Disney’s vandlande i Florida

Udover de 4 store temaparker i Walt Disney World Orlando tiltrækker også de to populære Disney vandlande hver dag mange gæster.

Læs også artiklen Spar penge på billetter til Disney og Universal

Disney vandland: Typhoon Lagoon

Det allerførste af Disney’s vandlande – Disney’s River Country – åbnede helt tilbage i 1976, men lukkede igen i 2001. Dette første Disney vandland var meget mindre end de nuværende, og efter åbningen af Typhoon Lagoon og Blizzard Beach i henholdsvis 1989 og 1995 blev det i 2001 besluttet at lukke River Country, da de nye og mere moderne vandlande tiltrak mange flere besøgende.

Miss Tilly boat Typhoon Lagoon

Den forliste Miss Tilly fiskerbåd i Typhoon Lagoon.

Typhoon Lagoon er således det ældste igangværende Disney vandland i Orlando og er løbende blevet renoveret og opdateret med nye vandforlystelser. Temaet og opbygningen af Typhoon Lagoon er et orkanramt ferieparadis i troperne, som efter uvejret har lagt sig består af bl.a. en forlist fiskerbåd på toppen af bjerget kaldet Mount Mayday.

Typhoon Lagoon er et vandland for hele familien – og ikke mindst et hit blandt de yngste medlemmer. Sandstrande, stier langs palmerne flere hyggelige områder med liggestole blandet med aktivitetsområder for forskellige aldersgrupper er hvad du finder i dette imponerende vandland.

For teenagere er især de mere vilde vandforlystelser så som Crush ‘n’ Gusher, Mayday Falls og Humunga Kowabunga sikre hits i Typhoon Lagoon.

Typhoon Lagoon Orlando

Bølgebassin i Typhoon Lagoon.

Typhoon Lagoon Surf Pool er det store bølgebassin beliggende centralt i vandlandet, og her vil du hvert andet minut opleve næsten 2 meter høje ”tnusami-agtige” bølger.

Find og book overnatning tæt på Disney World i Orlando.

Disney vandland: Blizzard Beach

Det nyeste Disney vandland i Florida er Blizzard Beach, som kører det alpine tema. Disney historien er at en mærkelig snestorm i Florida ledte til det første skisportssted i delstaten. Men da sneen hørte op blev skisportsstedet omdannet til et kæmpe vandland med både stole-lifte, skihop baner mv.

Disney Blizzard Beach Florida

Snelandskabet i Blizzard Beach.

Blizzard Beach er primært fokuseret på større børn, teenagere og voksne, som er på udkig efter nogle af de mest udfordrende og hurtige vandforlystelser. Et par af de udfordrende forlystelser:

Summit Plummet er den 3. højeste og hurtigste frit-fald vandrutsjebane i verden. Det kræver mod at tage denne van(d)vittige forlystelse, som er næsten 37 m høj og hvor du under nedfarten når op på en hastighed af 97 km/t!

Teamboat Springs er verdens længste river-rafting tur. Man kan sidde 4 – 6 personer på en stor gummiring, mens det gælder om at holde godt fast I håndtagene under den 430 meter lange snørklede og strømfyldte tur nedad.

Teamboat Springs Blizzard Beach Orlando

Teamboat Springs i Blizzard Beach Orlando.

Downhill Double Dipper er et must for jer, som elsker at konkurrere om at komme først gennem rør-vandrutsjebaner. To identiske rør er placeret ved siden af hinanden, og en låge sørger for at I starter på samme tid.

I Ski Patrol Training Camp kan de 7-12 årige udfordre sig selv i bl.a. at hoppe fra isflage til isflage samt flyde med smeltevandet ned af isbjerget.