Miami Beach og det jødiske kvarter i Miami

Ca. ved 23. Street på strandtangen ud for Miami Downtown ligger den usynlige grænse mellem South Beach og resten af Miami Beach. Partystemningen i SoBe afløses på den norlige del af strandtangen af større hotel-resorts, hvor gæsterne på de store resortsområder kan få døgnunderholdning a la Las Vegas style med både koncerter, stand-up og anden underholdning.

Find og book overnatning i Miami Beach.

Haulover Beach Park

Et lidt mere roligt alternativ til South Beach strandene finder du i Haulover Beach Park i den nordlige del af Miami Beach. I denne strandpark flyver folk med drager, tager på chartret fisketur og du kan frit benytte wolleyball banerne i strandsandet og i parkområdet. Har du brug for en drage – eller evt. skal have lave en lille dragereparation – kan du besøge Skywards Kites, som har et stort udvalg af drager.

Drageflyvning Haulover Beach Park

Drageflyvning i Haulover Beach Park.

Haulover Beach Park er desuden kendt for at have områder, hvor det er tilladt at opholde sig på stranden uden tøj – naturistområder. Strandparken reklamerer med at være ”America’s Best Clothing-Optional Beach” og ligeledes skulle den være på en Top-10 i hele verden. Der er fint skiltet i de områder, hvor det er lovligt at bade nøgen, og det er som ”Clothing-Optional” siger helt op til en selv, om man bader eller solbader med eller uden badetøj i disse områder.

Se også vor Miami Guide

Bal Harbour Beach

En af de mest fredelige og uspolerede strande i Miami er Bal Harbour Beach, som ligger ca. 400 m syd for Haulover Park. Har du brug for at komme væk fra det trendy South Beach og blot ligge roligt og slappe af på stranden er det Bal Harbour Beach du skal til.

Det jødiske kvarter – 41. Street

I Miami ligger det jødiske kvarter omkring 41. Street i Miami Beach. Miami har det 2. største jødiske fællesskab i nordamerika – kun overgået af New York – og omkring 41. Str. i Miami Beach er størstedelen af den jødiske befolkning i Miami koncentreret.

Yiddish høres I bybilledet når du går rundt i området omkring ved 41. St., og mange interessante jødiske specialforretninger er at finde her. The Jewish Museum of Florida finder du dog i South Beach på Washington Ave.

Holocaust Memorial Miami Beach

Miami’s mindesmærke over 2. verdenskrig Holocaust i Europa, åbnede på Meredian Ave. i Miami Beach i 1990. Der har lige siden åbningen været meget delte meninger om dette mindesmærke, som er lavet for at vi skal huske fortidens rædsler og grusomheder.

Miami Beach Holocaust Memorial Reflection Pond

Holocaust Memorial Miami Beach.

En del mennesker finder Holocaust Memorial Miami Beach for skræmmende med dens skulpturer af mennesker – både unge og gamle – i afmagt og lidelse. Stemningen omkring mindesmærket er naturligvis meget følelsesbetonet for de fleste og både de mindre skulpturer og den store hånd, som rejser sig mod himlen, er imporende deltaljeret udført. På lange vægge omkring foden af hovedskulpturen er navnene på de omkomne jøder foreviget.