Universal Studios Florida

Den ældste af Universal parkerne i Orlando er Universal Studios, og temaerne i parken er hovedsageligt kendte film og tv-serier. Forlystelserne er inspireret af de kendte karakterer og universer fra film og tv, og du vil flere steder i Universal Studios kunne tage på ture i de fiktive verdener, opleve live shows og opleve den nyeste teknologi indenfor speciel effects.

Find og book overnatning tæt på Universal Orlando.

Universal Studios Florida

Indgangen til Universal Studios i Orlando.

Tip: Benyt billetsiden Undercover Tourist, som ofte via fordelagtige samarbejdsaftaler med Universal, kan tilbyde nedsatte entrebilletter til Universal i Orlando.

Universal Studios i Orlando er del op 8 temaområder:

  • Production Central
  • New York
  • San Francisco
  • The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley
  • World Expo
  • Springfield: Home of the Simpsons
  • Woody Woodpecker’s Kidzone
  • Hollywood

Production Central

Et par af Universal Studios mest populære forlystelser finder du i temaområdet Production Central:

Transformers: The Ride er en hæsblæsende tur ind i Transformernes forunderlige verden. Du sidder praktisk talt inde i Autobot’en Evac og bliver transporteret igennem forskellige scener, hvor du både møder de øvrige Transformer venner, men også de mindre venligsindede enorme maskiner.

Transformers The Ride Universal

Transformers i Universal Studios.

Via den bevægelige platform – som når at bevæge sig over 600 meter i løbet af turen og kan bevæge sig 360 gr. i forskellige vinkler – oplever du de livagtige 3D scener helt inde på livet. Vær også beredt på at mærke både vand og varme fra eksplosioner. Der er inden pludselige fald og med en minimumshøjde på 102 cm kan mindre børn også være med.

Hollywood Rip Ride Rockit er en stål rutsjebane, som har en længde på 1,2 km og når op på en tophastighed på 105 km/t. Påstigningen på denne populære rutsjebane er speciel, idet man stiger på rutsjebanevognen, mens den langsomt bevæger sig – i samme hastighed, som også påstigningsplatformen bevæger sig på.

Universal Hollywood Rip Ride Rockit

Universal’s Hollywood Rip Ride Rockit.

Man skal desuden vælge hvilket soundtrack man vil høre under turen, og umiddelbart efter ombordstigning begynder den helt lodrette stigning op til toppen,hvor rutsjebanen når en højde på 51 meter. Det er på den første nedkørsel fra det højeste punkt, at tophastigheden nås – og herefter kan nydes både loop og hurtige sving mv.

Despicable Me Minion Mayhem er baseret på de populære Minions film og består af en 4D simulation med en varighed på ca. 8 min. De tre små piger fra filmene fører dig igennem denne morsomme attraktion, hvor adskillige Minions optræder sammen med selvfølgelig deres skurke-mester Gru.

New York City

I temaområdet kaldet New York kan du gå rundt i små kopier af gader og kvarterer fra The Big Apple på østkysten af USA. Ligeledes er der i dette temaområde gode spisesteder – naturligvis med inspiration fra New York.

Race Through New York Starring Jimmy Fallon , som åbnede i april 2017, er en ny 3-D oplevelse i Universal Studios Florida, hvor du kører om kap med den meget populære vært på det amerikanske tv-show The Tonight Show – starring Jimmy Fallon.

Race Through New York Universal Studios Florida

Race Through New York i Universal Studios Florida.

Ræset gennem New York bringer dig forbi eksempelvis Times Square, Empire State Building, Frihedsgudinden samt ned i både East River og New Yorks undergrundsbane.

Revence of the Mummy: The Ride er den uhyggelige forlystelse, som efterhånden har over 20 år på bagen, inspireret af gyserfilmen The Mummy. Denne populære attraktion er en kombination af indendørs mørk rutsjebane og en masse speciel effects, som helt sikkert vil kunne skræmme de fleste. Bemærk: Mummy attraktionen er under renovering og forventes at genåbne sidst på sommeren 2022.

San Francisco

Temaområdet San Francisco ligger ud til søen og er inspireret af havnemiljøet i den populære by i Californien. På “havneområdet” er der masser af spisesteder, og er du dessert-lækkersulten kan San Francisco Pastry Company anbefales.

Universal San Francisco

San Francisco området i Universal Studios Florida.

Fast & Furious – Supercharged, som åbnede i 2018, er den eneste forlystelse i San Francisco temaområdet. Attraktionen er baseret på de mange Fast and Furious film-succes’er med Vin Diesel i hovedrollen, og der er således lagt op til endnu en action-spækket oplevelse i Universal Studios Florida.

The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley

Harry Potter i Universal Florida har været en af de største satsninger og investeringer for Universal koncernen siden Universal i Orlando åbnede i 1990. Området The Wizarding World of Harry Potter ligger dels i Universal Studios i form af Diagon Alley og dels i Islands of Adventure i form af temaområdet Hogsmeade.

Harry Potter Universal Orlando

Harry Potter i Universal Orlando.

En samlet investering på godt 450 millioner USD lød regningen på da begge områder stod færdige, og Harry Potter i Universal har da også været den primære årsag til at Universal i Florida har oplevet så massiv fremgang i besøgstallet de sidste 6-7 år, som tilfældet har været.

Hogsmeade åbnede i 2010, mens Diagon Alley åbnede i 2014. I forbindelse med åbningen af Diagon Alley i Universal Studios åbnede også attraktionen Hogwarts Express, som er togturen, som forbinder de to Universal temaparker.

Diagon Alley er et must for enhver fan af Harry Potter universet. Dette er pt det eneste sted i verden, hvor du går rundt og føler dig som medvirkende i en Harry Potter film. Filmen bliver ikke mindst bragt til live af de kendte butikker fra filmen – Ollivander’s Wand Shop, hvor du kan købe din egen tryllestav – Wiseacre’s Wizarding Equipment, hvor forskellige slags magiske produkter kan findes så som krystalkugler og messingteleskoper m.m. – Weasley’s Wizard Wheezes, hvor du kan finde et stort sortiment af practical jokes og eksempelvis ører, som kan forlænges.

Harry Potter Universal Studios Florida

Harry Potter universet i Universal Studios Florida.

Ligeledes vil du kunne smage Butterbeer i Leaky Cauldron – den kendte pub for troldmænd eller købe dit Quidditch udstyr i Quality Quidditch Supplies. Læg også mærke til den store drage på toppen af Gringotts Bank, som af og til spyder varm luft ud af gabet.

Harry Potter and the Escape from Gringotts forlystelsen ligger inde i Gringotts Bank og har siden åbningen af Harry Potter området i Universal Studios i 2014 været en af de mest populære ture i Universal Studios Orlando. Turen er stærkt inspireret af scenen, hvor de tre venner Harry, Hermione og Ron kæmper mod Voldemort, drager mv. i de dystre kælder-labyrinter under Gringotts Bank.

Gringotts Ride Dragon Universal Studios

Harry Potter under Gringotts Bank i Universal.

Escape from Gringotts er en herlig blanding af mørk hurtig rutsjebane, 3D simulation, special effects og interaktiv film eventyr blandet med både humor og gys. Du vil føle de spektakulære action scener helt tæt på kroppen, og det siger sig selv at besøgende, som ikke synes om vilde og mørke rutsjebaner, pludselige fald og til tider forskrækkende scener, bør tænke sig om to gange inden de tager på tur med Harry Potter og venner i Harry Potter and the Escape from Gringotts.

Hogwarts Express kører mellem Diagon Alley i Universal Studios og Hogsmeade i Islands of Adventsure, og det kræver således at du har billet til begge temaparker for at kunne tage med den tro kopi af det ikoniske tog. Når du sidder i kupe’n vil du hurtigt opdage at der sker ting og sager uden for vinduet – helt ligesom i Harry Potter universet – og når dørene til kupe’n lukker i, vil du også til denne side se at du er med troldmandstoget.

Hogwarts Express Universal Studios

På tur med Harry Potter toget i Universal Orlando.

Selve togturen varer kun omkring 4 minutter, men vil føle at du har været på en længere rejse, når du stiger af toget.

World Expo og Springfield: Home of the Simpsons

Området World Expo ligger ved den nordlige spids af den kunstige sø Universal Lagoon og hænger sammen med Springfield: Home of the Simpsons i den nordøstlige del.

Men in Black Alien Attack er en interaktiv mørk rutsjebanetur, hvor du med din laser pistol skal bekæmpe fjendtlige kryb fra det ydre rum. Inspireret af de populære Men in Black film med Will Smith og Tommy Lee Jones kæmper man i 6-personers rutsjebanevogne mod de udefinerbare væsner i New Yorks gader. Siden indvielsen i år 2000 har Men in Black forlystelsen været imellem de mest besøgte i Universal Florida.

The Simpsons Ride er en 3D motion simulator, hvor du sammen med Bart, Homer og alle de andre fra Simpson universet besøger Krystyland, som er en forlystelsespark – lavet for billigt af klovnen Krysty – hvor næsten alt går galt. Fyldt med humor og skæve indfald ligesom fra tv-serien er The Simpsons Ride et must for alle, som holder af den skøre amerikanske familie.

The Simpsons Ride Orlando

The Simpsons Ride i Universal Studios Florida.

Woody Woodpecker’s Kidzone

I Søren Spættes område vil især de mindre børn finde mange hyggelige forlystelser, som er tilpasset deres årgange. Du finder både live optrædender og syng-med arrangementer i dette børnevenlige område. Et større legepladsområde med Peter Pedal som tema er også et hit for de mindste.

E.T. Adventure er en hyggelig forlystelse, hvor du kommer på cykeltur sammen med den kære lille E.T. fra Steven Spielbergs filmklassiker. På den flyvende cykel stiger du tilvejrs sammen med E.T. og forlader byen for at komme op gennem stjernerne og besøge E.T.’s magiske univers.

Hollywood

I området Hollywood i Universal Studios Florida kan du gå en tur og nyde bygninger og arkitektur som det så ud i Hollywoods gylne periode i 1930’erne og 40’erne. Der er ligeledes masser af spisesteder og butikker som ligeledes er inspireret af Hollywood i 30’erne.

Hollywood i Universal Orlando

Hollywood temaområdet i Universal Studios Florida.

I temaområdet Hollywood bør du opleve showet The Bourne Stuntacular – et kombineret live- og special effects action show, som naturligvis er stærkt inspireret af de populære Bourne film.

Universal Orlando’s Horror Make-Up Show er også et populært show i Hollywood området.

Find hoteller tæt på Universal Orlando.

Book oplevelser i Orlando: