Natten til onsdag 10. okt. udviklede orkanen Michael sig til en kategori 4 orkan. Med vindstød på over 220 km/t trækker orkanen Michael op gennem den Mexicanske Golf og nærmer sig den nordvestlige del af Florida.

Orkanen Michael

Orkanen Michael på vej mod den nordvestlige Golfkyst i Florida.

Følg udviklingen i orkanen Michael via New York Times – Tracking the Storm’s Path

Frygtes at blive mest ødelæggende storm i flere årtier

USA’s nationale stormcenter – The National Hurricane Center (NHC) – frygter, at orkanen Michael vil blive den mest ødelæggende storm, der har ramt den nordvestlige del af Golfkysten i Florida i flere årtier.

Over 180.000 mennesker er blevet informeret om, at de skal evakueres, inden orkanen forventes at ramme kysten onsdag 10. okt. om eftermiddagen lokal tid.

Orkanen Michael kan være livsfarlig

Myndighederne har flere gange advaret mod farerne, når den kraftige orkan går i land.

Se herunder advarsler fra Guvernør Rick Scott i Florida om, at der kan være fare for at miste livet, såfremt beboere i de berørte områder ikke følger advarslerne om at evakuere.

Advarsel fra Guvernør Rick Scott 9. okt.

Flere trodser advarsler fra myndighederne

På trods af myndighedernes advarsler og anbefalinger har mange beboere valgt at blive ved deres hjem i de lavtliggende kystområder i det nordvestlige Florida. Det er i 20 forskellige counties i nordvest Florida, hvor beboerne er blevet advaret om, at de skal evakueres.

Beboerne i de truede kystområder har før oplevet de faretruende naturfænomener, og flere har den opfattelse, at myndigheder kan have tendens til at overreagere på de potentielle farer ved orkaner.

Det bekymrer naturligvis myndighederne, at ikke alle efterlever de kraftige anbefalinger om at evakuere.

Stor risiko for stormflod

Udover de kraftige vindstød og kæmpe mængder af regn, er det ligeledes den store risiko for stormflod, som myndighederne advarer imod.

På nedenstående illustration er områder markeret, hvor der er risici for stormflod.

Orkanen Michael - risiko for stormflod

Advarsler om stormflod ifm. orkanen Michael.

Efter orkanen Michael har ramt fastlandet i det nordvestlige Florida, forventes den at bevæge sig mod nordøst med retning mod staterne Georgia og South Carolina – dog med aftagende kræfter.

Relateret artikel: Hurricane Season i Florida

 

Denne artikel er senest opdateret: 10. oktober 2018.