten mens han svinger sig fra bygning til bygning og kæmper mod Doctor Octopus, Scream, Electro og mange flere.

Spider Man Universal Studios Florida

Spider-Man i Islands of Adventure.

Toon Lagoon

Dette område er baseret på tegneseriefigurerne fra King Features Syndicate, som blev skabt af den legendariske mediekonge William Randolph Hearst. Nogle af de mest kendte tegneseriekarakterer inkluderer Jens Lyn (Flash Gordon), Fantomet, Blondie og Skipper Skræk (Popeye).

Tema-ø’en Toon Lagoon består hovedsageligt af vandforlystelser i forskellige afskygninger.

Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls er den mest populære vandrutsjebane i Universal Orlando – hvis man altså ikke inkluderer de mange forlystelser i det deciderede vandland Vulcano Bay.

Er du i Universal på en varm dag og har brug for afkøling er Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls den bedste tur du kan tage på – du kan nemlig ikke undgå at blive drivende våd – og dermed godt afkølet.

Dudley Do Rights Ripsaw Falls

Vandrutsjebanen Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls.

Vandrutsjebanen foregår både indendørs og udendørs og inkluderer både springvand, lidt bølgegang og stejlt nedadgående vand, hvor båden får godt med fart på.

Du vil se at en del parkgæster skifter til badetøj i Toon Lagoon pga. de mange vandforlystelser – det kan anbefales.

Skull Island

Dette nyeste ø-område i Islands of Adventure åbnede i sommeren 2016, og her finder du King Kong attraktionen, som er blevet en stor publikumssucces.

Skull Island: Reign of Kong er en tur ind i den mørke jungle, hvor forhistoriske dyr regerer. Monster flagermus, store ederkopper, dinosaurer i flere afstøbninger og naturligvis den kæmpe King Kong er bladt indbyggerne på Skull Island.

Skull Island Orlando

Skull Island i Universal Orlando.

I et ekspeditions-køretøj kører du ind i junglen, hvor farerne lurer – og denne vellykkede kombination af 3D oplevelse sammen med motionsimulator gør Skull Island: Reign of Kong til et must under besøget i Islands of Adventure.

Jurassic Park

Denne tema-ø er naturligvis inspireret af Jurassic Park filmene. Der er flere forlystelser i dette store temaområde, hvor du både har mulighed for at blive skræmt af dino’erne, opleve farten i en velociraptor-rutsjebane samt tage på informativ oplevelse ind i dinosaurerne verden.

Jurassic Park River Adventure var med fra starten da temaparken åbnede i 1999, og stadig tiltrækker forlystelsen masser af besøgende hver dag.

River Adventure Universal

Jurassic Park i Universal Florida.

Er du fan af Jurassic Park filmene vil du kunne nikke genkendende til flere af scenerne, mens du flyder igennem de kendte omgivelser ombord på en rund gummitømmerflåde. I Jurassic Park River Adventure er der også gode muligheder for at blive våd – så et regnslag kan anbefales på mindre varme dage.

Jurassic World VelociCoaster er en utrolig populær rutsjebane, som åbnede i sommeren 2021. Med en acceleration fra 0 til 80 km/t på blot 2 sek. er denne hurtige rutsjebane med bl.a. “hoved ned” perioder og hurtig fart gennem spiraler ikke for sarte sjæle. Denne forlystelse refereres af mange gæster i Universal som værende den bedste rutsjebane de har prøvet.

Bemærk at Universal Express Pass (et tilkøb til indgangsbilletten for at undgå kø) ikke gælder til VelociCoaster.

Tip: Benyt billetsiden Undercover Tourist, som ofte via fordelagtige samarbejdsaftaler med Universal, kan tilbyde nedsatte entrebilletter til Universal i Orlando.

The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade

Ligesom søster-parken Universal Studios har Diagon Alley, har Islands of Adventure Hogsmeade som deres store Harry Potter univers. Gå ture rundt i den snedækkede lille landsby, smag evt. på Butterbeer eller besøg Honeydukes, hvor du finder masser af lækkerier inkl. Chocolate Frogs og Bertie Bott’s Every Flavour Beans.

Harry Potter Universal Florida

Harry Potter Universal Florida.

I The Owl Post kan du sende et brev eller postkort på den gamle facon – inkl. et officielt Hogsmeade frimærke, og besøg Filche’s Emporium of Confiscated Goods, hvor du kan købe alverdens Harry Potter souveniers.

Harry Potter and the Forbidden Journey er en af de mest populære attraktioner i hele Universal Orlando, og du finder den inde i den flotte kopi af Hogwarts i Hogsmeade. Flyv gennem det eventyrlige univers i denne imponerende 3D forlystelse, hvor du sammen med Harry og vennerne besøger Hogwarts’ magiske bygninger og inventar.

Harry Potter and the Forbidden Journey

Harry Potter and the Forbidden Journey ligger inde i Hogwarts.

Ligeledes deltager du pludselig i en Quidditch kamp, og de vil nikke genkende til mange af de kendte lokationer i løbet af den godt 4 min. lange tur.

Flight of the Hippogriff er en mindre rutsjebane i Hogmeade, hvor temaet er, at du skal lære at flyve på en Hippogriff.

Flight of the Hippogriff

Flight of the Hippogriff i the Wizarding World of Harry Potter.

Før turen lærer Hagrid dig at bukke for det sælsomme dyr – helt ligesom i filmen/bøgerne – og efter turen, som er overstået på godt et minut – takker Hagrid dig for at have lært kunsten at styre Hippogriff’en.

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure er en af de mest populære forlystelser i hele Universal Orlando. Denne rutsjebane åbnede i 2019, og er en kombination af hurtig rutsjebane på Hagrids motorcykel med sidevogn samt opdagelse af sære væsener i Harry Potter universet.

Hagrids motorbike

Prøv Hagrid’s motorcykel i Hogsmeade.

Bemærk at Universal Express Pass (et tilkøb til indgangsbilletten for at undgå kø) ikke gælder til Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Hogwarts Express – Harry Potter toget – afgår fra Hogsmeade og forbinder Harry Potter området i Islands of Adventure med Diagon Alley i Universal Studios. Denne tur, som er en togtur langt ud over den almindelige, er kun mulig at tage, såfremt du har billet til begge temaparker.

The Lost Continent

Myter og legender er temaet på ø’en The Lost Continent.

The Lost Continent Islands of Adventure

The Lost Continent i Islands of Adventure.

Poseidon’s Fury er et indenførs special-effects show, hvor du bliver ledt gennem tre forskellige rum/scener. Et live show for primært lidt større børn og voksne, hvor du bl.a. oplever at gå gennem en tunnel af rindende vand og får en afslutning med bål og brand.

Oplev også The Mystic Fountain, som interagerer med gæsterne med vand, jokes og musik.

Seuss Landing

Denne tema-ø er inspireret af den amerikanske forfatter Theodor Seuss Geisel, som var en kendt børnebogsforfatter og digter. I Seuss Landing området er der fortrinsvis legepladser og forlystelser for mindre børn.

Caro-Seuss-el er en populær Seuss-tematiseret karrosel, som de yngre børn elsker at få ture på igen og igen.

Seuss Landing Universal

Seuss Landing – temaområdet, hvor man ikke finder lige streger.

I dette område finder du ikke en eneste “lige linje”, ligesom i Seuss’ fantasiverden – selv palmerne i Seuss Landing er ikke lige, idet palmer med stammer, som allerede i 1992 blev bøjet af orkanen Andrew, er benyttet i Seuss Landing.

Find hoteller tæt på Universal Orlando.

Relaterede artikler og links:

Universal’s Islands of Adventure Theme Park

Book oplevelser i Orlando