SeaWorld i San Diego – anbefalede shows

Det verdenskendte SeaWorld San Diego er den mest populære familie-attraktion i byen. Nogle af havets største dyr demonstrerer i spektakulære shows deres svømme- og springfærdigheder. Du kan komme helt tæt på mange andre af havets dyr, og du kan prøve rutsjebaner og mange andre kørende attraktioner, som appelerer til både små og store.

Familien kan sagtens bruge en hel dag på at udforske de mange forskellige shows med både spækhuggere, delfiner og søløver, tage på ture i de mange kørende forlystelser samt gå på opdagelse i de mange bassiner og akvarier med dyr ligefra skildpadder og oddere til hajer og spækhuggere.

Find og book overnatning tæt på SeaWorld San Diego.

Shows i SeaWorld San Diego

Orca Encounter
Det mest populære show i SeaWorld San Diego er uden tvivl Orca Encounter med de tonstunge spækhuggere. Navnet Orca kommer af spækhuggerens videnskabelige navn Orcinus Orca, og den største delfinart i verden bærer på engelsk navnet Killer Whale.

SeaWorld San Diego har 11 spækhuggere i parken, og den største og ældste af dem hedder Corky. Denne hun-spækhugger er over 50 år gammel og vejer små 4 ton, og det spektakulære show viser bl.a. hvor utroligt adrætte disse kæmpedyr er.

Sea World San Diego

Det nye Orca Encounter i SeaWorld San Diego.

Orca Encounter showet er nyt – blev introduceret i sommeren 2017 – og har overtaget efter det tidligere ”Shamu Show”. Alt det tidligere Hollywood’ske hvor de store spækhuggere blev trænet til at ”vinke” til folk og mere eller mindre mindede om en animeret Disney film er heldigvis blevet skrottet.

Derimod fokuserer det nye Orca Encounter show på at uddanne de besøgende i hvorledes kæmpedyrene lever i verdenshavene – herunder hvorledes de evner at jage i flok samt er meget sociale dyr. På dokumentarisk vis hjælper en kæmpe HD wide screen bagved det store basin med at informere om de flotte dyr – og bare rolig – splash zones findes stadig på tilskuerrækkerne, hvor du helt sikkert vil opnå at blive oversprøjtet med saltvand.

Dolphin Days
Et andet meget kendt show i SeaWorld er delfinerne i Dolphin Days. Højtflyvende delfiner, som boltrer sig sammen i vandbasinet kombineret med information vedr. dyrenes liv i havene er hovedessensen i showet Dolphin Days.

Delfin Show Sea World

Delfin show i SeaWorld San Diego.

Oplev også hvorledes delfinernes og deres træneres dagligdag er i SeaWorld, og se de utrolige tricks, som de uimodståelige dyr kan udføre sammen med trænerne. Ligesom i showet med spækhuggerne vil du også i Dolphin Days have mulighed for at sidde i splash zone.

Sea Lions Live
I dette show underholder søløverne Clyde og Seamore sammen med den frække odder O.P. Otter. Et sjovt show – ikke mindst for de yngre aldersgrupper – hvor der ud over frækhederne fra både søløver og odder også er associationer til berømte tv-shows og spillefilm.

Sea Lions Live Show Sea World

Sea Lions Live i SeaWorld San Diego.

Pets Rule
Ynglingskæledyrene – hunde og katte samt også grise og fugle har også deres helt eget show i SeaWorld San Diego – showet Pets Rule.

Nogle af de øvrige dyre-attraktioner i SeaWorld

Penguin Encounter – Oplev fire forskellige arter af pingviner i Penguin Encounter, som er et køligt opholdssted for over 300 pingviner.

Turtle Reef – Lær om skildpaddernes liv i Turtle Reef – hvad spiser de, hvilke trusler lurer der for dem i verdenshavene, hvor lægger de æg osv.

Shark Encounter – Se og bliv imponeret af hajerne i Shark Encounter, hvor du i glastunnelen i hajernes vandbasin kommer tæt på de hurtige hajer.

Herudover finder du masser af bassiner i SeaWorld, hvor du på tæt hold kan opleve bl.a. rokker, oddere, søløver, hvalrosser, hvidhvaler og sågar flamingoer. I Explorer’s Reef – lige efter indgangen til parken – kan både store og små besøgende i de lavbundede bassiner se og røre ved bl.a. krabber, bambushajer, epaulethajer og mindre rokker.

Ligeledes vil du i bassinet med de små sugemaller få mulighed for at få renset dine hænder og arme ved at stikke dem ned til de små sultne fisk, som hurtigt finder små hudflader på hænder og arme, som de kan pille af.

SeaWorld San Diego Explorers-Reef

Sugemaller i Explorer’s Reef, SeaWorld.

Populære rutsjebaner i SeaWorld San Diego

Udover at lære om og se mange af havets dyr byder SeaWorld også på flere og flere kørende attraktioner. For de mindre børn findes en del karruseller mv. og for de større børn både hurtige rutsjebaner, simulatorer mv.

Manta – Djævlerokken, eller på engelsk Manta ray, lægger navn til denne populære og hæsblæsende multimedie rutsjebane. Med hurtig acceleration, pludselige sving og skiftevis stigninger og dyk lever denne sjove og skrige-fremkaldende tur fuldt ud op til sit navn.

Journey to Atlantis – Denne vandrutsjebane kombinerer traditionel hurtig rutsjebane med den typiske vand-version med god mulighed for at blive våd. Denne kan ikke mindst anbefales på varme dage, hvor du har brug for en hurtig og lidt våd afkøling.

Journey to Antlantis SeaWorld

Journey to Antlantis.

Shipwreck Rapids – Den mere tradionelle vandtur på floden gennem vandfald, nedadgående strøm mv. finder du i Shipwreck Rapids. Her sidder du i en rund gummibåd og alt efter hver heldig – eller uheldig – du sidder i båden vil du få mulighed for at modtage nogle ordentlige sprøjt fra både vandfald og strømmen i vandet.

Wild Arctic – Flysimulatoren Wild Arctic tager dig til den arktiske basestation, og du vil undervejs opleve flot udsigt ud over de sneklædte bjerge samt også en hel del turbulens inden du lander ved Nordpolen. Her vil du opleve hvorledes en arktisk basestation ser ud samt se bl.a. hvalrosser og hvidhvaler.

Submarine Quest – Denne interaktive ”u-båds oplevelse” åbnede i sommeren 2017 og består af en mission, hvor du indsamler data om havets dyr via den lille ”u-båds” digitale monitor. Ligeledes lærer du på turen om havenes ecosystem.

Skytower – Det store tårn midt i SeaWorld parken er et observations tårn, hvis observationsplatform kører langsomt op og ned så besøgende kan nyde udsigten ud over parken og videre ud over den vestlige del af San Diego. Under turen op og ned roterer observationsplatformen langsomt rundt, så du op til højden på næsten 100 meter har udsigt til alle retninger.

Skytower Seaworld San Diego

Det ca. 100 m høje Skytower i Seaworld.

Sesame Street Bay of Play – I dette område er samlet mange forlystelser for de mindre børn. Så når de små har brug for at løbe rundt og lege efter at have set på havenes dyr er Sesame Street mini-parken et populært område at opholde sig i.

Nighttime Celebration i SeaWorld

De senere år har SeaWorld gjort meget for at få gæsterne til at blive lidt længere i parken, så de først går mod udgangen tæt på lukketid kl. 22. Der er fokuseret på aften shows, som via laserlys, musik, akrobatik, specielle effekter mm. gør disse shows meget anderledes end dem i dagtimerne og der er mere fokus på fest og farver. Nogle rutsjebaner ændrer sig ligeledes – eksempelvis Manta, som fyrer op for techno samt laserlyst på en del af turen.

De mest spektakulære Nighttime shows:

Illuminight – Et farvestrålende musik og laserlys show med både dansere, sangere og musikere på scenen ved Nautilus Amphitheater.

Cirque Electrique – Akrobatik, elektriske kostumer, musik og dans gør dette show meget flot under nattehimlen. Især vand-raket-manden er et imponerende syn, når han med en vandraket under hver fod suser op og dykker ned under vandet i sit farvestrålende elektriske kostume. Showet foregår både på land og i vand, og showet, som begynder kl. 21.30 er et populært sidste show i SeaWorld San Diego.

Udover shows, dyre-oplevelser og diverse kørende forlystelser er der naturligvis masser af souvenier-butikker og spisesteder i SeaWorld. Et af de mere specielle spisesteder er Dine With Orcas, hvor du i en time kan sidde lige ved siden af spækhugger-bassinet og nyde synet af de store dyr, men du spiser frokost. Reservation er nødvendig – enten via SeaWorld sitet – eller ved billetlugerne eller Guest Services kontoret i parken. For at være sikker på billetter bør du reservere via sitet i god tid i forvejen.

Billetter til SeaWorld San Diego

Som de øvrige populære forlystelsesparker i Californien er SeaWorld også meget velbesøgt om sommeren – og i særdeleshed lørdag og søndag. Du har mulighed for at tilkøbe Quick Queue så du ikke spilder for megen tid i kø til de mest populære rutsjebaner. Anbefalingen er dog at vente til du kommer ind i parken og ser om det er nødvendigt – du kan altid tilkøbe Quick Queue ved billetlugen eller ved Guest Services kontoret inde i parken.

Se også de forskellige billetmuligheder for SeaWorld San Diego.

Spar penge på billet til SeaWorld San Diego
Såfremt du planlægger at besøge flere forlystelsesparker i det sydlige Californien – såsom Disneyland i Los Angeles, Disney California Adventure i Los Angeles, Legoland i Carlsbad, San Diego Zoo eller San Diego Safari Park kan der være penge at spare. Inden du køber individuelle indgangsbilletter til disse forlystelsesparker bør du undersøge om du kan spare penge ved at købe CityPASS til Sydcalifornien.

Relaterede artikler:

Book oplevelser i og omkring San Diego: