Sunset Strip i West Hollywood

På Sunset Boulevard mellem Crescent Heights Boulevard og Doheny Drive finder du et af Los Angeles’ mest ikoniske kvarterer – kaldet Sunset Strip. Et væld af barer, spillesteder, natklubber, stand-up scener, fine restauranter og hoteller gør Sunset Strip til området i L.A., hvor aften- og nattelivet leves fuldt ud. Mange kendte musikartister slog først igennem på spillesteder og natklubber her på Sunset Strip – bl.a. Frank Zappa, The Doors, Van Halen og Guns N’Roses.

Sunset Strip by night

Sunset Strip by night.

Sunset Strip er desuden området med de største og farverigeste billboards og gavl til gavl reklamer, hvilket især når mørket falder på, skaber en helt speciel stemning.

Hvad skal man se i Sunset Strip, LA?

The Roxy Theatre
Roxy er en kendt natklub i Sunset Strip med live-musik næsten hver aften. Stedet er desuden kendt for at være klubben, hvor man også kan være heldig og se nogle af Los Angeles’ mange berømtheder dukke op.
Besøg The Roxy Theatre Website.

The Comedy Store
En af de større stand-up comedy scener i Los Angeles er The Comedy Store, og blandt mange andre opnåede Jay Leno – den mangeårige vært på talkshowet The Tonight Show – at få sit gennembrud her som stand-up’er.
Besøg The Comedy Store Website.

Whisky A Go-Go
The Whisky er en af de mest legendariske natklubber i Los Angeles. Stedet blev grundlagt tilbage i 1964 og en lang liste af kendte navne har mere eller mindre kick-startet deres karierer her. Ligeledes blev Whisky A Go-Go ikke mindst berømt i USA for at være den første natklub, som introducerede go-go dansere, som var hængt op i bure.
Besøg The Whisky A Go-Go Website.

The Troubadour
Endnu en af de legendariske natklubber på Sunset Strip er The Troubadour. Dette spillested åbnede i 1957 og var i begyndelsen et samlingspunkt for folkemusikere og singer-writere og senere rockmusikere.

The Troubadour Sunset Strip LA

The Troubadour – kendt natklub i L.A.

Der er megen historik fra musik-branchen, som kan fortælles med afsæt i The Troubadour – bl.a. mødtes medlemmerne af The Byrds her i 1965, Joni Mitchell får hendes L.A. debut her i 1968, Tim Buckley indspiller her pladen ”Live at The Troubadour” i 1969 og Elton John debuterer i USA på The Troubadour i 1970 – samme år som de to frontmænd i The Eagles Don Henley og Glenn Frey mødtes i baren på spillestedet osv. osv.

En af de mere triste begivenheder fra natklubbens historie er fra primo oktober 1970, hvor Janis Joplin dagen efter en fest på The Troubadour bliver fundet død efter en overdosis heroin på et hotelværelse i nærheden.

Besøg The Troubadour Website.

Tip: Book oplevelser i Los Angeles