Disney’s Animal Kingdom

En Disney park med lidt færre vilde rutsjebaner og med fokus på klodens naturmæssige forskelligheder samt bevarelse af det vilde dyreliv er hvad du finder i Disney’s Animal Kingdom i Orlando. Parken åbnede dørene i 1998 og er således den nyeste af de fire temaparker i Disney World Orlando.

Læs artiklen: Spar penge på billetter til Disney og Universal

Tree of Life Animal Kingdom Orlando

Tree of Life er vartegnet for Animal Kingdom i Disney World.

Helt i Walt Disney’s ånd er dyrevelfærd, undervisning, formidling og forskning i højsædet i Animal Kingdom. Overalt i den store park vil du støde på dyr i alle afskygninger, og når det er Disney er der naturligvis også imaginære dyr og skabninger at se under besøget i Animal Kingdom.

Parken er delt op i 5 hovedområder og efter at være kommet igennem indgangen i det mindre område kaldet Oasis, hvor du også finder park services som udlejning af klapvogne, besøgsinfo mv., kommer du til centrum af parken – Discovery Island.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Discovery Island

Fra dette centrale hovedområde er der adgang til de 4 øvrige temaområder, og det er ligeledes i Discovery Island du finder parkens vartegn – det kæmpe 45 m høje kunstige boabab træ Tree of Life.

Animal Kingdom Its Tough to Be a Bug Sign

It’s Tough to Be a Bug i Animal Kingdom Orlando.

I Discovery Island – faktisk i bunden af Tree of Life – bør du opleve den sjove 3D fremvisning, som hedder It’s Tough to Be a Bug. Der kan være risiko for at små børn kan blive lidt skræmte af fremvisningen, som foregår i en rimelig mørk sal, og hvor besøgende får følelsen af små insekter meget tæt på via 3D teknologien.

Discovery Island Carnivale er en kavalkade af musikere og dansere, som sidst på eftermiddagen og om aftenen holder aftenfest. Når du hører trommerne begynde at spille er det starten på festen for at fejre aftenen og natten.

Discovery Island Carnivale

Discovery Island Carnivale i Animal Kingdom.

Africa

Det største temaområde i Animal Kingdom er Africa. Den populære Kilimanjaro Safari tur er en af de ting man bare skal prøve i parken. Hop ombord i et safari køretøj og nyd en meget realistisk kopi af savannen i Afrika med både løver, giraffer, elefanter, zebraer mv. Din guide på turen vil udpege de forskellige dyr og der vil også være inkluderet forskellige ”farlige situationer”, som det også kunne være tilfældet på den rigtige Afrika savanne.

Kkilimanjaro Safari Disney Florida

Kilimanjaro Safari i Animal Kingdom.

Kilimanjaro Safari er en populær tur så det anbefales at benytte Fastpass+ reservation for at undgå lang ventetid i kø.

I den vestlige del af Afrika temaområdet finder du Harambe Theater, hvor du vil kunne opleve det anmelderroste sceneshow Festival of the Lion King. Showet er en flot kombination af musik, sang og akrobatik baseret på den populære animerede Disney film fra 1994 Løvernes Konge.

Asia

Det andet store kontinentale temaområde i Disney’s Animal Kingdom er Asien. En af de få hurtige forlystelser i parken finder du her – Expedition Everest. Den traditionelle rutsjebane er uden loops og frie fald, men med stejle op og nedkørsler samt muligheden for at køre hurtigt baglæns i rutsjebanen, hvor den afskyelige snemand – Yeti – også spiller en rolle. Attraktion betegnes af mange som den bedste af Disney’s mange rutsjebaner i traditionel forstand.

Maharajah Jungle Trek Animal Kingdom

Flagermus på turen Maharajah Jungle Trek i Animal Kingdom.

I Asien temaområdet bør du også tage Maharajah Jungle Trek, hvor du bl.a. kommer forbi både tigre, flagermus, asiatiske fugle mm. mens du går på den meget autentiske asiatiske junglesti.

Pandora – The World of Avatar

Filmsucces’en Avatar er baggrunden for dette nye temaområde i Animal Kingdom, som åbnede i slutningen af maj 2017. Med hjælp fra skaberen – James Cameron – er Avatar universet genskabt via både imaginære attraktioner og fysiske konstruktioner i det næsten 50.000 m2 store område.

Avatar Animal Kingdom Orlando

Avatar temaområdet i Animal Kingdom Orlando.

Du vil blive imponeret af Avatar landskabet, som ikke mindst når mørket falder på, skaber en helt speciel stemning via kombinationen af de op til 48 m høje træ/klippe/sten flydende landskaber sammen med et væld af lys, optiske fiberfarver og specielle mørklys effekter.

Avatar Flight of Passage er forlystelsen, hvor du sidder på et motorcykellignende ”køretøje” og oplever en herlig 3D flyvetur på ryggen af en mountain banshee fra Avatar universet. Du flyver over det flotte landskab på det bevægelige sæde og oplever hvordan en mountain banshee kan navigere i det til tider vindfyldte scenarie. Benyt Fastpass+.

Na’vi River Journey er den anden meget populære attraktion i temaområdet Pandora – The World of Avatar. Den små 5 min. lange bådtur gennem den flotte Pandora regnskovsjungle tager dig forbi fantastisk landskab, eksotiske dyr, lysende planter og ikke mindst flere af de kendte karakterer fra Avatar universet.

Dinoland U.S.A.

I dette temaområde er det de forhistoriske dinosaurer, der fokuseres på. I forlystelsen Dinosaur kan du komme på en kombineret kørende og simulerende tur rundt i verden for 65 mill. år siden og blive forskrækket af de kæmpestore dinosaurer. En lidt uhyggelige tur, hvor de mindste børn nok ikke bør tage med.

Dinoland Disney Florida USA

Dinoland i Disney Orlando.

Derimod er der en del attraktioner for de mindre børn andre steder i Dinoland U.S.A. TriceraTop Spin er en karrusel, hvor du sidder i en triceratop og kan køre op og ned – et hit for mindre børn. I The Boneyard Playground kan børn bruge energi på at på bl.a. at opgrave dino-knogler og løbe rundt i labyrinter af huler og tunneller.

REJSETIP: Hoteller tæt på Disney World i Orlando.

REJSETIP: Book rabat-billettertil Disney World (se også officielle billetpriser)